Posturile Antena 1, Antena Stars, Antena 3 vor intra in grila Digi TV satelit (DTH)

Posturile trustului Intact (Antena 1, Antena Stars, Antena 3) vor intra in grila Digi TV satelit (DTH) dupa ce Digi a anuntat pe bursa stingerea litigiilor cu Antena Group.

“Compania informează acţionarii şi investitorii că RCS & RDS, filiala din România a Societăţii (“RCS&RDS”), a încheiat în data de 15 iunie 2018 un contract de tranzacţie cu Antena Tv Group  şi Antena 3  (“Antena Group”)” specifica anuntul companiei.

Aproape de mijlocul anului 2012, posturile Antena 1, Antena 3 si Euforia (actualul Happy Channel) au iesit din grila platformei de satelit a operatorului RCS – RDS afectand aproximativ 1.1 milioane de abonati Digi. Reprezentantii RCS au declarat ca au decis scoaterea din grila a acestor posturi din cauza ca le-au fost ceruti 7 milioane de euro pentru transmisia celor 3 posturi doar pe satelit.

Prin iesirea posturilor din grila Digi satelit, Antenele au pierdut aproximativ 15% din piata de distributie TV.

Urmarile acestor modificari de grila au fost declaratii acide din partea reprezentantilor Antena Group, numind deciziile celor de la RCS – RDS „abuzive, chiar josnice”.

Timp de 4 ani de zile numeroase sesizari au fost facute de catre abonati pentru reintroducerea posturilor trustului Intact in grila si se pare ca, dupa lungi asteptari, problema o sa fie rezolvata odata cu stingerea litigiilor.

Ramane de vazut cand vor intra in grila Digi TV satelit (DTH) posturile Antena 1, Antena Stars si Antena 3, asteptam informatii privind acest aspect. De asemenea, vom vedea daca vor intra in grila si posturile Happy Channel si ZU TV.

Ca urmare contractului incheiat in data de 15 iunie 2018 se sting toate litigiile dintre RCS & RDS si Antena group.

Exista zvonuri ca posturile vor fi transmise in format pay tv, astfel incat abonatii care doresc aceste posturi sa nu fie nevoie sa plateasca nimic. In format pay tv inseamna ca aceste posturi vor costa operatorii pentru a fi retransmise, insa cel mai probabil costurile vor fi suportate de catre operatori, asa cum se intampla si acum pentru unele posturi precum Discovery si Eurosport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

149 COMENTARII

 1. daca vrei mai multe ia legatura cu ei si vezi ce iti zic,dar atat am aflat saptamana trecuta vor intra pe dth toate cele 5 antene,dar mai dureaza nu stiu cat exact

 2. Cat de curand vom avea in grila Digi TV satelit,Antena1,Antena Stars,Antena3,Happy Channel si Zu TV si probabil si posturile de radio Radio Zu si Romantic FM

   • am o cunostinta care stie pe cineva dintr-un departament Digi,insa nu pot spune sursa ca altfel raman fara informatii,dar data nu ne-a comunicato nici mie si nici lui,doar atat a zis saptamana trecuta vor toate cele 5 antene pe dth,dar mai dureaza.

    • Am inteles. Ma interesa in mare de unde stii, inteleg daca stii un angajat Digi, este normal sa nu ne spui numele. 🙂
     Aceleasi informatii le aveam si noi, ca le vor introduce insa fara sa avem un termen exact/estimativ.

     • eu as ziceca pana in octombrie intra sigur,dar este posibil sa intre si in August sau Septembrie,avand in vedere ca sunt deja doua locuri libere unul pe 11,900 de unde a iesit azi Tlc Romania dar este transmis de pe Focussat pe 11,958,de asemenea a iesit si Favorit Tv de pe 12,187 si este si el transmis de pe Focussat pe 11,996,urmeaza sa iasa TVR2 si FILM CAFE de pe 12,187 pentru a fi preluate tot de pe Focussat

 3. Bună dimineața,am să lămuresc totul din capul locului despre introducerea antenelor pe satelit.Informațiile care vin din interiorul Digi,spun clar că în perioada următoare,vor intra în grila dthului Digi TV posturile Antena1,Antena Stars,Antena3,Happy Channel si Zu TV,posibil si Antena1 HD.Așa că dacă auziți prin casierii sau callcenter că posturile intact nu vor intra pe satelit,deoarece nu permite condiția tehnică sau nu permite condiția comercială,acești angajați din callcenter sau casieri află informația de introducere a unui post,întotdeauna ultimii.

  • Simulcrypt se face pentru anumite posturi nu pe tot TP-ul. Spre Exemplu pe 11996 unde este la Focus Sat A1 este si codarea Digi dar nu pentru antene ci pentru alt post. Cu alte cuvinte in dreptul posturilor A1 Antena Stars A3 Happy si Zu de pe TP-urile Focus nu se afla si codarea digi. Aceste posturi Intact nu vor intra prea curand in grila dth digi.

  • Pana in toamna sigur nu vor intra,trebuie mai intai sa-si mute cele 23 sau 27 de posturi de pe intelsat pe thor,dupa aia vor aparea si cele 3 posturi intact

 4. Robert ce mai stii,mai intra antenele pe dthul Digi?.Ca am sunat la ei si spun ca au parteneriat doar pt cablu cu intactul si ca nu vor intra pe dth in viitorul apropiat.

    • Domnul Bebe mi-a transmis urmatoarele privind acest subiect: Simulcrypt se face pentru anumite posturi nu pe tot TP-ul. Spre Exemplu pe 11996 unde este la Focus Sat A1 este si codarea Digi dar nu pentru antene ci pentru alt post. Cu alte cuvinte in dreptul posturilor A1 Antena Stars A3 Happy si Zu de pe TP-urile Focus nu se afla si codarea digi. Aceste posturi Intact nu vor intra prea curand in grila dth digi.

     • Sa dea cel de sus sa fie acel doar prea curand si sa intre o data acele posturi intact,Antena1,Antena Stars,Antena3,Happy Channel si Zu TV,mai ales ca au avut mici scapari si ne-au promis introducerea lor pe dth.Cnaul ce face,de ce nu le trimite placinta celor de la Rcs Rds,pentru ca refuza in continuare sa bage antenele pe dth,mai ales acum cand nu mai au nici o scuza,ca nu au parteneriat cu intactul.

 5. Lumea tot suna la ei in draci,sa intrebe daca vor intra antenele pe dth.Mai nou raspund ca au parteneriat pentru cablu si ca pe dth nu intra,deoarece nu le permit conditiile tehnice,dar totusi daca insisti iti spun ca vor analiza cererea ta de introducere,fac asta de 5 ani incoace si cam atat.

 6. Un nou simulcrypt intre Digi TV si Focussat,frecventa 11,804 unde la Focussat este Happy Channel are codare Digi,11,919 la fel,11,958 la fel,11,996 unde la Focussat este Antena1 si Antena3,11,842 si 12,265.Un semn pentru introducerea antenelor pe Digi satelit.

 7. Mai este si rautate din partea unor angajati Rcs Rds,ma refer la cei care doresc neintroducerea antenelor pe satelit,de asta se primesc diferite raspunsuri,nu numai in functie de departament,Robert.A intrebat cineva la mesaj privat pe un angajat Digi,iar acesta a raspuns,sa speram nu introduce antenele pe satelit,jos antena 3.

 8. Raspuns de la RCS RDS referitor la introducerea posturilor intact in grila digi tv: „Buna ziua,
  Momentan nu exista preconizate modificari in sensul acesta.”

  • Tocmai la asta ma refeream cand i-am raspuns lui ALIN, angajatii RCS – RDS se pare ca au informatii diferite in functie de departamentul la care intrebi. De aceea este cel mai bine sa asteptam sa vedem ce se intampla.

 9. Unora o sa le para rau,in speta mie cand vor intra pe dth Antena 1,Antena Stars,Antena 3 si restul,adica Happy Channel si Zu Tv,ca nu au crezut stirea data de media-max.ro.Cum zicea cineva o data,ele sunt pe teava de intrare la satelit,dar se lasa mult asteptate.

 10. Am fost ieri intr-un sediu Rcs Rds sau cum vreti voi sa-l numiti.Am stat de vorba cu un Domn de la Digi,despre subiectul intrarii antenelor pe satelit.In momentul in care se vor introduce,vor intra toate cele 5 posturi intact pe satelit,Antena1,Antena Stars,Antena3,Happy Channel si Zu TV din cate se pare pe frecventele Digi si nu in simulcrypt cu Focussat daca se considera ca este ceva important,vor da si un comunicat inaintea introducerii,daca nu doar vor intra pur si simplu in grila,fara sa se faca vreun test inainte.

 11. Totusi,nu inteleg ceva Robert,daca tot zic unii din call center ca le vor introduce in curand pe dth,iar ceilalti spun ca nu stiu absolut nimic.Oare chiar nici acum nu se inteleg la bani sau ce naiba se intampla,de sau razgandit rapid.

 12. Despre dezinteresul Digi,dar daca tot au zis ca le introduc,asa cum ai zis tu,ca sursele Digi au anuntat asta,de ce nu o fac,sunt si oameni care pur si simplu nu vor cablu,ce le zici la aia.Noi nu vrem sa va bagam antenele pe satelit?,atunci omu face stanga imprejur si pleaca la alt dth.Daca nu te deranjeaza,cumva sursele tale sunt din Bucuresti si mai ales de la tehnicul Digi?.Daca tot ai relatii bune cu sursele,de ce nu le intrebi cat mai dureaza?

  • Ti-am mai zis, de la relatii cu clientii. Nu am zis ca am relatii bune, am zis ca i-am contactat si asta mi-au zis.
   Poti sa-mi dai un motiv pentru care ti-ai dori o antena pe casa care la prima ploaie incepe sa nu mai aiba receptia cum trebuie?

   • Da,pot sa dau un motiv,este ieftina si din cate vad nu se mai intrerupe asa des de cand au trecute aproape toate transponderele pe Thor5,Thor6 si Thor7.Eu aflasem la inceput de la relatii clienti ca intra Antena1,Antena Stars,Antena3,Happy Channel si Zu TV.Cu nea Bebe ai mai vorbit?

 13. Robert,ai dreptate ca nu trebuie sa astepte aprobarea cnaului pentru introducerea antenelor pe dth.La Digi Bucuresti se afla decizia de introducere.

 14. Ce sa stie cei din call center,defapt nu toti isi doresc sa intre posturile trustului intact in grila de satelit.Acum sa vedem,dar cred ca vom astepta destul de mult sau de ce nu,poate intra pe 16 iulie,o data cu revenirea lui Digisport2HD si eliminarea lui TVR HD.Am sunat la intact dar a spus ca la Rcs Rds este decizia cand le va introduce si daca le va introduce.Dar nu vor intra toate,cel mult 3 vor fi introduse si au recunoscut ca au nou parteneriat.

 15. Si eu am sunat,prima data au zi ca nu le introduc,insa dupa mai multe insistente,au spus ca exista posibilitatea sa introduca posturile intact pe dth,deoarce sunt cele mai cerute posturi de catre abonatii dth.

  • Ei initial au dat de inteles ca vor introduce in grila DTH posturile Antena, nu stiu daca a intervenit ceva si s-au razgandit sau poate ca operatorii nu au primit inca oficial confirmarea ca pot anunta abonatii ca se vor introduce.

   • Stiu,de asta am zis ca unii operatori spun un da foarte clar,la intrebarea,se vor introduce posturile intact pe dth.Dar acum ce sa credem,ca ne-au mintit sursele?.Treaba sta in felu urmator,unii au depus cereri sa nu le introduca pe dth.Important de stiut,daca a fost depusa o solicitare de introducere a antenelor la Cna.

     • Stiu sigur ca trebuie sa ii notifice pe cei de la CNA privind deciziile de a nu introduce in grila de cablu programe care se afla in lista must-carry, pentru DTH nu stiu daca sunt obligati sa anunte introducerea/eliminarea anumitor posturi tv.

     • In ideea in care din articolul postat de tine,reiese ca sursele tale de la Rcs Rds au recunoscut faptul ca,de peste 4 ani de zile lumea tot cere introducerea Antenei1,Antenei Stars si Antenei3 pe dth.Nu inteleg ce problema mai intampina acum.Insa lumea a inceput sa renunte rand pe rand la serviciile dth inca din Mai 2012 si acum le pleaca abonatii pe capete,acum aproximativ o luna mai aveau 580.000 pe dth

     • Parerea mea este ca nu le-a pasat foarte mult de introducerea antenelor pe satelit deoarece ei au investit foarte mult in televiziunea prin cablu. Nu stiu cat esti la curent cu infrastructura de cablu RCS – RDS insa pot sa iti spun ca s-au extins foarte mult, in special in mediul rural. In zonele in care s-au extins, toti clientii Digi DTH au fost migrati pe cablu (pe abonamentele de televiziune destinate special clientilor din mediul rural, abonamente ieftine si bune, prin fibra optica majoritatea si abonamente prin care au atras inclusiv clientii concurentei din acele zone).
      Au putini abonati pe DTH nu neaparat pentru ca au reziliat oamenii dar si din cauza (sau datorita) ca au trecut multi abonati DTH pe cablu.
      Nu mai vorbim ca acolo unde au servicii prin cablu, pe langa faptul ca ofera abonamente prin cablu de televiziune si internet prin fibra optica la vreo 35 de lei (35 de lei pentru cablu tv si internet prin fibra, gandeste-te cat de avantajos e) mai ofera si abonamente de telefonie mobila reduse daca opteaza pentru servicii fixe. Cine crezi ca sta pe DTH in acele localitati cand pot avea ofertele pe care le-am mentionat pe cablu?
      Pe satelit au mai ramas ceva clienti pe aici pe acolo in zonele fara infrastructura RCS – RDS si clientii din strainatate (care hai sa fim seriosi, oricum Digi nu-ti ofera suport nici macar telefonic daca aud ca esti in afara tarii).
      Asa ca, te intreb pe tine, parafrazand un „clasic” pe care am o presimtire ca tu il admiri: „Despre ce vorbim?”

 16. Vreau informatii noi,ca ma intereseaza aceste posturi.Poate o sa vina altele noi,dar defapt mai bine aflu si singur
  Eu am facut o lista preferentiala fara posturile gunoaie care au sigla Digi,adica un fel de razboi din cauza ca nu introduc antenele,acum ma intelegeti de ce am intrebat zilnic?

  • Parerea mea si a sute de mii de oameni (ca sa nu zic milioane) este ca posturile Antena 1 si Antena 3 (mai ales Antena 3) sunt mizerii de posturi menite sa spele pe creier si sa prosteasca si mai mult populatia deja proasta. Posturile Digi, printre care si Digi 24 sunt printre cele mai bune posturi din grila lor in prezent. Dar fiecare cu gusturile sale, nu? 🙂

     • Dar asta nu inseamna ca sunt fanul antenelor,au cateva emisiuni care imi plac si acum le urmaresc online,de cand abuzul pus in practica de catre Rds a inceput

     • RDS face abuzuri nu? In schimb taticu` Dragnea este curat ca lacrima, cum va simtiti cand vedeti ca duce o tara intreaga in jos si ca va baga mana pana la cot in buzunar?

     • Daca e vinovat sa plateasca
      Daca nu,nu
      Dar nu facem dosare pe interceptari,presupuneri si chiar zvonuri
      Mam prins stai linistit ca iubesti Rdsul
      E ca si cum Rdsul ar spune,noi am vrut sa le tinem in grila dar antenele sau opus
      Cum poti sustine asa ceva

 17. Chiar nu cred ca mai intra.Inainte era problema ca trebuie sa iasa din mustcarry,acum a disparut acea problema,este 5.07.2018 de ce nu le am in grila dthului Digi.Raspunsul altui angajat Digi,spune clar ca vor fi pastrate doar pe cablu digital si analogic,iar despre intrarea pe dth nu se pune problema,cine va informat pe voi ca intra,va mintit.

