Pro TV International iese din grila Orange / intra Estrada si Alba Carolina TV
Orange Romania a notificat Consiliul National al Audiovizualului privind ultimele modificari ale grilelor de programe, pe care le vom detalia in acest articol.

Pro TV International a fost eliminat din grila Orange atat de pe infrastructura digitala de cablu (retea proprie) cat si din grila satelit. A fost trimisa notificare si pentru Outdoor Channel HD, avand in vedere ca televiziunea a fost inchisa in Romania la inceputul lunii acesteia.

Pro TV International nu era disponibil in grilele de cablu ale altor operatori majori insa este un post care ar putea lipsi abonatilor Orange care utilizeaza televiziune prin satelit in alta tara.

In grila DVB-C (televiziune digitala prin cablu) de pe infrastructura proprie Orange vor intra posturile Estrada TV si Alba Carolina TV.
Reamintim ca Estrada TV a fost reintrodus in grila digitala RCS & RDS in prima parte a lunii ianuarie 2021 dupa ce Curtea de Apel a anulat decizia CNA de retragere a licentei.

Alba Carolina TV este o televiziune regionala pentru judetele Alba, Sibiu, Cluj, Mures, Bistrita-Nasaud si Salaj. Conform informatiilor publicate pe site-ul oficial, acest post este disponibil in urmatoarele grile digitale:

 • Vodafone – in judetul Alba
 • Telekom – in judetul Alba
 • NextGen – in judetele Alba, Cluj, Salaj, Bistrita-Nasaud si Sibiu

Pro TV International iese din grila Orange / intra Estrada si Alba Carolina TV

Alba Carolina TV poate fi vizionat online pe site-ul propriu si difuzeaza continut din diverse domenii: turism, sanatate, sport, agricultura sau politica.

Pro TV International a fost eliminat din grile ieri iar Estrada TV si Alba Carolina TV vor intra in perioada urmatoare.

O alta notificare trimisa catre CNA este aceea venita din partea NextGen privind eliminarea din grila a postului pentru adulti Pink’O TV.

Voi ce parere aveti despre ultimele modificari de grila efectuate de Orange? Lasati un comentariu mai jos.

Update: Pro TV International a iesit si din grila Orange TV Go;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

23 COMENTARII

 1. Canale tv de tipul „International” (Antena International, PRO TV International, TVR International, etc) nu sunt targetate pe Romania.

  PRO TV International a fost intr-o perioada in grila Romtelecom (cel putin in grila IPTV) si a fost eliminat la cererea MediaPro, motivatia fiind aceea ca rapoartele de audienta erau inexacte si nu puteau negocia spatiul pentru publicitate la pret corect.

  Aceste canale „internationale” sunt canale destinate diasporei si din aceste considerente nu prea le regasim in grilele operatorilor de la noi. Ca-i incurca pe astia la Market Share si nu pot estima si vinde la pretul corect minutul publicitate.

  Practic 1 flegma a fost inlocuita cu 2 scuipaturi.

  Si parca vad ca din toamna, dupa integrarea Telekom si unificarea platformelor, mai adauga 10 lei pretul abonamentului.

  • Da dar pe langa scumpire poate vine cu posturile Mooz, TDC sau reintra posturile NG si atunci se merita scumpirea parerea mea. Sau poate aceste posturi pot iesi si din grila Telekom dupa unificare.

   • TDC nu este un canal pentru care sa platesti extra. TDC este un canal segmentat pe femei casnice, gravide, lehuze, neveste de marinari si neveste de soferi de TIR international.

    Cat timp peste 90% din grila de programe este identica – indiferent de operator – iar in aceasta grila regasim posturi TV precum: Canal 33, Metropola, A7TV, Estrada, NCN, Emi TV, Inedit TV, Orizont TV, la care se mai adauga vreo 7 canale religioase si inca vreo 7 de muzica <> unde playlist-ul este acelasi, orice majorare de pret nu este justificata.

    De asemena, cat timp in grila ai un Comedy Central care dufizeaza de 4x pe zi si in bucla Doi barbati si jumatate si inca de 4x pe zi si in bucla Teoria Bing Bang, orice majorare de abonament nu este justificata.

    Cat timp in grila ai un Diva TV care in plina vara au maraton de filme de craciun (adica aceleasi filme difuzate la final de an trecut) pentru ca incepand cu luna octombrie sa redifuzeze tot in bucla fix aceleasi filme de craciun…… si asta de cativa ani buni…. orice majorare de abonament nu este justificata.

    Cat timp in grila ai AXN-urile unde jumatate din spatiul de emsie se rezuma la teleshopping, promo si publicitate si unde vezi acceasi emisiune dar avand 2 tituluri diferite „Brogada de eSports” si „Ce este nou in eSports” orice majorare de abonament nu este justificata.

 2. Gabriel de ce vorbești prostii.De ce să nu intre Discovery Sience și Național Geograhic în grilă. Sunt programe bune de documentare.Tu nu știi ce vorbești.

  • Ai auzit de ironie? Gabriel era ironic facea haz de necaz. 🙂 Asta zicea si Gabriel ca in loc sa intre acele posturi scrise de tine vor intrat Estrada si Carolina

 3. Felicitări Orange. O veste ,,excelentă” . Este exact ceea ce trebuie acestei grile. Mă bucur că intră în sfârșit un post ,,PREMIUM” de nivel superior în grilă , acest post fenomen ,,estrada” .

  Mă bucur că intră el și nu ,,porcării” de posturi precum Discovery Science sau National Geographic.

  + că încă un post local retransmis la nivel național , este de interes maxim . Sunt sigur că toată țara e curioasă să vadă când un Dorel din Alba cade în șanț.

  Pe satelit ….. nici nu mai comentez . Grila tot mai subțirică .

  Întrebarea mea e următoarea : ,,Contractul s-a renegociat în ianuarie , când au intrat PRO CINEMA HD ȘI PRO GOLD HD. De ce nu a ieșit atunci PRO TV INTERNAȚIONAL ?

  Felicitări Orange . Anul acesta a fost anul vostru . La anul aștept să intre și Prostia TV 4K . 😊

  • Teoretic Pro tv International nu are de ce sa intre nici pe cablu nici pe DTH ( pentru ca in contractul unui DTH catre abonat scrie asa : Echipamentul poate fi folosit doar pe teritoriul tari). Si atunci daca ai in grila toate posturile pro de ce mai introduc postul Pro tv International? 2 Legat de Estrada tv este clar ca acest post a cotizat si catre Orange cum a facuto si la Digi. Si te intreb De ce sa nu ia si Orange bani de la Estrada?

 4. La digi de ce nu intra alba carolina,nici un post de calitate sa nu poata sa fie introdus in grila? Macar sa avem calitate la imagine, unele posturi merita amendate ca nu trasmit in HD! Rușine! Dar noi avem tvuri 4k,ha ha ha