Se pare ca din ce in ce mai multe preluari de proportii au loc la nivel national in Romania in ultima perioada. Pe langa faptul ca in ultimii ani RCS&RDS si Telekom (mai ales RDS) au cumparat retele de cartier (si nu numai) pe banda rulanta (printre care numaram si Airbites, C-Zone, Newcom + multe altele), au aparut diverse achizitii la nivel inalt si in alte domenii.

Cele mai importante achizitii (finalizate) in domeniul online pana in momentul acesta ar fi preluarea Mercador de catre Olx (brand detinut de gigantul sud-african Naspers) si ulterior, incorporarea Tocmai.ro in Olx.ro. Este clar ca au dorit sa ramana singurii pe aceasta nisa, fara sa-si lase vreun rival considerabil in picioare. Foarte interesant acest grup mondial – Naspers – detin o multitudine de branduri foarte mari si dezvoltate (majoritatea online), dar detin si compania de telecomunicatii din Rusia denumita Mail.ru, platforme de plata online (PayU) si multe altele. Au operatiuni extinse in 130 de tari in momentul actual.

Sa nu uitam si de achizitia (si rebranduirea) companiilor Cosmote si Romtelecom de catre Telekom, subsidiara a gigantului german Deutsche Telekom.

Insa, ultimul zvon in materie de preluari este achizitia postului PRO TV de catre compania oradeana RCS-RDS. Initial au existat zvonuri privind achizitia postului Acasa TV insa exista zvonuri care confirma ca organizatia americana CME a fost de acord cu cedarea posturilor PRO TV, Acasa, Pro Cinema, Sport.ro, MTV si Acasa Gold, conform site-ului RadarDeMedia.

Sa nu uitam si presupunerile privind incorporarea site-ului Fashion Days pe eMag, cele 2 site-uri deja apartin grupului Naspers insa, din moment ce eMag a trecut si la vanzarea de haine online, nu ar mai avea vreun rost sa ramana ambele site-uri functionale. Vom vedea insa care va fi urmatoarea miscare in acest sens.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU