Realitatea TV ar urma sa piarda licenta

Realitatea TV ar urma sa piarda licenta dupa respingerea contestatiei privind decizia Curtii de Apel care a decis nevoia de a intra in faliment compania detinatoare a canalului TV mentionat.

La finalul lunii octombrie 2019 licenta audiovizuala a programului Realitatea TV expira iar dosarul de prelungire a licentei nu este complet, conform publicatiei de aici. Tentativele reorganizarii companiei Realitatea Media care detine canalul Realitatea TV au fost respinse de catre Curtea de Apel, societatea fiind in insolventa de 8 ani. Din aprilie 2019 Realitatea a incercat diverse tertipuri juridice pentru a evita falimentul, motiv pentru care postul emite si in prezent.

In plus, licenta audiovizuala a postului Realitatea TV expira la finalul lunii octombrie 2019 iar dosarul pentru prelungirea licentei nu este complet. Dosarul trebuie sa fie depus la CNA si sa contina dovada ca nu exista datorii la stat sau un plan de reorganizare aprobat, in cazul companiilor aflate in insolventa, aceste acte nu sunt in prezent disponibile pentru a se putea solicita prelungirea licentei.

Totusi, exista posibilitatea ca emisia sa continue fiind utilizata licenta obtinuta pentru postul Realitatea Plus de catre Cosmin Gusa, intregul continut putand fi difuzat integral pe canalul Realitatea Plus. Realitatea Plus a fost lansata in anul 2015, la aproximativ 2 ani de la data obtinerii licentei prin societatea Geopol International SRL. Emisia acestui program a inceput in 2015 fiind obligatoriu pentru a evita retragerea licentei. Televiziunea Realitatea Plus emite necodat pe satelit in prezent. Cosmin Gusa a declarat in luna aprilie ca Realitatea Plus este doar de rezerva, scopul lor fiind sa salveze Realitatea TV. Realitatea Plus emite pe satelitul Eutelsat 16A – 16° est.

Realitatea TV ar urma sa piarda licenta

Inca nu este sigura retragerea licentei Realitatea TV insa avand in vedere informatiile prezentate pana in prezent si timpul scurt pana la data expirarii licentei, sunt sanse mari ca aceasta informatie sa se concretizeze. Vom actualiza articolul pe masura ce vom avea informatii suplimentare in acest sens.

Realitatea Media a detinut si postul The Money Channel, acesta incetand emisia in anul 2015. Voi ce parere aveti despre posibilitatea pierderii licentei pentru canalul Realitatea TV? Lasati un comentariu in sectiunea de mai jos.

Update 29.10.2019: CNA a respins astazi cererea pentru prelungirea licentei postului Realitatea TV astfel incat Realitatea TV ramane fara licenta, maine 30 octombrie 2019 fiind ultima zi de emisie; Totodata, a fost aprobata modificarea licentei prin care Realitatea Plus va avea acelasi profil ca Realitatea TV; Spre deosebire de Realitatea TV, canalul Realitatea Plus nu se afla in lista must carry pe anul 2019 si nu se afla in grila de programe a tuturor operatorilor majori de televiziune din tara;

Update 30.10.2019: Realitatea TV va inceta emisia astazi la ora 23:59; Exista si un mesaj care ruleaza pe canalul Realitatea TV: „Realitatea TV, istoria se incheie!”

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

16 COMENTARII

 1. Uitați de postul asta!
  Nu va dați seama că sunt niște interlopi care nu și-au plătit taxele!!!
  Pentru mine acest post a murit!!!
  Tara asta e dezastru și noi trăim ea și nu facem nimic!!!!

  • Este parerea dvs si o respect. Sa stiti ca aceasta televiziune Realitatea avea multi telespectatori car ii urmareau. Nu va place un post exista telecomanda il puteti sterge din lista dvs de programe. Eu am maxim 30 de posturi in grila printre care doar un post de stiri si anume digi 24. Aveti dreptate tara este asa cum spuneti dintr-un motiv simplu se voteaza pe acelasi principiu ca acum 30 de ani si anume. Multi de regula oameni pensionari merg pe principiul ii votez pe aia ca au marit pensia cu x lei , pe ei nu ii intereseaza ca pentru acea marire tara sa inprumutat din afara si ca tineretul acestei tari este condamnat sa plateasca aceste inprumuturii. Este o discutie mai ampla si nu este nici momentul si nici locul potrivit sa discutam politica. Ma scuzati am cam sarit calul prin cest comentariu. Daca doresc administratori saitului Media-Max pot serge acest comentariu. Nu ma supar.

 2. CNA a respins astazi cererea pentru prelungirea licentei postului Realitatea TV astfel incat Realitatea TV ramane fara licenta, maine 30 octombrie 2019 fiind ultima zi de emisie; Totodata, a fost aprobata modificarea licentei prin care Realitatea Plus va avea acelasi profil ca Realitatea TV; Spre deosebire de Realitatea TV, canalul Realitatea Plus nu se afla in lista must carry pe anul 2019 si nu se afla in grila de programe a tuturor operatorilor majori de televiziune din tara

 3. Radu Herjeu, membru CNA a declarat pe pagina personala Facebook tentativele reprezentantilor Realitatea de a pune presiune asupra membrilor CNA, declaratii prin care membrii CNA sunt acuzati ca pot plati milioane de euro despagubiri daca votul este negativ in privinta prelungirii licentei audiovizuale pentru postul Realitatea TV.

  Realitatea a mentionat urmatoarele printr-un comunicat publicat in cursul zilei de ieri:

  „Ne-prelungirea licenței va face ca ANAF, acționarii Realitatea, creditorii și chiar „fantomele” lui Vântu și Schwartenberg să poată solicita despăgubiri. La cele 68 milioane de euro se vor adăuga sume uriașe legate de împiedicarea desfășurării activității. La un rulaj de peste 5 milioane de euro, Realitatea Media poate solicita despăgubiri de aproape 45 de milioane de euro pentru lipsa licenței de la CNA.”