Telekom modifica numarul minutelor internationale pe fix pentru optiunea N5

Telekom modifica numarul minutelor internationale catre destinatiile fixe din UE, SUA, Canada si Israel din 08 aprilie 2019. Concret, Telekom elimina cele 1500 de minutele catre destinatiile fixe internationale si vom avea doar cele 100 de minute catre destinatiile mobile internationale disponibile inclusiv pentru destinatiile fixe.

Pana acum, activand optiunea N5 de la Telekom aveam urmatoarele beneficii la pretul 5 euro, beneficii valabile 28 de zile:

  • minute si SMS-uri nelimitate in reteaua Telekom Romania;
  • 1500 minute nationale, internationale catre destinatiile fixe si SMS-uri nationale;
  • 100 minute internationale catre destinatii mobile;
  • 5GB trafic de date;

Telekom modifica numarul minutelor internationale pe fix pentru optiunea N5

In urma acestor modificari de minute internationale, activand optiunea N5 vom avea 1500 minute si SMS-uri nationale iar catre destinatiile internationale (atat fixe cat si mobile) vom avea 100 de minute. Cele 1500 minute internationale pe fix erau disponibile catre urmatoarele destinatii fixe: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croatia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria si retelele fixe si mobile din SUA, Canada si Israel.

Utilizatorii serviciilor prepay Telekom care aveau activa optiunea N5 au primit urmatorul mesaj de informare: „Salut! Din 8 aprilie, la reactivarea optiunii N5, apelurile catre international fix nu se vor mai consuma din cele 1500 de unitati de minute/SMS nationale incluse, ci din cele 100 de minute international mobil (destinatii incluse pe telekom.ro). Daca nu esti multumit de modificare, poti trimite SMS la 123 cu text D si optiunea nu ti se va mai reactiva automat„.

Telekom modifica numarul minutelor internationale pe fix pentru optiunea N5

Asa cum este mentionat in mesajul de informare, daca nu suntem de acord cu aceste modificari ale minutelor internationale pentru optiunea N5 putem solicita anularea reactivarii automate a extraoptiunii. Daca nu vom solicita anularea reinnoirii optiunii, aceasta se va reactiva insa va trebui sa ne conformam noilor conditii. Momentan modificarile nu apar pe site-ul Telekom, beneficiile afisate sunt in continuare cele vechi pentru optiunea N5.

Voi ce parere aveti despre eliminarea celor 1500 de minute catre destinatiile internationale fixe din optiunea N5 in reteaua Telekom?

Update 26.03.2019: Telekom scade tarifele catre destinatiile internationale conform comunicatului emis de catre ei. Scot minute de pe platforma prepay insa reduc tarifele atat la abonamente cat si la prepay catre destinatiile internationale. Comunicatul Telekom este dupa cum urmeaza:

Incepând cu data de 15 mai 2019, clienții rezidențiali cu servicii de voce fixă și/sau mobilă vor beneficia de tarife mai avantajoase pentru apelurile și/sau SMS-urile către destinații fixe și mobile din Spațiul Economic European (statele membre ale Uniunii Europene plus Islanda, Lichstenstein şi Norvegia).

Aceste tarife reglementate vor fi de 0,226 euro/minut, TVA inclus, respectiv 0,071 euro/SMS, TVA inclus. În cazul în care clienții Telekom Romania beneficiază în prezent de tarife mai mici decât aceste tarife reglementate, tarifele mai mici se mențin.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII

    • Din pacate aceste modificari nu reprezinta o alegere, puteti face o sesizare la Telekom prin care sa va exprimati nemultumirea in acest sens.

    • Ce companie v-a cerut plata telefonului, Telekom sau Digi? In acest articol este vorba despre eliminarea minutelor internationale pe fix in reteaua Telekom prepay, daca aveti o alta situatie la un alt operator, avem articole publicate in acest sens.

    • Daca ai primit cu factura, cred ca te referi la imbunatatirea tarifelor Telekom catre destinatiile internationale. Au imbunatatit tarifele dupa cum spun ei, pentru a-si face reclama insa au luat din alta parte, din reteaua prepay. Multi nu vad lucrurile astea.