Roald Dahl – Matilda: Muzicalul – disponibil pe Netflix
Aplicatia de streaming Netflix a introdus la finele lunii decembrie o noua varianta a filmului Matilda, numita Roald Dahl’s Matilda the Musical / Roald Dahl – Matilda: Muzicalul (2022). Filmul este inspirat dupa romanul cu acelasi nume scris de Roald Dahl si din piesa de teatru Matilda the Musical.

Matilda Wormwood (Alisha Weir) este o fetita de 13 ani desteapta si cu o imaginatie bogata. Matilda este crescuta de parintii sai, doi oameni carora nu le place sa citeasca si  nu doresc ca ea sa invete si sa citeasca carti. Parintii micutei considera ca nu cartea te imbogateste ci te tampeste.

Tatal Matildei, rol jucat de actorul Stephen Graham, ii rupe fetitei orice carte gasita prin casa, de aceea Matilda va incepe sa ascunda toate cartile pe care aceasta doreste sa le citeasca. Parintii sai doresc ca ea sa se uite tot timpul la televizor, insa Matilda nu ii asculta si incepe sa citeasca pe ascuns, fapt care face ca imaginatia fetei sa se dezvolte.

Roald Dahl – Matilda: Muzicalul – disponibil pe Netflix

Matilda descopera foarte repede ca are puteri telekinetice si astfel ea incepe sa se razbune pe parinti, facandu-le mici trucuri prin casa. Micuta Matilda este bucuroasa atunci cand afla ca se va duce la scoala crezand ca acolo va fi in lumea ei, va invata si isi va da frau liber imaginatiei, mai ales ca la scoala va da peste o invatatoare blanda si buna, domnisoara Honey (Lashana Lynch), care o incurajaza sa invete si sa isi dea frau liber imaginatiei.

Scoala la care invata este condusa de o directoare rea pe nume Agatha (Emma Thompson), o dictatoare care nu suporta copiii. Micuta Matilda, fiind adepta dreptatii, cu ajutorul prietenilor sai de la scoala se va razbuna pe directoarea Agatha.

In distributia filmului ii vom vedea pe actorii: Andrea Riseborough (mama Matildei), Lashana Lynch, Emma Thompson, Alisha Weir. Filmul Roald Dahl – Matilda: Muzicalul a intrat pe Netflix pe 25 decembrie 2022 si este un film original Netflix, are durata de o ora si 57 de minute. Pe IMDb a obtinut nota 7,2. Filmul este disponibil cu subtitrare dar si dublat.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII