Problema download limitat la 10 MBps
O problema frecventa reclamata de utilizatorii serviciului de internet este limitarea ratei de transfer la maxim 10 MBps atunci cand descarcam continut.

O astfel de situatie se poate identifica atunci cand, avand un abonament de minim 300 Mbps nu reusim sa descarcam cu o rata de transfer mai mare de 10 MBps. In acest articol vom detalia una din cauzele care poate cauza aceasta problema si solutia gasita.

Atunci cand avem probleme cu rata de transfer, primul pas pe care trebuie sa il facem este efectuarea unui test de viteza pe un site care permite astfel de teste. Inainte de a incepe testul de viteza, este necesar sa inchidem aplicatiile care au acces la internet si antivirusul pentru a avea o valoare reala.

Daca in urma testului de viteza, latimea de banda rezultata este de peste 200 Mbps, atunci ar trebui sa avem o rata de transfer mai mare de 10 MBps. 1 MBps = 8 Mbps. Daca acest lucru nu se intampla (nu avem mai mult de 10 MBps) atunci putem verifica aspectele de mai jos. In situatia in care limitarea download-ului se intampla cu mai multe fisiere, atunci exista in mod sigur o limitare.

Dezactivare Killer Network Service
Killer Network Service este un serviciu activat by default daca avem o placa de retea Qualcomm Atheros. Scopul rularii acestui serviciu este de a putea utiliza optiunile disponibile in Network Manager, o aplicatie destinata administrarii traficului si a latimii de banda in functie de preferintele utilizatorilor.

O problema des intalnita cu acest serviciu este limitarea ratei de transfer la maxim 10 MBps. Pentru a dezactiva acest serviciu trebuie sa accesam in Start – services.msc (daca avem o versiune mai veche de Windows 8, selectam Run si rulam de acolo services.msc) – cautam serviciul KillerNetwork.exe – Stop.

Dupa ce am dezactivat acest serviciu, putem testa din nou rata de descarcare. Daca situatia este aceeasi, recomandam verificarea programului utilizat pentru download (daca este un client dedicat).
Problema download limitat la 10 MBps

Urmatoarele situatii pot avea alte cauze decat cea detaliata mai sus:

  • Latimea de banda afisata in urma testului de viteza este de asemenea redusa, recomandam urmatoarele verificari:
    • verificarea specificatiilor computerului;
    • verificarea routerului personal, daca suporta viteze Gigabit;
    • verificarea cablului: trebuie sa fie minim CAT5e (8 fire) si sa nu fie degradat;
    • verificarea placii de retea: sa fie Gigabit si sa fie setata pe auto-negociere: Start – ncpa.cpl – click dreapta pe iconita placii de retea (Local Area Connection sau Ethernet) – Properties – Configure – Advanced – Speed & Duplex – Auto-Negotiation;
  • Testarea ratei de transfer cu alte fisiere, preferabil din alte surse, pentru a evita conditii neprielnice de download pe sursa/site-ul respectiv (seederi putini, etc); De asemenea, ne putem astepta la viteze mai mari de 10 MBps descarcand continut gazduit pe un site din Romania, daca incercam o sursa externa exista posibilitatea sa avem o viteza mai redusa (in functie de locatia serverului de unde descarcam si de ruta (numarul de hop-uri) pana acolo);

Pentru orice nelamuriri privind acest subiect, lasati un comentariu mai jos oferind cat mai multe detalii si vom incerca sa va ajutam.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.