Telekom mareste viteza pe FTTH la abonamentul de internet fix L la 1000Mbps download si 500Mbps upload

Telekom Romania mareste din data de 23.08.2018 viteza de internet fix la 1000 Mbps download si 500 Mbps upload pentru abonatii pachetului L. Astfel, Telekom si UPC sunt cele doua companii din Romania care ofera internet de mare viteza cu latimea de banda de pana la 1Gbps.
Dupa ce Telekom a umblat si reorganizat masiv grilele de programe (exista zvonuri ca se vor mai face unele modificari din septembrie), de data aceasta se vine cu o veste buna, aceea de a mari considerabil viteza internetului fix prin fibra optica. Astfel, abonatii Telekom care beneficiaza (sau care se vor abona) de pachetul Internet L vor avea o viteza de download de pana la 1000 Mbps si o viteza upload de pana la 500 Mbps.

Totodata, impreuna cu pachetul de Internet L primim si o licenta pentru Norton Security Online gratuita doua luni si un router wireless inclus (unul din modelele HG8247, HG8247H sau 5655v2 AC RF).

Telekom mareste viteza pe FTTH la abonamentul de internet fix L la 1000Mbps download si 500Mbps upload

Momentan nu avem informatii daca se vor modifica inclusiv vitezele abonamentului Internet M (posibil sa ramana aceleasi viteze de download si upload, de pana la 100 Mbps), daca vom afla informatii si despre astfel de modificari, vom anunta aici.

Astfel, pachetele de televiziune si internet fix furnizate prin fibra optica de catre Telekom sunt:

Televiziune L + Internet L (14.5 euro pe luna)
Televiziune M + Internet L (12.1 euro pe luna)
Televiziune M + Internet M (10.6 euro pe luna)

Pe site-ul Telekom.ro in sectiunea Internet – Abonamente internet fix la pachetul Internet L apare deja actualizata viteza 1Gbps insa nu este actualizata viteza upload, care este tot 200Mbps pe site. Daca selectam Vezi detalii, o sa avem afisata viteza veche de download (500 Mbps).
Pentru abonatii Telekom pe reteaua FTTH (fibra optica pana in locatia abonatului) nu este nevoie sa se faca modificari de infrastructura/retea pentru a beneficia de viteza de 1000 Mbps download, o sa functioneze fara nicio interventie sau modificare.

Desi este o veste buna pentru abonatii pachetului L, probabil clientii care sunt abonati la pachetul M vor fi destul de dezamagiti daca viteza ramane aceeasi, diferenta de viteza intre L si M este foarte mare insa diferenta de pret nu este atat de mare incat sa reflecte diferenta de viteza.

Update 23.08.2018: Au fost actualizate noile viteze la abonamentul Internet L (atat download cat si upload) pe site-ul Telekom.

Update 23.08.2018: Am contactat reprezentantii Telekom si mi-au confirmat ca la abonamentul Internet M nu se modifica vitezele.

In cazul in care vor aparea modificari vom actualiza acest articol, pentru orice nelamurire/informatie lasati un comentariu.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

14 COMENTARII

 1. De 3 ani plătim abonament la o școală pentru viteza de 1000 Mbps, dar viteza este ca înainte de a avea fibra optică, 100 Mbps. A descoperit o firmă specializată care ne-a montat Wireless în scoală. În acest caz cum se poate rezolva problema?

  • Pachetele vechi au ramas, nu stiu de ce nu se mai contracteaza Internet M, probabil au considerat suficient de ieftin Internet L iar pe acesta il pot promova mai usor datorita vitezei mari.

  • Cred ca depinde si de zona, oricum 0.35 Mbps este o viteza foarte redusa si in astfel de cazuri trebuie sa reclami o astfel de problema pentru a se rezolva.

   • Am făcut reclamație la ANPC. Telekom mi-a reziliat contractul și mi-a pus 250 de lei taxă ILEGALĂ de reziliere. Acum figurez în lista neagră cu datorie la Telekom 😠

     • Bineînțeles. În baza răspunsului de la ANPC, Telekom a acceptat rezilierea, altfel plăteam abonamentul degeaba.

     • Am inteles. E bine ca s-a rezolvat, desi daca nu stiai sa apelezi la ANPC, ramaneai cu banii luati de Telekom.

    • Așa am rămas „dator” și Telekom m-a dat pe mâna recuperatorilor. Am făcut din nou reclamație la ANPC, dar Telekom a dat-o la întors că cei 250 de lei ar fi facturi neplătite, deși aveam abonament de 30 de lei și facturile erau achitate la zi.