Sfanta Evita – miniserie Disney+
In acest material vom continua sa detaliem cele mai interesante seriale disponibile pe diverse platforme de streaming. In acest articol vom detalia serialul Santa Evita / Sfanta Evita (2022), miniserial ce va fi disponibil pe Disney+ din 26 iulie.

Sfanta Evita este realizat dupa romanul cu acelasi nume scris de Tomas Eloy Martinez in 1995 si spune povestea adevarata a Evitei Peron (Natalia Oreiro, telespectatorii din Romania o cunosc din telenovela Inger Salbatic difuzata pe Acasa TV), care a murit la varsta de 33 de ani, suferind de o boala crunta, cancer de col uterin.

Eva Person a ocupat functia de prima doamna a Argentinei. Dupa moartea ei, in 1952, corpul acesteia a stat nu mai putin de 3 ani neingropat pentru ca autoritatile au promis ca vor construi un monument in locul in care trebuia sa fie ingropata, numai ca acel monument nu a mai fost construit.

In 1955, armata l-a inlaturat de la conducerea statului argentinian pe sotul Evitei si a ascuns corpul sau pentru a nu deveni o arma impotriva regimului. Eva Peron a fost sotia generalului Juan Domingo Peron (Dario Grandinetti). Chiar daca murise, corpul Evitei a influentat politica argentiniana foarte multi ani iar prin folclorul argentinian au circulat o multime de povesti.

Sfanta Evita – miniserie Disney+

Armata regimului argentinian din 1955 o considerau pe Evita mai periculoasa moarta decat atunci cand traia pentru ca se credea ca ea bantuie, neavand un loc unde sa se odihneasca.

Sfanta Evita este o miniserie originala marca Star si a fost regizata de Rodrigo Garcia Barcha si Alejandro Maci.

Evita Peron s-a nascut in 1919, a fost o actrita si un politician extrem de iubit de poporul argentinian. In 1944, l-a intalnit pe comandantul Juan Domingo Peron cu care s-a casatorit, acesta a fost presedintele Natiunii Argentiniene intre anii 1945 si 1952.

In 1948, Eva Peron a creat fundatia cu acelasi nume cu ajutorul careia a construit spitale, scoli, a acordat burse pentru studenti si a promovat femeile in diferite functii. In 1949 a fondat Partidul Femeilor Peroniste. Eva a fost diagnosticata cu cancer de col uterin iar in 1952 a murit. Sfanta Evita are un sezon cu un total de 7 episoade.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.