Review Laptop HP 15-ay101nq (Z3C11EA)

Design si greutate:

Ca si aspect, acest model de laptop are un design destul de placut. Cu o grosime de  2.43 cm, laptopul este un dispozitiv destul de portabil. Nici la partea de greutate nu sta rau, laptopul avand o baterie de 4 celule ce il face sa fie destul de usor.

Touchpad-ul si tastatura: Spatiul dintre tastele tastaturii este acoperit de continuitatea carcasei, dand impresia ca tastatura iese din interiorul laptopului. Astfel, tastatura este oarecum protejata de carcasa laptopului.

Carcasa externa (cea din spatele laptopului) are striatii ce ajuta impotriva zgarieturilor. Din pacate, laptopul este destul de expus la amprente si la urme, chiar pe suprafata striata.

Ecran si rezolutie:

Ecranul este unul te dip LED cu diagonala de 15,6 inch. Acesta este luminat din spate cu WLED-uri prin tehnologia SVA BrightView. Ca si protectie, display-ul vine cu antiglare.

Rezolutia este de 1366 x 768 si este propulsata de o placa video integrata si de cea dedicata de la AMD de 4GB.

Procesor si performanta:

Laptopul HP ay101nq are sub capota un procesor Intel Core i7 din a 7-ea generatie cu 2 nuclee de 2.7 Ghz si 3.5 Ghz frecventa maxima. Acest procesor ajuta acest laptop sa ajunga intr-un loc destul de ridicat in clasamentul performantelor.

Memorie RAM si spatiu de stocare

Memoria RAM este destul de mica (4GB) avand in vedere faptul ca laptopul vine cu un asemenea procesor. Totusi faptul ca tipul memoriei este DDR4 si foloseste o tehnologie noua, RAM-ul ajuta procesorul destul de mult. Din pacate, capacitatea memoriei este cu siguranta insuficienta, avand in vedere ca numai Google Chrome ar avea nevoie de 4 GB.

Cat despre spatiul de stocare, cred cu tarie ca este punctul cel mai slab al acestui laptop. HDD-ul de 512 GB si o viteza de 5400 de rpm nu face decat sa ingreuneze sistemul de operare. Din punctul meu de vedere un SSD era vital pe un astfel de laptop.

Conectivitate

Si la acest capitol laptopul este tras in jos. Din pacate placa wifi nu este dual-band iar placa de retea (RJ-45) este de 100 mbps. Din punctul meu de vedere, conectivitatea si viteza de transfer sunt niste lucruri destul de importante in ceea ce priveste performantele unui laptop. Deja companiile de telecomunicatii au ajunsa sa aiba posibilitatea sa ne ofere viteze de transfer mult mai mari decat pot duce majoritatea device-urilor iar asta poate fi foarte frustrant.

Raport calitate/pret.

Laptopul se gaseste la momentul actual la pretul de 2700 de lei. Aceasta suma ii este oarecum destul de potrivita avand in vedere puterea procesorului.

In concluzie, procesorul merita toti banii acestui laptop.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.