Folosesc Windows 10 de câteva zile și am reușit să-mi fac primele impresii. Menționez de la bun început că nu folosesc o versiune piratată sau crack-uită și că l-am instalat „pe curat” (nu din update).

Design

Pentru început am fost plăcut impresionat de design. Sunt și acum. Din punctul meu de vedere Windows 10 este cel mai frumos sistem de operare produs de Microsoft până acum. Windows 10 este o combinație plăcută între un sistem de operare specific dispozitivelor mobile și unul specific desktopurilor.

Microsoft a încercat să facă acest această combinație și cu Windows 8 însă, nemulțumirile utilizatorilor au dovedit că acest sistem de operare a devenit un eșec. Din păcate Microsoft este forțat de tehnologia care avansează prea repede să adapteze aceste sisteme de operare pentru mai multe dispozitive. Păcat însă că frumusețea nu înseamnă totul.

Funcționalitate

Să trecem puțin și la partea de funcționalitate. Pentru început trebuie să mă leg neapărat de funcția de a crea mai multe desktop-uri. Ea este foarte utilă însă în Linux există de foarte mult timp. Deci e copiată sau doar inspirată? Oricum, sunt mulțumit că ne putem bucura de această funcție de acum înainte.

Foarte mulți utilizatori au avut probleme serioase la trecerea (prin update) de la Windows 8.1 la Windows 10. Totodată am observat că Windows 10 are imediat după instalare nevoie de update. Deci Microsoft a lansat acest sistem de operare iar imediat după au apărut probleme. Mă bucur totuși că au rezolvat aceste probleme printr-un update.

Optimizare și stabilitate

Ca stabilitate, noul sistem de operare pare foarte bine pus la punct. PC -ul pe care-l folosesc nu este unul foarte performant și totuși Windows 10 rămâne destul de stabil și fiabil. Într-adevăr, nu am apucat să instalez foarte multe programe însă cu cele necesare nu este nicio problemă. Nu pot vorbi însă de jocuri fiindcă nu sunt un gammer dar, din ceea ce am citit cam toate jocurile sunte perfect funcționale pe Windows 10.

În general ar fi mult mai multe lucruri de spus despre Windows 10, lucruri despre care putem vorbi în articolele viitoare.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.