Povestea Slujitoarei – sezonul 5 HBO Go
Vom continua sa va recomandam seriale de succes ce sunt disponibile pe TV sau pe platformele de streaming Netflix sau HBO GO. In acest articol va vom recomanda serialul de succes Povestea Slujitoarei (The Handmaid’s Tale – 2017).

Serialul Povestea Slujitoarei este disponibil pe HBO Go, are 4 sezoane si un total de 47 de episoade a cate 45 de minute. Serialul este realizat dupa romanul cu acelasi nume scris de Margaret Atwood. In acest moment este sigur ca povestea va continua cu sezonul 5 insa nu a fost oferite informatii despre data lansarii urmatoarelor episoade.

Povestea, pe scurt:
Actiunea se petrece in Gilead, stat situat in locul Statelor Unite ale Americii. Gilead este un loc condus in totalitate de barbati, femeile neavand aproape niciun drept. Populatia este in scadere iar tot mai putine femei pot face copii.

Serialul Povestea Slujitoarei spune intamplarile prin care trece o tanara jurnalista, June Osborne, care este casatorita cu Luke si are o fetita cu acesta. Luke a mai fost insurat insa s-a separat de fosta sotie. Cosmarul lui June incepe atunci cand statul Gilead nu accepta divortul lui Luke. Relatia dintre June si Luke este considerata de stat un adulter si din acest motiv, June si familia sa hotarasc sa fuga in Canada. Incercand sa faca acest lucru, ei sunt prinsi iar Luke, desi este impuscat, reuseste sa ajunga in Canada. Fata lui June este crescuta de alta familie iar June va avea doua variante oferite de statul Gilead: fie munceste in colonii (un loc unde se desfasurau cele mai grele munci) sau devine slujitoare. Ea accepta sa devina slujitoare.

Povestea Slujitoarei – sezonul 5 HBO Go

In Gilead femeile erau impartite in 4 categorii:

  • femeile casatorite cu oameni influenti si bogati, aceste femei erau supuse si ascultatoare sotilor lor
  • servitoarele – erau femeile care nu puteau sa faca copii, ele munceau in casele oamenilor bogati
  • matusile – erau femeile mai in varsta care invatau unele femei cum sa devina slujitoare; daca slujitoarele nu erau ascultatoare, matusile aveau voie sa le pedepseasca; de exemplu, daca o slujitoare era prinsa ca citeste o carte, matusa ii taia un deget (in acel stat femeile nu aveau voie sa citeasca)
  • slujitoarele – erau femeile fertile ramase singure fara familie; slujitoarele lucrau in casele oamenilor bogati si insurati carora sotiile nu le puteau oferi copii; un barbat bogat si influent putea avea mai multe slujitoare; scopul principal al unei slujitoare era sa conceapa copii cu stapanul; slujitoarele nu aveau nume, ele primeau numele casei unde lucrau; dupa ce nastea, acestea erau plasate la alte case de oameni bogati si nu aveau voie sa isi vada copiii.

June Osborne ajunge in casa unui colonel pe nume Fred Waterford si prmeste numele de Offed (nume venit din initialele stapanului sau).

Serialul Povestea Slujitoarei a primit 15 premii Emmy iar pe IMDb are nota 8,4. In acest serial ii vom vedea pe : Elisabeth Moss (June Osborne), Joseph Fiennes, Ann Dowd, O.T. Fagbenle si altii.

Update 13.07.2022: Sezonul 5 al serialului Povestea Slujitoarei va fi disponibil in SUA pe Hulu din 12 septembrie 2022; Se va putea vedea si pe HBO Max insa nu avem informatii daca tot din 12 septembrie;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU

  1. Sezonul 5 al serialului Povestea Slujitoarei va fi disponibil in SUA pe Hulu din 12 septembrie 2022; Se va putea vedea si pe HBO Max insa nu avem informatii daca tot din 12 septembrie.