Seara de dans contemporan revine la TVR 3
TVR 3 va difuza revista presei culturale, Seara de dans contemporan, o emisiune difuzata in trecut de TVR Cultural care a avut debutul in 2009.

Emisiunea Seara de dans contemporan este realizata de Televiziunea Romana in parteneriat cu Centrul National al Dansului Bucuresti si va fi difuzata din nou de Televiziunea Romana dupa o pauza de 12 ani. In cadrul emisiunii vom putea viziona productii coregrafice realizate de coregrafi cunoscuti precum Vava Stefanescu, Mihai Mihalcea, Manuel Pelmus, Madalina Dan, Simona Deaconescu si altii.

In Seara de dans contemporan vom putea vedea atat realizarea unor coregrafii de productii noi dar si secvente de arhiva. In cadrul fiecarui reportaj, Vava Stefanescu, Mihai Mihalcea, Mihaela Michailov si Bogdana Pascal for face o analiza a productiilor.

In cadrul primei editii de maine, va fi analizata realizarea spectacolului Outcome, de Manuel Pelmus. Acest spectacol i-a adus lui Manuel Pelmus notorietate in afara tarii, productia fiind prezentata in tari precum Anglia, Germania, Polonia, Slovenia si Bulgaria. Spectacolele lui Manuel Pelmus au fost prezente in cadrul unor festivaluri de dans din Japonia, Brazilia, Italia, Franta sau Argentina.

Seara de dans contemporan revine la TVR 3

Reamintim ca TVR 3 va difuza de maine emisiuni culturale noi precum Cult@press, Tura prin cultura si Pastila de arta. Anul 2021 este anul culturii la TVR 3 iar primavara aceasta vor fi difuzate saptamanal peste 40 de ore de emisiuni culturale.

TVR Cultural a fost unul dintre cele mai apreciate posturi detinute de Televiziunea Romana, a fost lansat in aprilie 2002 insa in 2011 au fost nevoiti sa reduca procentul de productii proprii cu pana la 30%. In 2012, TVR Cultural a fost inchis in timpul Guvernului Ponta dupa ce a fost adoptata o ordonata de urgenta, urmand ca postul sa fie inchis prin ordinul directorului general al Societatii Romane de Televiziune din acea perioada, Claudiu Saftoiu.

Voi ce parere aveti despre revenirea programului Seara de dans contemporan?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.