Prima TV HD disponibil pe satelitul Freesat
Saptamana aceasta a intrat pe satelitul Eutelsat 16A postul de televiziune Prima TV HD. Variantele SD si HD ale postului Prima TV sunt pe TP-ul 12643V SR 27500. Prima TV SD si HD au codare conax, aceast tip de codare este folosit de DTH-ul din Romania FreeSat.

Prima TV s-a mutat pe satelitul Eutelsat din 20 octombrie 2020, pana la acea data postul de televiziune era disponibil pe satelitul Intelsat 33E si era FTA (free-to-air). Prima TV este detinut de grupul Clever Media, fiind achizitionat de de la Cristi Burci. Acesta a lansat postul TVin 1997.

Prima TV are profil generalist iar grupul Clever Media a obtinut de la CNA licenta pentru Prima TV HD pe 8 septembrie 2020, iar in decembrie 2020 s-a lansat intrand in grilele de cablu ale operatorilor. DTH-ul Freesat este al doilea DTH (dupa Orange) care ofera abonatilor sai varianta HD a postului Prima TV.

Acest post a iesit din lista must carry de la 1 ianuarie 2021. Pe 26 ianuarie 2021, Prima TV si-a schimbat logoul. De la preluarea postului, cei de la Clever Media au investit in aparatura dar si in imbunatatirea grilei de programe.

In grila postului au aparut vedete si emisiuni noi cum ar fi: Exclusiv VIP (emisiune prezentata de Cristi Brancu), Hai cu fetele! (emisiune prezentata de Ioana Petric, Giulia, Gabriela Marin si Diana Bart), Focus la prima ora (emisiune matinala de stiri prezentata de Irina Gologan si Daniel Osmanovici), SuperNanny si emisiunea Poezie si delicateturi (prezentata de poetul Mircea Dinescu).

Prima TV HD disponibil pe satelitul Freesat

Cunoscuta prezentatoare de stiri Andreea Berecleanu s-a alaturat celor de la Prima TV prezentand Focus 18. Postul Prima TV a transmis si turneul pre-olimpic al Echipei Nationale de handbal feminin a Romaniei.

Pe postul Prima TV au ramas si emisiunile cunoscute si indragite de telespectatorii postului, dintre aceste emisiuni amintim: Cronica Carcotasilor, Starea Natiei sau Flash Monden. Clever Media mai detine si alte posturi TV cum ar fi: posturile de sport Look, Agro TV (post axat pe agricultura), Profit.ro, Cinemaraton si Comedy Est, acesta din urma fiind primele posturi TV ce difuzeaza 24 de ore din 24 filme romanesti.
Prima TV SD si HD se afla in grilele  de baza ale tuturor operatorilor de calu din tara noastra.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII