Telekom mobil: minutele catre TKR vor fi nationale
Telekom Romania Mobile Communications (TKRM) isi informeaza abonatii despre o noua modificare strans legata de tranzactia Orange – Telekom. Din 30 septembrie 2021, minutele si SMS-urile in retea vor insemna doar apelurile efectuate catre reteaua mobila TKRM. Astfel, minutele si SMS-urile efectuate catre reteaua Telekom Romania Communications, care va fi preluata de Orange) vor fi consumate din minutele nationale.

Concret, daca avem un abonament mobil Telekom (TKRM) si sunam catre reteaua TKR, minutele si SMS-urile consumate vor fi cele nationale, nu cele in retea, asa cum se intampla pana pe 30 septembrie.

Aceasta este o noua modificare survenita in urma tranzactiei Orange – Telekom. Reamintim ca OTE (controlata de grupul german Deutsche Telekom) va ramane in Romania prin TKRM, detinand integral aceasta companie.

Telekom Romania Mobile Communications a inceput deja informarea abonatilor sai privind primele modificari aparute in urma acestei tranzactii si anume schimbarea modalitatilor de contact.

Telekom mobil eliminata minutele incluse catre reteaua fixa Telekom

Aceasta modificare nu este importanta pentru abonatii Telekom mobil care au minute si SMS-uri nelimitate nationale (toate abonamentele noi Telekom au minute nationale incluse), deoarece nu sunt diferentiate beneficiile in retea de cele nationale. Insa, in cazul abonamentelor vechi unde numarul minutelor sau mesajelor nationale este limitat, aceasta noutate poate fi o problema.

Desi plaja de numerotare Telekom fix incepe in mod normal cu prefixul 02xx, avand in vedere posibilitatea de a porta un numar in alta retea, putem avea si alte prefixe. Daca dorim sa aflam in ce retea se afla un numar de telefon, putem verifica numarul complet pe site-ul detinut de ANCOM, portabilitate[punct]ro, datele afisate fiind mereu actualizate.

In cursul zilei de astazi, Telekom a anuntat printr-un comunicat de presa lucrari programate in perioada 23 – 28 septembrie care pot afecta anumite servicii de asistenta online sau procesarea anumitor solicitari. Nu va fi afectata functionarea serviciilor fixe si mobile.

Voi ce parere aveti despre consumul minutelor si SMS-urilor nationale in cazul apelurilor din TKRM catre TKR? Va afecteaza aceasta schimbare? Lasati un comentariu in sectiunea de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

12 COMENTARII

 1. Ce se va intampla cu magazinele partenere (foste Germanos), dar si cu magazinele proprii ale vechiului Romtelecom (gen cel de la posta mare in Constanta), sau cu Internity? Se vor inchide sau pur si simplu vor redeveni partenere ale Orange? Orange are destule shop-uri si store-uri, ma gandesc ca va renunta la o buna parte din actualele Germanos (in mall-uri sau pe marile bulevarde sunt unul langa altul).

 2. TRK este fix si nu se pot trimite sms. Cat despre minute, cine mai foloseste fix sau suna nr fixe?
  La mine in zona nu am mai vazut un fix din 2007. Chiar si cabinele de telefon stradale au desparut de mult.

  • Liviu,
   Abonatii care aveau servicii Telekom, televiziune prin cablu, internet fix si telefonie mobila aveau contract semnat cu Telekom Romania Telecommunications (TKR). Sunt in jur de 800 si ceva de mii de abonati in aceasta situatie iar acestia vor fi preluati de Orange.
   Deci, exista abonati TKR care au abonament mobil.
   Telekom Romania Mobile Communications (TKRM) sunt abonatii care au strict telefonie mobila sau smart wi-fi.