Telefoane si routere compatibile Wi-fi 6.
Wi-Fi 6 este un nou standard ce poate opera pe benzile 2.4GHz sau 5Ghz. Acest standard aduce implicit viteze mai mari, consum mai mic de energie si latente imbunatatite.

Acum aproximativ 2 ani, Wifi 6 nu era accesibil de catre utilizatorii standard insa acum, de cand Digi ofera posibilitatea inchirierii unui router cu aceasta noua tehnologie, tot mai multi oameni opteaza pentru ea.

Desi aceasta noua tehnologie este disponibila pe piata, deocamdata sunt foarte putine dispozitive (telefoane, televizoare, laptopuri etc) ce suporta wifi 6. In acest articol vom expune o lista cu routerele si telefoanele compatibile Wi-Fi 6.

5 routere compatibile Wi-fi 6 ce sunt disponibile in acest moment la vanzare:

 1. TP-Link Archer AX50, Dual-band, WiFi 6, Gigabit;
 2. Asus RT-AX56U Wi-Fi,AX1800, AiMesh, MU-MIMO,Wifi 6;
 3. TP-Link Archer AX10, Dual-band, WiFi 6, Gigabit;
 4. ASUS RT-AX82U, AX5400, Dual Band WiFi 6;
 5. Mercusys MR70X Wi-Fi 6 Dual-Band;

Telefoane si routere compatibile Wi-fi 6.
In prezent se gasesc mult mai multe routere cu Wifi 6 iar marea majoritate nu au un pret piperat. Majoritatea dintre ele functioneaza cu internetul de la providerii din Romania iar ca echipamente sunt mult mai performante decat ceea ce ofera operatorii.

Totusi, pentru a folosi aceasta noua tehnologie, avem nevoie ca si deviceul care se conecteaza la wifi sa fie compatibil cu Wi-Fi 6. Din acest motiv, am expus mai jos cateva telefoane mobile compatibile Wifi 6.

 1. Huawei P40 Pro
 2. LG V60 ThinQ
 3. iPhone 11, 11 Pro and 11 Pro Max
 4. iPhone SE
 5. iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max and 12 Mini
 6. Samsung Galaxy S10 and S10E
 7. Samsung Galaxy Note 10
 8. Samsung Galaxy S20
 9. Samsung Galaxy Fold
 10. Motorola Edge Plus
 11. OnePlus 8 and 8 Pro

Chiar si Digi ofera la inchiriere un router cu Wifi 6 pentru abonatii sai iar recent au ieftinit si chiria pentru acest echipament. Mai multe detalii privind acest aspect regasiti in acest articol: Digi reduce chiria pentru router wifi 6.

Voi folositi acest tip de router in prezent? Daca da, ce feedback sau ce parere puteti sa ne oferiti despre el? Nu ezitati sa postati un comentariu in campul dedicat de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

5 COMENTARII