Posturile Antena 1, Antena Stars, Antena 3 vor intra in grila Digi TV satelit (DTH)

Posturile trustului Intact (Antena 1, Antena Stars, Antena 3) vor intra in grila Digi TV satelit (DTH) dupa ce Digi a anuntat pe bursa stingerea litigiilor cu Antena Group.

“Compania informează acţionarii şi investitorii că RCS & RDS, filiala din România a Societăţii (“RCS&RDS”), a încheiat în data de 15 iunie 2018 un contract de tranzacţie cu Antena Tv Group  şi Antena 3  (“Antena Group”)” specifica anuntul companiei.

Aproape de mijlocul anului 2012, posturile Antena 1, Antena 3 si Euforia (actualul Happy Channel) au iesit din grila platformei de satelit a operatorului RCS – RDS afectand aproximativ 1.1 milioane de abonati Digi. Reprezentantii RCS au declarat ca au decis scoaterea din grila a acestor posturi din cauza ca le-au fost ceruti 7 milioane de euro pentru transmisia celor 3 posturi doar pe satelit.

Prin iesirea posturilor din grila Digi satelit, Antenele au pierdut aproximativ 15% din piata de distributie TV.

Urmarile acestor modificari de grila au fost declaratii acide din partea reprezentantilor Antena Group, numind deciziile celor de la RCS – RDS „abuzive, chiar josnice”.

Timp de 4 ani de zile numeroase sesizari au fost facute de catre abonati pentru reintroducerea posturilor trustului Intact in grila si se pare ca, dupa lungi asteptari, problema o sa fie rezolvata odata cu stingerea litigiilor.

Ramane de vazut cand vor intra in grila Digi TV satelit (DTH) posturile Antena 1, Antena Stars si Antena 3, asteptam informatii privind acest aspect. De asemenea, vom vedea daca vor intra in grila si posturile Happy Channel si ZU TV.

Ca urmare contractului incheiat in data de 15 iunie 2018 se sting toate litigiile dintre RCS & RDS si Antena group.

Exista zvonuri ca posturile vor fi transmise in format pay tv, astfel incat abonatii care doresc aceste posturi sa nu fie nevoie sa plateasca nimic. In format pay tv inseamna ca aceste posturi vor costa operatorii pentru a fi retransmise, insa cel mai probabil costurile vor fi suportate de catre operatori, asa cum se intampla si acum pentru unele posturi precum Discovery si Eurosport.

Update 22.08.2018: Posturile Antena nu au fost introduse nici pana in momentul de fata in grila Digi TV satelit (DTH), ultimele informatii avute de la serviciul de relatii cu clientii RCS – RDS sunt ca se negociaza in continuare pentru reintroducerea acestor programe. Este posibil sa primim mai multe informatii despre acest subiect la sfarsitul lunii septembrie 2018.

Update 02.10.2018: Programele Antena 1 , Antena 3 , Antena Stars, Happy Channel si Zu Tv in grila Digi TV satelit (DTH) de astazi. Multumim utilizatorului Georgian pentru informatii.

In situatia in care nu receptionati programele recent introduse Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV pe satelit (DTH) stingeti receptorul, il lasati 2-3 minute stins pana cand incepe sa clipeasca intermitent ledul rosu dupa care puteti reporni receptorul si ar trebui sa receptionati programele trustului Intact.

Daca dupa aceasta operatiune inca intampinati dificultati in receptionarea acestor programe, lasati un comentariu.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

581 COMENTARII

 1. Noi avem un decodor cu 2 cartele.In camera părinților funcționează iar la noi nu!I-am dat resetare din fabrica de n ori.Mentionez ca avem antena,nu cablu.

     • I-am dat resetare din fabrica și acum funcționează.Dar face figuri!Ba când funcționează,ba îmi scrie ca nu am semnal și nu mai merge.Acum câteva minute nu mi-a mai mers și mai înainte și-a revenit.Ceva tot are!!

     • Posibil sa aveti probleme cu iesirea LNB-ului respectiv. Daca nu este complicat, puteti inversa iesirile sa vedeti daca problema e aceeasi.

     • Acum am vazut ca ati scris ca aveti un decodor cu 2 cartele, intelesesem 2 decodoare. Problema ar trebui sa fie de la conectorul (soricelul de la decodor folosit pentru a doua telecomanda).
      Nu prea aveti ce sa faceti, poate sa rugati un instalator care se pricepe la reparatii, desi sunt putini care se pricep la asa ceva, trebuie sa fie mai mult electrotehnicieni.
      Decodorul este foarte vechi, model pentru care nici Digi nu mai ofera suport.

    • buna seara ! am nevoie de ajutor pentru a putea recepționa antena 1 prin satelit ! am stins decodorul dar nu licare imtermitent! nu se i tâmplă nimic! ma puteti ajuta?

 2. De cand sau bagat posturile antena 1..3 etc..in ITALIA.. 3 decodoare pe un contract si 2 pe un contract…
  Nu merg..semnal maxim.
  DAT RESET FABRICA…. SCHIMBAT LNB…NIMIC..
  RESTUL MERG PERFECT

  • Ce LNB aveti? La cate decodoare aveti (5) va trebuie un LNB cu 8 iesiri. Acele receptoare sunt pe o singura antena? Receptoarele sunt legate de antena cu spliter sau cu ,cablu direct fiecare receptor cate un cablu?

 3. BUNA ZIUA,
  Locuiesc in * nr. * Bloc. * sc. * ap. *, iar de aproximativ 3 luni de zile nu se pot viziona canalele Antena 1., Antena3 ,Antena Star.
  Am verificat toate conexiunile,mufele si inbinarile de la cablaj.Totul espe perfect.
  Am reinstalat toate programele . FARA NICI UN REZULTAT.
  CRED CA ESTE PROBLEMA DE SEMNALUL TRANSMISIEI.
  Rog urgent verificare si remediere deficienta.
  CU STIMA.

 4. Hristos a inviat!Locuiesc in Franta si am instalat antena satelit.Prima zi si a doua …au mers antenele.Acum nu le mai prind.Mentionez ca am doua aparate digi-rds …ptr 2camere.Fiecare cu cartela lui.