Slingbox nu mai functioneaza din Romania

Slingbox nu mai functioneaza din Romania de la inceputul lunii octombrie conform reclamatiilor mai multor utilizatori, serverul Slingbox nu mai poate fi accesat din Romania. Majoritatea reclamatiilor au venit din partea abonatilor RCS – RDS (Digi) insa aceeasi problema exista si cu internet Vodafone sau pentru alti provideri.

Serviciul Slingbox nu mai functioneaza din Romania de la inceputul lunii octombrie conform utilizatorilor, reteaua Slingbox nu mai este accesibila din Romania, newwatch.slingbox.com si accounts.slingbox.com nu mai pot fi accesate si nici nu raspund la ping.

Cum putem folosi in continuare Slingbox din Romania?
O solutie pe care o putem folosi momentan este conectarea printr-un VPN/Proxy intr-o alta tara (exemplu: Olanda, Germania, UK, US), am testat si functioneaza corespunzator. Insa, sunt putini clienti VPN (exemplu: Windscribe) gratuiti iar cantitatea de trafic care poate fi utilizata in mod gratuit este limitata. Pentru a ne asigura ca traficul lunar este suficient, trebuie sa platim un abonament lunar furnizorul VPN pe care dorim sa il folosim.

Ce este Slingbox?
Slingbox este un serviciu foarte interesant prin intermediul caruia putem viziona continutul TV fiind la distanta in aproape orice zona din lume. Pentru a functiona trebuie sa conectam echipamentul Slingbox la sursa de semnal TV de acasa urmand ca echipamentul Slingbox sa transforme semnalul in streaming H264  pentru a putea fi vizionat prin Internet.

Pe dispozitivul mobil (telefon, tableta, laptop) instalam aplicatia Slingbox si putem viziona televiziunea online din orice locatie. In plus, putem trimite invitatii prietenilor pentru a viziona acelasi continut insa nu avem posibilitatea sa utilizam simultan acest serviciu cu alta persoana. Pentru a functiona, dispozitivul Slingbox trebuie sa comunice cu serverele Slingbox, traficul catre aceste servere fiind blocat din Romania.

Slingbox nu mai functioneaza din Romania

Am contactat reprezentantii Slingbox pentru un raspuns oficial privind blocarea accesului din Romania catre serverele Slingbox insa momentan nu am primit niciun raspuns, vom actualiza acest articol cand vom avea un raspuns de la ei.

Asadar, pana la rezolvarea aceste situatii de catre Slingbox (asta daca problema se va rezolva, Romania nu se afla pe lista tarilor disponibile oficial pentru acest serviciu), putem incerca utilizarea unui client VPN gratuit, in limita traficului oferit de clientul respectiv. Noi am testat Windscribe si functioneaza corespunzator, daca dorim sa adaugam un cont pe site-ul Windscribe avem 10GB/luna gratuiti, fara cont avem doar 2GB/luna gratuiti. Pentru trafic VPN nelimitat

Voi ati utilizat pana in prezent Slingbox din Romania? Daca da, ce provider de internet utilizati?

Update: Serviciul Slingbox nu mai functioneaza pentru Romania indiferent de furnizorul de internet din care se efectueaza tentativa de comunicare cu serverele Slingbox, au fost testati furnizorii RCS – RDS (Digi), Vodafone, Telekom si UPC, serviciul nefiind functional cu niciunul dintre acesti provideri.

Update 27.10.2019: Slingbox functioneaza din nou din romania, testat din reteaua Digi;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII

 1. In 2024, SlingBox -urile pot fi utilizate (majoritatea modelelor) fara a mai depinde de serverul Sling.com (care de altfel trimite pachete care le dezactiveaza (brick), deci trebuie blocat).
  Dintre solutiile de pe internet, cea pe care am adoptat-o eu si care mi s-a parut cea mai completa [server + player] este open-source si poate fi gasita pe GitHub:
  httpsgithub.com/GerryDazoo/Slinger
  De la adresa de mai sus se poate descarca programul care are rolul de server si decodeaza formatul „proprietar” al Slingbox-ului in format standard, care poate vizionat cu VLC sau alt player.
  – pentru Windows se poate descarca exe-ul
  – pentru alte sistem de operare se poat descarca codul Python si compila

 2. Serviciul Slingbox nu mai functioneaza pentru Romania indiferent de furnizorul de internet din care se efectueaza tentativa de comunicare cu serverele Slingbox, au fost testati furnizorii RCS – RDS (Digi), Vodafone, Telekom si UPC, serviciul nefiind functional cu niciunul dintre acesti provideri.