Telekom Info a fost inchis
Telekom Info, televiziunea informativa detinuta de Telekom Romania Communications, a incetat emisia zilele trecute si a fost, intr-un final, eliminata din grila de programe Telekom de pe cablu digital, IPTV, DTH si din aplicatia TelekomTV.

Licenta audiovizuala a serviciului de programe informativ pentru clienti Telekom Info era detinuta de Telekom Romania Communications (TKR) iar scopul televiziunii era de a informa abonatii sai.

Aceasta este una dintre modificarile efectuate serviciilor Telekom Romania Communications dupa ce pachetul majoritar al companiei a fost preluat de Orange.

Telekom Info a fost inchis

Telekom detine si licente audiovizuale pentru posturile Telekom Sport 1, Telekom Sport 2, Telekom Sport 3 si Telekom Sport 4 iar viitorul este incert inclusiv pentru acestea. Desi aceste posturi de sport erau competitorii televiziunilor Digi Sport si Look Sport, in ultima perioada nu au fost anuntate alte competitii achizitionate.

De asemenea, Vlad Enachescu, fostul sef al posturilor Telekom Sport, a parasit grupul Telekom dupa 11 ani, ajungand la Pro TV, unde nu a ramas foarte mult timp din cauza unor diferente de opinii cu managementul trustului Pro TV.

Telekom Info a primit licenta audiovizuala in 2011 sub numele Dolce Info, difuzand informatii despre serviciile Romtelecom (actualul Telekom Romania Communications) dar si informatii despre meteo, curs valutare, horoscop si altele.

In 2017, posturile Dolce Sport au fost redenumite Telekom Sport iar Dolce Info a devenit Telekom Info. Acum, dupa aproape 11 ani de la lansare, Telekom Info a fost inchis.

Reamintim ca ultima modificare a grilei Telekom a fost introducerea postului Bollywood Film in locul Bollywood TV pe infrastructurile de cablu digital si IPTV. Aceasta modificare a fost efectuata in octombrie 2021.

Momentan, nu au fost efectuate modificari majore ale grilei Telekom sau Orange in urma tranzactiei dintre cele doua companii, in prezent exista urmatoarele grile ale celor doi operatori:

 • Telekom – cablu digital, IPTV, DTH
 • Orange – zone in care este folosita infrastructura Telekom
 • Orange – zone cu infrastructura proprie

Voi ce parere aveti despre Telekom Info? Va afecteaza in vreun fel inchiderea acestui post? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

19 COMENTARII

 1. Salut. Clever Media are licente de la Polsat din polonia pentru anumite campionate de fotbal si alte sporturi, de la Telekom Sport au doar angajatii si studiourile. Orange o sa fie din 2024 cred, cel care va detine licentele pentru toate sporturile, si cred ca si Liga 1 si Liga 2 din Romania.

  • Doar Telekom Info a ajuns la Orange și l-au închis pt. că deja au Orange Info.

   Telekom Sport aparține de Clever Media din aprilie 2020, tot atunci angajații TS au semnat contracte cu Clever. Din câte știu, Orange nu are nevoie de TV sportive proprii și probabil Telekom Sport se va închide după ce se termină angajamentele pt. competițiile sportive actuale, iar la o nouă renegociere ele vor fi semnate direct cu canalele Look Sport.

   • licentele Telekom Sport sunt detinute de Orange, repet: licentele…. posturile sunt administrate de Clever si angajatii Telekom Sport au trecut la Clever.

    • Salut. Vezi ca Clever Media are licente din Polonia de la polsat, pentru anumite campionate, mai putin de la TS, de la TS doar angajatii si ceva studiouri, deci Orange ar pute fii urmatorul provider care va difuza campionatele de fotbal si alte sporturi, inclusiv Liga 1 si Liga 2 din Romania pe viitor.

     • Salut. Orange nu doreste sa detina canale de sport. Orange a primit ca bonus canalele de sport TS. Insa vom vedea la vara ce si cum. Eu zic ca le va inchide.

    • Corect. Dacă nu greșesc, e cam aceeași situație pe care a avut-o Money Channel prin 2011-2012, după episodul cu ruptura Realitatea TV – România TV. Angajații (care erau trecuți pe o firmă externă) + studio-urile au rămas în grija lui Sorin Freciu/Mihai Tatulici care au lansat Money.ro TV, iar licența Money Channel a ajuns înapoi la Realitatea Media care l-a relansat prin Mohammad Murad în 2014.

     Deci posibil să aibă loc aceeași mișcare și-acum. Clever să-și integreze angajații Telekom Sport în cadrul Look Sport + să se extindă cu studio-uri Look peste cele Telekom Sport, iar licența TS s-o returneze către Orange care fie alege să investească masiv în canale proprii de sport Orange Sport (prin redenumire), fie s-o închidă definitiv și să rămână în a plăti către Clever pt. difuzarea Look Sport. Iar varianta 2 este cea mai apropiată de realitate. Și așa, prin desființarea Telekom Sport, Digi va rămâne cu monopol pe competițiile importante.