Telekom: Doar 0.05% abonati pierduti in situatia Discovery

Telekom: Doar 0.05% abonati pierduti in situatia Discovery – Directorul Executiv Comercial Telekom, Segment Rezidential a mentionat ca au fost inregistrate reduceri ale numarului de abonati insesizabile de aproximativ 0.05% in urma eliminarii din grila a programelor Discovery/Eurosport, astfel incat impactul a fost foarte mic.

Andreas Elsner a mentionat ca doar cateva sute de abonati Telekom au reziliat contractul dupa ce posturile Discovery si Eurosport au iesit din grila de programe Telekom, anunta paginademedia.ro.

Eliminarea posturilor Discovery/Eurosport din grila de programe Telekom a fost motivata de un pret foarte mare cerut de Discovery pentru aceste posturi. Daca aceste programe ar fi ramas in grila Telekom, abonamentele s-ar fi marit nu cu 2 lei (asa cum se va intampla incepand cu 01 martie 2020) ci cu 2 euro, conform reprezentantilor Telekom.

Conform notificarilor primite de clientii Telekom atat pe e-mail cat si acasa, incepand cu 01 martie 2020 preturile abonamentelor fixe si mobile se vor majora cu 2 lei lunar pentru fiecare serviciu. Asadar, in cazul pachetului complet de televiziune, internet fix, telefonie fixa si telefonie mobila, majorarea va fi de 8 lei pe luna.

Telekom a eliminat la finalul anului 2019 posturile Animal Planet, Animal Planet HD, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Showcase HD,  DTX, DTX HD, Eurosport, Eurosport HD,  Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 360, ID Xtra, ID Xtra HD, Food Network, Food Network HD, TLC, Travel Channel, Travel Channel HD.

Desi numarul abonatilor care au plecat din reteaua Telekom este mic, foarte multi abonati si-au exprimat nemultumirea cu privire la eliminarea posturilor Discovery/Eurosport din grila, multi specificand ca vor rezilia contractul in situatia in care posturile nu vor fi reintroduse.

Pe langa Telekom, aceste posturi au fost eliminate inclusiv din grila NextGen, pe langa grila de programe Orange cablu, in zonele in care este folosita reteaua Telekom.

Voi ce parere aveti despre declaratia Directorului Executiv Comercial Telekom, Andreas Elsner, in ceea ce priveste procentul foarte mic de rezilieri (0.05%) din cauza eliminarii posturilor Discovery? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

23 COMENTARII

 1. Comentariu mutat pe articolul: Zvonuri / informatii neconfirmate privind introducerea unor noi canale TV la RCS-RDS/Telekom/UPC/Orange/Focus Sat/Akta

 2. da ai dreptate am luat la pachet internet cu tv dar mai am pina in octombrie valabil contractul si atunci reziliez contractul caci ma mut pina atunci in octombrie in alta parte

 3. am vorbit cu un operator de la telekom si am vrut sami reziliez contractul tv de la telekom si mi sa spus ca nu pot sa reziliez numai tv trebuie sa reziliez tot pachetul adica si internetul e drept ce face telekom cu abonatii

  • Posibil ca tu sa fi luat la pachet tv+ internet iar marirea se aplica tot la pachet. Si daca nu esti multumit de marire se presupune ca nu esti multumit nici la tv nici internet. Nu poti renunta la tv si sa accepti marirea la internet. Daca mareau doar la tv atunci da puteai sa ramai doar cu internetul si sa renunti la tv asa cum doresti tu.

 4. Oarecum tangent la subiect. Eu am fost abonat Orange TV pe infrastructura Telekom. Am reziliat, ieri am primit confirmarea si am predat echipamentele. Declaratia domnului mi se pare total aiurea. Sunt mult mai multi abonati nemultumiti dar din pacate nu toti pot/vor/stiu sa isi apere drepturile pentru un serviciu pe care il platesc. M-am abonat intre timp la UPC si sunt foarte multumim de grila TV oferita. Consider ca in prezent Telekom si Orange (pe infrastructura lor) oferta cea mai slab calitativa grila TV a unui operator din Romania.

  • Cred ca e vorba de un numar mai mare, numai eu stiu multi abonati care au reziliat deja (excluzandu-i pe cei care inca ameninta ca vor rezilia daca nu sunt reintroduse posturile Discovery).

   • Multora le e teama ca se vor impune taxe de despagubire. Mai sunt unii care din comoditate, desi nu le convine nu fac nimic. Mai sunt si cei care se agita, scriu pe formururi si pe facebook dar celor de la Telekom nu le spun nimic.

 5. Cei mai multi abonati Telekom sunt pe DTH si AU concurenta si de la Digi si Orange pe acest segment ,acum de ce nu rup ceilalti mai multi abonati de le Telekom e de inteles

 6. modificarea grilei de programe au inclus-o in contract,nu prea poti rezilia fara penalitati.pe asta se bazeaza ei!!!modificarea de tarif insa,lasa poarta deschisa rezilierii! de ce maresc tarifele?ca oricum noi platim ab,calculat in euro,niciodata in jos ci tot mai sus(mult)!!!pt clientii noi se mai justifica prin achizitionare de modemuri ,aparate,structura comision de instalare.DAR la clientii vechi,DE CE maresc?

  • Stiam ca in unele contracte Telekom este specificat ca pot fi eliminate programe cat timp sunt inlocuite cu alte posturi de o calitate asemanatoare (treaba asta cu calitatea este interpretabila). Am verificat acum un specimen de contract disponibil pe site-ul Telekom din decembrie 2019 insa nu este mentionat nimic despre modificarea grilei de programe.

 7. E vina celorlalti operatori ca n au,n au nimic cine sa I infrunte cand abonatii de la telekom satelit cei mai multi sunt dependenti si de internetul de la telekom.pleci de la ei ramai fara net .in continuare au peste un million de abonati

  • Reteaua nu se construieste batand din palme, Digi s-a dezvoltat foarte mult in ultimii 5-10 ani, fara ei si acum aveam preturile celor de la Telekom sau Akta in zonele fara concurenta. Au intrat puternic in foarte multe zone rurale direct cu fibra optica.
   Inca mai sunt zone in care exista doar Telekom insa e doar o chestiune de timp pana se vor dezvolta si restul, doar ca nu o pot face instant. Digi cumpara retele mici pe banda rulanta, cred ca nu trece luna fara sa cumpere 1-2 operatori locali si isi construieste in paralel retea proprie, ce ar putea face mai mult de atat? UPC mai e cum mai e, poate vom vedea schimbari pozitie dupa ce se va finaliza integrarea in Vodafone la finalul lui martie. Orange a inceput recent sa-si construiasca retea proprie insa dureaza. Akta nu misca nimic, probabil asteapta sa fie preluati de Digi dar asta ar putea dura chiar si cativa ani.

 8. Câtă nesimțire dar ce să zică si el ,o să piardă mulți abonați si stați să reușească cei de la Orange să tragă fibra optica a lor si mai vedem. Eu am scris celor de la UPC si vin cu fibra optică in bloc si scapam de TELEKOM ROMÂNIA . Să nu mai aud de iei.