România, locul 5 în Europa capitolul viteza de internet.

Romania se situează pe locul 5 în Europa la capitolul viteza internetului. Acest lucru se datorează în totalitate conexiunilor cu fibră optică ce ajung de cele mai multe ori și până la locuințele internauților. Țara noastră se putea situa mult mai sus în acest clasament dar din cauză că furnizorii serviciului de internet au ales să nu pornească de la bun început cu o infrastructură prin fibră optică ci au folosit echipamente standard. Înlocuirea necesită mult timp și fonduri financiare.

Chiar și așa, România se situează foarte bine. Acest lucru se datorează în mare parte companiei RDS-RCS. Deși ne situăm pe locul 5, țara noastră este într-o continuă creștere privind acest capitol.

clasament europan al tarilor privind viteza internetuluiȘi internetul de mare viteză de pe telefonul mobil al fiecăruia (3G sau 4G) se datorează tot fibrei optice. Conexiunea până la stâlpii operatorilor de telefonie este realizată tot cu o astfel de fibră. Astfel ne putem bucura de internet de mare viteză prin semnalul telefonului mobil.

 

 

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.