Seria Alien se vede pe TNT
Postul de televiziune TNT va difuza de vineri, 30 august, seria de filme SF/horror Alien. Franciza Alien contine 4 serii dar si alte spin-off-uri. Dupa aceasta serie de filme Alien au fost facute si jocuri, carti sau seriale.

Filmele Alien au fost premiate cu premii Oscar si BAFTA, au fost produse de Dan O’Bannon, Ronald Shusett si studiourile 20th Century Fox din 1979.

Seria Alien spune povestea locotenentului Ellen Ripley (Sigourney Weaver) care, alaturi de un echipaj si o nava spatiala, duce o serie de lupte cu extraterestrii numiti Xenomorph.

Primul film se numeste Alien si va fi difuzat de TNT pe 30 august de la ora 20:20. Alien a fost lansat in 1979 si regizat de Ridley Scott.

Povestea primului film pe scurt: Nava spatiala Nostromo, condusa de locotenentul Ellen, detecteaza un semnal in spatele unui asteroid pustiu dar de fapt acel semnal vine de la o nava extraterestra abandonata. In timp ce echipajul navei Nostromo cerceteaza nava extraterestra, un membru gaseste un ou din care iese o creatura care se lipeste de fata lui si il lasa inconstient. Dupa o perioada, creatura moare iar membrul echipajului care fusese inconstient se trezeste insa o creatura ciudata iese din pieptul lui, il omoara, se dezvolta rapid (ajunge la 2 metri inaltime ) si incepe sa omoare alti membrii ai echipajului.

Primul film a fost premiat cu Oscar pentru efecte speciale si se afla pe locul 52 in topul filmelor IMDB, obtinand nota 8.4 din aproximativ 818.000 de recenzii.

Al 2-lea film se numeste Aliens (1986) si va fi difuzat de TNT tot pe 30 august de la ora 22:40. Aceasta productie este regizata de James Cameron.
Actiunea filmului Aliens are loc dupa 57 de ani de la actiunea primului film. Locotenentul Ellen insoteste echipajul navei Sulaco in spatiu si descopera ca nava extraterestra gasita in primul film este in proces de terraformare. Filmul Aliens a luat 2 premii Oscar, pe IMDB este situat pe locul 73 in topul filmelor, obtinand nota 8.3 din aproximativ 675.000 de recenzii.

Seria Alien se vede pe TNT

Alien 3 (1992) va fi difuzat luni, 6 septembrie, de la ora 21:55. La bordul navei Sulaco are loc un incendiu iar singura supravietuitoare este locotenentul Ellen. Nava aterizeaza pe o planeta Florina Fury 161.  Fara sa stie, pe nava se afla un ou din care iese o creatura si incepe sa faca macel pe acea planeta, mai tarziu locotenentul descopera ca in burta creaturii se afla si o regina.

Alien: Renasterea (1997) va fi difuzat pe 13 septembrie, de la ora 21:50. Actiunea acestui film se petrece la 200 de ani distanta de la evenimentele din Alien 3. Locotenentul Ellen este clonata si tinuta intr-o nava militara din spatiu. Clonarea s-a facut din mostre de sange gasite pe planeta Fury. Militarii de pe nava Auriga, unde era si clona lui Ellen, aveau captivi cativa extraterestri care reusesc sa preia controlul navei Auriga cu scopul de a distruge pamantul. Clona lui Ellen si militarii incearca sa isi salveze vietile si sa impiedice extrateresti sa distruga pamantul.

Ultimul film din franciza Alien difuzat de postul TNT este un spin-off ce se numeste Alien vs. Predator si va fi difuzat de TNT pe 20 septembrie, la 21:55. Actiunea acestui film se desfasoara pe o insula din Atlantida unde cativa oameni de stiinta sunt prinsi intr-o lupta dintre doua specii de monstri.

Pe langa filmele mentionate mai sus, au fost lansate si urmatoarele filme care apartin acestei francize:

  • Prometheus (2012)
  • Alien: Covenant (2017)

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.