Simfonica – un nou program TV de cultura muzicala
Compania SC SFM Media Tech SRL a solicitat acordarea unei licente audiovizuale pentru difuzarea prin retele de comunicatii electronice a televiziunii Simfonica, solicitare care a fost discutata in sedinta CNA de astazi, 15 decembrie.

Simfonica va fi o televiziune, licenta este pentru format de difuzare atat SD cat si HD (fara a avea HD in denumire) cu zona de difuzare nationala si va functiona 24 de ore pe zi. Difuzarea nationala va fi asigurata, conform cererii, de Vodafone, Telekom, Orange.

Asociatul unic SFM Media Tech este Tufeanu Richard Constantin iar investitia initiala pentru acest program va fi de 380.000 de euro.

Richard Tufeanu, asociatul unic SFM Media Tech a mentionat in sedinta CNA ca scopul lor este de a populariza cat mai mult aceasta forma de cultura, intr-o piata in care nu mai are timp de a se ocupa de alte lucruri care nu pot fi profitabile.

Radu Herjeu, membru CNA, a apreciat aparitia unei astfel de televiziuni insa si-a exprimat scepticismul privind succesul pe care l-ar avea Simfonica. De asemenea, a intrebat ce ar putea aduce in plus acest program, avand in vedere ca muzica simfonica nu se asculta, de obicei, uitandu-te la televizor.

Reprezentantii Simfonica au mentionat ca aceasta nisa, a culturii, este „perfect goala” la noi si ca este timpul sa se faca pasi in acest sens si in Romania. De asemenea, si-au exprimat convigerea ca exista un public pentru astfel de progame. S-a mentionat ca, desi exista canalele Mezzo si Arte, nu exista un program care sa promoveze produsele culturale romanesti din aceasta zona.

Dorina Rusu, membra CNA, a intrebat cum se vor descurca in ceea ce priveste plata drepturilor de autor, avand in vedere ca pot fi sume importante si cum vor arata proiectele care nu tin strict de muzica ci si de documentare. A intrebat si in cat timp vor putea incepe emisia.

Simfonica – un nou program TV de cultura muzicala

Reprezentantii Simfonica au raspuns ca nu stiu cum se procedeaza cu drepturile de autor insa se vor interesa in acest sens. In privinta inceperii emisiei, a fost mentionat ca echipamentele au fost achizitionate si se doreste ca pana la finalul lunii septembrie 2021 sa se inceapa emisia.

Documentarele difuzate pe Simfonica vor fi, in mare parte, achizitionate, chiar daca o parte din ele sunt realizate in Romania.

Monica Gubernat, presedinta CNA, a specificat ca in ultima perioada au fost primite proiecte frumoase.
Solicitarea pentru acordarea licentei audiovizuale Simfonica a fost aprobata in unanimitate.
Sursa informatiilor prezentate in acest articol este canalul oficial YouTube CNA.

Update 19.05.2022: Reprezentantii Simfonica TV au primit aprobarea CNA pentru a amana inceperea emisiei cu 6 luni;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

29 COMENTARII

  • Din pacate digi nu apare mentionat in articol.
   Si nici nu cred ca arta este prioriate pentru acest operator……. exista mezzo HD, djazz, arte HD, 3-sat HD, nu mai zic de c-music (chiar prin tarile vecine), canale ignorate de rcs rds…..

   • Buna seara, domnule Andrei. Ca sa introduca Arte sau 3SAT, un operator de cablu Tv are nevoie de un număr minim garantat de ”cumpărători”, adică de abonați dispuși să plătească pentru acest canal, într-un pachet special, premium. Daca nu este atins acest număr, canalul nu intra in grilă. De aceea, unele canale TV au trecut la solutia Direct-to-Consumer, oferind o versiune streaming pe Internet, pe bani. Astfel, dispare ”impachetarea”, dar prețul e mai mare. Asa fac Disney, HBO si altii. Vremea cablului ca sursa exclusiva de continut audiovizual a inceput sa apună.

    • La noi in RO cam greu sa dispara consumul audiovizual. S-a incercat si cu varianta PPV si nu a mers la noi. HBO GO are multi abonati pentru ca este oferit la pachet cu posturile tv HBO de catre cablisti.

 1. Hei, de ce nu afisezi link catre sursa Pagina de Media? Nu esti acreditat sa vezi live sedintele CNA, informatia este exclusiva pe Pagina de Media. Te rog sa afisezi link catre sursa pentru toate stirile de unde ia preluat informatiile, sunt deja mai mult,e le stii tu. Nu e singura abatere, ti-a atras atentia si in trecut un coleg. Nu ai pic de bun simt? E ultima data cand iti atrag atentia, data viitoare vei discuta problemele de copyright cu colegii mei, care vor discuta si cu Google si Adsense problema ta!

  • Salut Daniel,
   In primul rand, am rugamintea sa iti masori cuvintele, chiar daca esti in mediul online. Mai multa atentie, te rog, nu suntem pe camp si ma jignesti fara motiv. Ti-am aprobat comentariul doar pentru a-ti oferi un motiv insa urmatoarele comentarii care denota lipsa celor 7 ani de acasa, vor fi sterse fara aprobare.
   In al doilea rand, sedintele CNA sunt difuzate pe canalul YouTube (care a fost schimbat recent) si te asigur ca am vizionat sedinta. Sedintele sunt, in continuare, PUBLICE. Daca esti reprezentantul paginademedia, te invit sa ne contactezi prin modalitatile de contact si iti voi trimite dovezi.
   In al treilea rand, in cazul articolelor in care am preluat informatii de pe site-ul mentionat mai sus, am citat site-ul atat mentionandu-i numele cat si prin link.

    • La cate aberatii a scris acel Daniel eu ii stergeam comentariul. In primul rand sedintele CNA sunt publice scrie si pe site-ul CNA deci nu iti trebuie nici o acreditare. In rest nu are rost sa comentez.