Programele RTL, Film+, Sorozat+ ar putea iesi din grila Digi DTH

Programele RTL, Film+, Sorozat+ ar putea iesi din grila Digi DTH incepand cu ianuarie 2020, lista completa de posturi care ar putea iesi din grila de satelit Digi fiind: RTL II, RTL Gold, RTL+, RTL Klub, Film+, Cool TV, Sorozat+, Muzsika TV.

Incepand cu 01 ianuarie 2020 programele RTL II, RTL Gold, RTL+, RTL Klub, Film+, Cool TV, Sorozat+, Muzsika TV ar putea sa nu mai fie disponibile conform oficialilor UPC Direct din cauza relatiei contractuale intre UPC Direct si RTL, compania detinatoare a posturilor mentionate anterior. Aceste programe sunt preluate de Digi DTH (satelit) prin simulcrypt de la UPC Direct, platforma de televiziune prin satelit din Ungaria.

Aceeasi situatie ar putea interveni si in cazul operatorului Focus Sat daca posturile nu vor mai fi in grila UPC Direct, avand in vedere ca programele TV mentionate sunt preluate in simulcrypt si de catre Focus Sat. In grila Focus Sat programele exista in pachetul Panonia la pretul de 9 RON pe luna, fiind disponibile si alte posturi precum ATV, Comedy Central Family HU, Comedy Central HU, Duna, Duna World, FEM3, Galaxy 4, Hir TV, Humor, Izaura TV, Kiwi TV, LiChi TV, M1, M2, MTV HU, Minimax HU, Nick Jr. HU, Nickelodeon HU, Nicktoons HU, Prime, Slager TV, Spiler 1 TV, Story4, Super TV2, TV Paprika HU, TV2, RTL Klub, TV4 si Zenebutik.

Conform DTVNews.hu, contractul intre cele doua companii nu a fost inca prelungit. Desi inca exista timp suficient pentru a ajunge la un acord, sunt sanse ca aceste posturi sa nu mai fie disponibile atat in reteaua UPC Direct Ungaria cat si in grila de programe DigiTV satelit din Romania. Am solicitat informatii in acest sens atat de la UPC Direct cat si de la RTL insa momentan nu am primit un raspuns concret, vom reveni cu informatii privind acest subiect.

Luand in calcul ipostazele in care programele ies din grila UPC Direct, singura sansa pentru ca aceste posturi sa fie in continuare in grila Digi DTH ar fi ca Digi sa negocieze un contract direct cu RTL. Insa, avand in vedere ca investitiile Digi pe partea de televiziune prin satelit au stagnat iar numarul abonatilor DTH sunt vizibil in scadere (este favorizata migrarea catre reteaua prin fibra optica din ce in ce mai mult), sunt sanse minime sa apara un acord intre Digi si RTL.

Programele RTL+, Film+, RTL Klub, Cool TV, Sorozat+, Muzsika TV sunt disponibile in grila Digi DTH in extraoptiunea Maghiar la pretul de 1 RON/luna, alaturi de alte canale TV precum M1, TV4, ATV, Duna, Duna World, M2, Magyar Slager TV, Comedy Central HU, Minimax HU, Mozi+, TV2, Prime, Film 4, Hit Music Channel HU, Music Channel HU, M5, Digi World HD HU, M1 HD, M2 HD, Duna TV HD, RTL Klub HD, TV2 HD, Hir TV si Comedy Central Family HU, RTL Klub.

Vom actualiza articolul pe masura ce vom avea informatii suplimentare in acest sens. Voi ce parere aveti despre posibilitatea de a nu mai avea aceste programe in grila de programe Digi satelit?

Update: RTL Klub nu se afla printre posturile care ar putea iesi din grilele operatorilor UPC Direct, Digi DTH si Focus Sat;
Update 04.10.2019: Upc Direct a informat Mèdia 1 că a ajuns la un acord cu Rtl Group pentru retransmisia posturilor RTL Klub SD,RTL Klub HD pentru următorii ani. Deocamdată acestea sunt ultimele noutăți în acest moment.Se negociază în prezent pentru păstrarea in grilă, și a celorlalte posturi ce aparțin de Rtl Group. Ii multumim lui David pentru informatii;

Update 17.12.2019: UPC Direct si RTL Group au ajuns la un acord astfel incat din data de 1 ianuarie 2020 posturile: RTL 2, RTL+, RTL Gold, Film+, Sorozat+, Cool tv, Muzsika tv vor fi disponibile in continuare in grila de programe Upc Direct. In plus vor introduce și posturile Film+ HD, RTL2 HD in grila de programe. RTL Most + va fi de asemenea disponibil abonatilor Upc Direct; Ii multumim lui David pentru informatii;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

16 COMENTARII

  • Rămâne de văzut vorbim despre posturi care sunt urmărite de ani de zile la noi fie ca vorbim de Digi prin cablu,satelit sau de Focussat .Cei sigur în Ungaria aceste posturi vor rămâne în continuare la Upc Direct ,și cu siguranta vor rămâne și la Digi si in Ungaria .

 1. Upc Direct a informat Mèdia 1 că a ajuns la un acord cu Rtl Group pentru retransmisia posturilor RTL Klub SD,RTL Klub HD pentru următorii ani. Deocamdată acestea sunt ultimele noutăți în acest moment.Se negociază în prezent pentru păstrarea in grilă, și a celorlalte posturi ce aparțin de Rtl Group .

  • Am revenit cu noutăți in legătura cu posturile RTL. UPC Direct si RTL Group au ajuns la un acord astfel încât din data de 1 ianuarie 2020 posturile:Rtl2,Rtl+,Rtl Gold ,Film+,Sorozat+,Cool tv,Muzsika tv vor fi disponibile in continuare în grila de programe Upc Direct.In plus vor introduce și posturile Film+ HD,Rtl2 HD in grila de programe. Rtl Most + va fi de asemenea disponibil abonaților Upc Direct. Ținând cont că la noi Digi prin Dth preia posturile simulcrypt de la Focussat e o veste bună pentru Digi dar și pentru Focussat. De asemenea această veste așteptau și abonații Digi Dth din Ungaria deoarece ei de asemenea preiau simulcrypt dar de la Upc Direct.Acum rămâne de văzut dacă vor prelua cei de la Digi și posturile Film+ HD,RTL2 HD.Timpul va decide cea ce știm că a fost emis un comunicat oficial în legătură cu posturile Rtl Group chiar de către cei de la Upc Direct pe pagina oficială ,Si nu e un zvon lansat de mine

 2. Am citit despre acest articol de menționat totuși că postul Rtl Klub nu e inclus alături de celelalte posturi deoarece e un post ce e obligatoriu de retransmis de către operatori in Ungaria.Asa cum e menționat în articolul emis de Dth news.hu este vorba de următoarele 7 posturi:Rtl2, Rtl Gold,Rtl+,Sorozat +,Film+,Cool tv,Muzsika tv.Însă trebuie menționat faptul că ținând cont că aceste posturi au audiență în Ungaria nu e exclus ca cele două părți să ajungă la un acord și cei de la UPC Direct să retransmită in continuare aceste posturi mai ales că în grupul DTV News unde a apărut încă de ieri acest articol au apărut comentarii ale abonaților care erau nemulțumiți cu posibilitatea eliminării acestor posturi. Unii deja au adus în discuție mutarea la un alt operator unde aceste posturi sunt disponibile. Cei de la Upc Direct nu au venit deocamdată cu un comunicat oficial în legătură cu acest articol nici măcar pe pagina de facebook. Totusi trebuie luat in calcul si faptul că posturile Rtl Group alături de posturile Tv2 Group au cea mai mare audiență în Ungaria motiv în plus pentru cei de la Upc Direct de a nu elimina aceste posturi din lista de programe.Părerea mea dar,și a abonaților e ca aceste posturi vor rămâne totuși in grila de programe Upc Direct deoarece nu cred că având o grilă de care abonații sunt multumiti in prezent își vor permite ca sa piardă un număr important de abonați doar pentru că nu ar dori sa retransmita in continuare posturile RTL Group.La noi abonații de la Focussat,dar și cei de la Digi Dth ar fi afectați asta dacă cei doi operatori nu cumva vor muta aceste posturi pe alte frecvențe pentru a le păstra în continuare în pachetul Pannonia,respectiv Maghiar.Cei de la Digi pe satelit pot să mute aceste posturi pe Thor5 de exemplu deoarece aici vorbim de abonați din ambele țări. Am luat legătura si eu cu cei de la Upc Direct pe pagina de facebook printr-un mesaj privat .Sper sa primesc un raspuns din partea lor mai ales că nu e prima dată când am apelat la ei ,și de fiecare dată au răspuns la întrebările mele.

  • Multumim pentru clarificari.
   Am observat ca nu este trecut in articolul celor de la DTVNews insa am crezut ca au omis sa il treaca, deoarece si acest post este, evident, tot al celor de la RTL.
   Da, sunt constient ca este posibil sa ajunga la un acord pana in ianuarie, am mentionat acest lucru si in articol, inclusiv ca nu este sigur momentan daca vor iesi posturile sau nu.
   I-am contactat si noi pe cei de la UPC Direct pentru clarificari in acest sens, vom actualiza articolul pe masura ce vom avea informatii suplimentare.

   • Cei de la Mèdia1 au luat legătura cu cei de la UPC Direct dar și cu cei de la RTL Group. Ambele părți au confirmat că sunt in negocieri .Ținând cont că cei de la Upc Direct au trimis nouă lista cu posturi disponibile care intra in vigoare din 15 noiembrie către ASZF nefiind menționate și posturile sus menționate deoarece cele două părți sunt in negocieri cei de la Dth news. hu au presupus că aceste posturi vor fi eliminate.Oricum vor veni cu un comunicat oficial la momentul potrivit cei de la Upc Direct. Ținând cont că aici vorbim de posturi care au audiență, și cei de la Upc Direct au menționat că pentru ei prioritar este ca abonați să fie mulțumiți de oferta lor și vor tine cont de acest lucru in continuare.

    • M-am gandit ca asa au intuit cei de la DTVNews ca ar putea iesi programele, pana la urma nici ei si nici noi nu am mentionat ca vor iesi cu siguranta, am mentionat ca ar putea sa iasa daca nu se ajunge la un acord pana atunci.
     Vedem ce se va mai intampla, mai sunt 3 luni pana atunci.