 18. Robert,La Romania TV imi plac toate stirile si la Antena3 imi placea cand erau in grila,In gura Presei cu Mircica Badea,Q&A cu Stoiceasca,Emisiunile lui Razvan Dumitrescu,Mihai Gadea,Victor Ciutacu,Carmen Avram si stirile Antenei3 si la B1,imi place emisiunea lui Banciu si o parte din stiri

   • Ca nu vrea sa vada,cand critica Antena3 opozitia.Nu se va coda Antena3 in nicio grila,fie ea cablu sau satelit,valabil cel putin pentru cele 5 posturi intact.Am sunat si eu azi la Digi sa intreb cand baga antenele,chiar nu am noroc sa aflu data cea mai apropiata de intrarea in grila de satelit,am prieteni care au aflat ca intra luna asta sau cel mai sigur la inceputul lui Septembrie si altii care spun,ca Digi le-a comunicat ca antenele intra in luna August.

     • Eu le consider mizerii pe Realitatea TV si Digi 24.Favoritele mele la stiri sunt,Romania TV si Antena3(desigur ramane de vazut cand intra din nou pe dthul Digi) si B1 imi place dar foarte putin.Pana in acest moment unii sustin ca intra cele 3 antene pe dth si altii sustin ca nu,vorbesc despre angatii Digi.

     • Si Realitatea TV este o mizerie la fel de mare insa nu pot spune acelasi lucru despre Digi 24. Ii consider cei mai apropiati de impartialitate.
      Cat despre Antena 3 ii consider cei mai penibili oameni din televiziunea din Romania, tie ce iti place mai exact la ei? De curiozitate.

 19. Adevar sau Zvon:Antenele ar trebui sa intre pe satelit pana la sfarsitu saptamanii.Tot asa,cineva sustine ca sunat la callcenterul Digi si Doamna care ia raspuns,a mentionat faptul ca contractul este semnat si pt satelit si ca vor intra in cel mai scurt timp pe satelit,unul din comentarii il gasiti pe pagina de facebook hdsatelit,la fel si celalalt comentariu pe blogul hd satelit.

   • Eu dum cum vezi,cum aflu vesti despre introducerea lor pe satelit,imediat le pun aici.Fanii Antenelor de pe satelitul Digi trebuie sa afle orice detaliu.Cu alte cuvinte se apropie introducerea posturilor Antena1,Antena Stars si Antena3 in simucrypt cu Focussat.

    • Multumim, ne poti anunta oricand despre orice modificare privind operatorii de telecomunicatii, in felul acesta ajuti multi abonati care sunt interesati despre diferite posturi.

 20. Sursa Digi call center satelit din 1.07.2018: Antena1,Antena Stars si Antena3 în prima vor intra in curand pe satelit(dthul Digi) si pe parcurs sa intre Happy Channel si Zu TV

 21. Salut
  Ai idee cand intra Antena1,Antena Stars si Antena3 pe Digi satelit?
  A sunat cineva la ei si i-a zis ca Antena1,Antena Stars si Antena3 vor intra in curand pe Digi satelit

  • Salut Alin, cel mai probabil la urmatoarea sedinta a CNA-ului, acestia vor lua act de instiintarea depusa de Intact Media si vor anunta din ce data posturile Intact vor iesi din acea lista urmand sa intre si in grila Digi DTH.

  • Cel mai probabil la urmatoarea sedinta a CNA-ului, acestia vor lua act de instiintarea depusa de Intact Media si vor anunta din ce data posturile Intact vor iesi din acea lista urmand sa intre si in grila Digi DTH.

  • Cel mai probabil la urmatoarea sedinta a CNA-ului, acestia vor lua act de instiintarea depusa de Intact Media si vor anunta din ce data posturile Intact vor iesi din acea lista urmand sa intre si in grila Digi DTH.

  • RCS si RDS sunt de fapt aceeasi firma, daca va referiti ca se afla in grila de cablu si in grila de satelit nu se afla posturile Antena, conform ultimele informatii ar trebui sa le introduca in viitorul apropiat si in grila de satelit. Va recomand sa mai aveti putina rabdare.

 22. Buna dimineata. Voi clarifica aici subiectul posturilor intact,pentru ca ma-m saturat de cate aberatii se spun pe diferite forumuri . Voi spune de la inceput nu lucrez la rcs rds,sursele nu se divulga. Pe un forum spunea ca nu vor intra posturile intact pe dth ca nu au resurse tehnic, total gresit resurse au pentru ca le vor lua de pe frecventele Focus Sat.1 Intai cei de la Intact media trebuie sa instinteze CNA dorinta lor de a iesi de pe acea lista must cary. 2 CNA va analiza cererea intr-o sedinta,unde vor comunica societatile de cablu, ca din data x posturile intact ies din acea lista.3 De la data comunicata de CNA societatilor,vor intra in vigoare noile contracte incheiate de intact si societatile de cablu. Concluzie. Antenele vor intra pe DTH Digi la o data comunicata de cna intr-o sedinta . Dupa acea data,daca Digi nu transmite posturile intact si pe dth,compania risca prima data o amenda,si daca tot nu transmit antenele atunci vor pierde licenta pentru dth pe teritoriul Romaniei. Sper ca sa lamurit aceasta situatie. Iubitori antenelor de pe dth-ul digi mai ave-ti putina rabdare. Era o vorba, rabdare si tutun.

  • Buna dimineata,
   Foarte utile informatiile oferite de catre dumneavoastra, ati clarificat toate discutiile privind Antenele si posibilitatea de a fi introduse in grila Digi DTH.
   Ramane de vazut cum decurg lucrurile.
   Multumim pentru informatii si o zi frumoasa!

  • Buna.Tu chiar crezi ca cei de la C.N.A pot obliga Digi tv satelit sa introducă posturile Intact?Daca asa era atunci cum de nu au putut obliga sa il reintroduce imediat după ce au eliminat toate cele 5 posturi Intact?Chiar daca era adevărat că nu erau in relații bune daca il pot obliga acum să introducă aceste posturi deoarece daca nu gresesc este dupa Pro tv cel mai urmărit post si erau cerute de abonați si atunci erau urmărite de abonați atunci cum de nu a intervenit cei de la C.N.A?Digi acum e conștient că sunt acoperiți mai bine spus in afara de Digi satelit cei de la Intact au semnat contracte cu Rcs&Rds,Upc,Focussat,sunt in negocieri avansate cu Telekom si Akta asa ca acum ei daca vor sa tina cont de părerea abonatilor vor introduce pe satelit desi ma indoiesc deoarece din 2010 de cand au pierdut teren eliminand diferite posturi din grila chiarvdaca au recunoscut că au primit mai multe sugestii pentru întroducerea anumitor posturi tot nu au pus în practică.Asa ca mari speranțe sa nu facem.Ce așteptări sa ai de la un operator ca Digi care spune ca e cel mai mare operator cand anual introduce maxim 3 sau 4 posturi.Si atunci elimină alte posturi deoarece spun ca nu au spațiu pe satelit.Acum au mutat posturile de pe satelitul Intelsat pe Thor5,6,7 si daca nici acum nu au spațiu la ce sa te astepti. Nu trebuie să mergem departe de ce a fost nevoie sa elimine postul Digisport2HD pentru a introduce TVR HD daca au spațiu. De ce nu pot păstra TVR HD si dupa 15 iulie. Va spun eu deoarece ei nu mai vor sa investească în Dth au si spus într-un comunicat oficial la un moment dat.

  • Erau pe cablu tv in mod gratuit, insa vor iesi din lista must-carry de pe cablu. asta inseamna ca nu vor mai fi gratuite pentru retransmisie ceea ce inseamna ca fie RCS – RDS va suporta costurile si le va retransmite in continuare gratuit, fie va fi nevoie ca abonatii sa plateasca o suma lunara pentru ele, caz foarte putin probabil.
   In plus, conform unei informatii primite de la un angajat RCS – RDS, acestea urmeaza sa intre si in grila satelit.

 23. Nu e normal să se plătească suplimentar,trebuie incheiat contractul în aceleași condiții ca atunci cind au fost scoase din pachet.Atunci nu se plătea suplimentar!

  • Probabil vor fi in format pay tv in sensul ca nu se vor mai afla in lista must-carry pe cablu (drept urmare o sa coste operatorii sa retransmita aceste posturi). Dar asta nu inseamna ca abonatii vor plati ceva, asa cum nu se plateste nici pentru Eurosport, de exemplu.

  • Nici eu nu sunt de acord cu tematica acestor posturi insa pentru unele persoane sunt importante posturile respective, de aceea incercam sa respectam dorintele si parerile tuturor.