Posturile regionale TVR vor intra in grila digitala de cablu Digi
Operatorul de cablu si DTH RCS & RDS / Digi a inceput sa efectueze o serie de modificari in grila digitala de cablu din fiecare judet al tarii.

Asa cum am mentionat intr-un articol publicat anterior, in grila Digi au inceput sa intre posturile din must carry LinkPress TV, Rapsodia TV, Moldova TV dar si posturile Etno TV HD si Taraf TV HD. De asemenea, a fost inceputa reorganizarea grilelor analogice si digitale. In grila analogica a fost introdus in mai multe zone postul Traditional TV.

In acest material vom detalia alte modificari pe care Digi le va face in urmatoarea perioada in grila digitala. De astazi, RCS & RDS a inceput sa introduca treptat si posturile regionale ale Societatii Romane de Televiziune. Posturile regionale ale TVR-ului vor intra pe frecventele digitale locale din judetele eligibile (unde sunt situate si alte canale regionale si locale din anumite judete).

Iata care sunt posturile regionale TVR si in ce judete vor intra acestea:

 • TVR Craiova va intra in judetele: Olt, Valcea, Gorj, Arges, Mehedinti, Teleorman
 • TVR Cluj va intra in judetele: Bistrita-Nasaud, Salaj, Bihor, Sibiu, Maramures, Satu Mare
 • TVR Iasi va intra in judetele: Neamt, Vrancea, Galati, Botosani, Bacau
 • TVR Targu Mures va intra in judetele: Alba, Brasov, Covasna
 • TVR Timisoara va intra in judetele: Arad, Hunedoara, Caras Severin

Posturile regionale TVR vor intra in grila digitala de cablu Digi
Posturile regionale TVR vor fi introduse pe frecvente cum ar fi:

 • 422 MHz Arges
 • 506 MHz Arad
 • 474 MHz Caras Severin

Tot in urmatoarea perioada ar urma sa intre si alte canale locale / regionale in anumite judete, spre exemplu in Valcea pe digital va intra Antena 3 Valcea, in Gorj va intra Accent TV si altele.

Canalele regionale TVR transmit 24/24 emisiuni si stiri de interes pentru locuitorii din judetele pe care le deservesc. Aceste posturi sunt obligatorii pentru retransmisie pentru ca sunt incluse in lista must carry.

Este posibil ca la inceput aceste canale sa fie ascunse (adica sa se vada la scanare cu optiunea Altii) urmand sa intre treptat in NIT.

Operatorul RCS & RDS / Digi este unul dintre operatorii de telecomunicatii din Romania  care ofera abonatilor sai o gama variata de servicii, cum ar fi: cablu, internet fix, dth, telefonie fixa, mobila si internet mobil.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

111 COMENTARII

 1. D-le Gorila, aveti idee daca in judetul Satu Mare sunt planuri pt introducerea posturilor locale, din analogic, in digital? In dvb-c au fost introduse multe posturi din zona de pleava (stiu.. CNA), dar nimic din ceea ce ar putea constitui interes local. Cel putin nu pentru abonatii din SM.

  Ne bucura aparitia Tvr Cluj in peisajul digital.

  Va multumesc in avans.

 2. Aveti idee daca vor baga ceva si pe analogic in locul lui Dotto, unde de ceva luni e frecventa blank? Practic sunt active doar 53 din 54 si se pare ca acea frecventa o neglijeaza de cand au bagat Dotto in digital.

 3. Salutare dl. Gorila. Aveti idee daca in Craiova vor intra pe digital si televiziunile locale oltenia3tv, gtv sau tv oltenia deoarece momentan avem pe digital doar regionalele TVR Craiova si Accent Tv

 4. Domnule Gorila relațiile dumneavoastră cu cei din Grupul RCS sunt bune ,daca se poate face un pic de lobby pentru introducere ain grila a posturilor regionale SUPERTV, Apollonia și Tv sud -est in zona Muntenia-Campia Romana-Dobrogea am fi foarte bucuroși

 5. Știți cumva frecventa pentru TVR CRAIOVA pentru Gorj, că eu am dat scanare și cu Digi și cu Alții pe tv și nu mi a apărut !
  De menționat este faptul că ACCENT TV OLTENIA , a dispărut de pe analogic , in locul lui fiind doar MIRA !

 6. Din pacate dispar canale importante de la DIGI (exemplu: Travel mix) si asta e schimbare negativa importanta pentru abonati. DIGI tace malc in legatura cu aceste lucruri.

 7. Bună sincer numai programe aiurea de ce nu băgați programe de filme de ex gmg sau Italia 1 rețea sau programe rtl 2 băgați doar programe aiurea astea sunt programe de toată jena

 8. Comedi central family,mozi+prime tv4, Târgu Mureș și multe alte canale ungurești au intrat azi in județul Brașov in afara de cele din lista must Carry .Mai trebuie să intre shop one tv party mix travel mix?nu-i așa domnule gorila

 9. Sunt din Brăila, ce treaba am cu TVR Iași dacă Brăila face parte din Mugurilor Galați Brăila Tecuci? Sa facă ceva ca pe zona Brăila sa nu se vadă TVR Iași ca Brăila nu face parte din Moldova ci din Muntenia

   • Cine te-a păcălit Cristi cu aberația aia? MOLDOVA începe de la Siret în sus 😄😄😄😄. Ce treaba are cu balta Brăilei care-i sub Siret numai tu știi 😃😃😃😃. Și apropo când era Brăila raia turceasca, turcii numeau zona aia asta comuna cu Galațiu, zona Braigal, asa ca trage concluziile care se impun. Uitate5pe harta administrativa a României și vezi în ce zona georgrafica face parte Brăila, ca sa-mi bage mie Digi TVR Iași 😄😄😄😄

   • Ori îmi baga toate TVRurile regionale ori sa ma lase în pace cu TVR Iași ca Brăila nu face parte din Moldova. Granița dintre Muntenia și Moldova este data de Siret, asa cum este și Dunărea granița dintre România și Bulgaria( ȘI Serbia)

   • Nu sunt din zona aia da’ rade și curca de tine cu aberația aia. Județul Buzău și Brăila fac parte din Tara Românească (sau Muntenia, în caz ca nici asta nu stiai). Raul Argeș aparține tot de Moldova?

    • Braila ar trebui băgată în Muxurile din zona Buzău, Călărași, Slobozia, eventual chiar și Argeș. Dpdv administrativ, o fi județul Galați lângă județul Brăila, dar ultimul nu este în Moldova. Nu are nicio treaba cu Muxurile din Moldova, o prostie totală dtpdv.

   • Cristi este banc sau ai **** ceva? Braila nu este în Moldova, poate doar când o creste în Moldova 🍋🥭🍌. Judetul Braila ar trebui sa aibă grila comună cu judetele Buzău, eventual Ialomița

 10. TvR regionale le-as fi băgat pe toate în digital indiferent de zona. Barem sa le vadă lumea ce calitate au ca pe analogic unde emit nu se uita nimeni la ele. Poate au o șansă să le mai crească audienta în digital

 11. Domnule Gorila sau Robert in Ilfov ce post regio/local ar mai intra nu de alta dar TVR regional pentru Muntenia-CampiaBaraganului sau Dobrogea nu exista