Telekom Smart Wifi – informatii si probleme

Telekom Smart Wifi – informatii si probleme – Telekom lanseaza noul echipament Smart Wifi, router wifi destinat utilizarii cu o cartela de date mobile.

Echipamentul Smart Wifi este utilizat pentru a distribui semnal wireless pe o zona restransa, asemenea routerelor wifi, singura diferenta intre acest echipament si un router wireless uzual reprezinta sursa datelor, in cazul acestui echipament sursa fiind o cartela de date mobile.

Echipamentul Telekom Smart Wifi poate fi Huawei sau ZTE. Telekom ofera aceste echipamente si in alte tari iar modelul oferit este Huawei B529s-23a insa in alte tari acest echipament are si intrare LAN pentru cablu UTP, momentan nu am reusit sa aflam modelul exact Huawei sau ZTE distribuit in Romania.

Aceste echipamente sunt utile in zonele in care nu avem infrastructura prin cablu si nu putem instala un router wireless conventional la reteaua de cablu, insa avem disponibila acoperire pentru reteaua mobila Telekom. Astfel, putem distribui semnal wifi prin intermenediul hotspotului Telekom pentru mai multe dispozitive (laptopuri, telefoane, tablete, etc.). Specificatiile tehnice ale modelelor Telekom Smart Wifi sunt:
Huawei
-Standard wifi: 802.11 a/b/g/n/ac; 2×2 MIMO,
2,4GHz & 5GHz Dual Band;
-Securitate wifi: WEP, WPA2-PSK, WPA/WPA2-PSK;
-baterie 3000 mAh;

ZTE
Standard wifi: 802.11 b/g/n; 2×2 MIMO, 2,4G;
-Securitate wifi: WEP, WPA2-PSK, WPA/WPA2-PSK;

Principala diferenta intre cele doua modele Telekom Smart Wifi reprezinta lipsa benzii 5GHz pe modelul ZTE. Exista o diferenta si intre numarul maxim de conexiuni wifi suportate (64 conexiuni Huawei fata de 32 conexiuni ZTE) insa aceste numere nu sunt relevante avand in vedere ca pe o retea wifi (furnizata de o cartela de date mobile) pe care avem 3-4 utilizatori care fac trafic simultan, calitatea conexiunii de internet scade drastic, putand deveni chiar nefunctionala. Nu exista posibilitatea ca aceste echipamente sa sustina peste 10 utilizatori activi simultan.

In ce conditii putem beneficia de echipamentul Telekom Smart Wifi?

 • 24 lei/luna abonament;
 • perioada contractuala 24 de luni;
 • echipamentul poate fi luat in chirie promotionala 100% (1 euro/luna) sau poate fi platit integral (costa 699 RON); chiria promotionala inseamna ca nu platim nimic pe perioada contractuala insa daca vom decide sa solicitam rezilierea contractului inainte de a expira perioada contractuala de 24 luni, vom plati suma de 1 euro/luna pe lunile in care am beneficiat de acest serviciu;
 • trafic nelimitat avand optiunea Bonus Nelimitat – ceea ce inseamna ca traficul video streaming are latime de banda de 1.5 Mbps, adica asigura o rezolutie video de maxim 480p; Daca dorim dezactivarea bonusului nelimitat se poate face acest lucru insa vom avea 80GB trafic de date inclus lunar, depasirea acestui trafic va reduce viteza la 256 Kbps download si 64 Kbps upload;

Extras din termeni si conditii in ceea ce priveste reducerea wireless pentru chirie si pretul echipamentului: „Clientii noi de internet pot opta pentru inchirierea unui router wireless cu reducere 100%, pe intreaga perioada minima contractuala sau pentru achizitionarea unui router wireless la pretul de lista de 699 lei, cu TVA. Chiria lunară pentru routerul wireless este de 1 Euro, cu TVA.„.

Pentru a utiliza serviciul Smart Wifi de la Telekom este necesar doar sa introducem cartela SIM Telekom in router si sa-l pornim, setarile sunt pre-configurate iar conexiunea ar trebui sa fie functionala fara setari aditionale.

Interesant este ca in cadrul termenilor si conditiilor este specificat ca trebuie sa utilizam echipamentul la adresa din contract, desi acesta este un dispozitiv mobil care utilizeaza o cartela de date mobile conform acestei mentiuni: „Cartela SIM va putea fi folosita impreuna cu routerul ales de client doar in locatia stabilita prin contract. Utilizarea in afara acesteia
este considerata utilizare nepermisa si poate atrage dupa sine suspendarea Serviciului sau deconectarea acestuia.” Desi este posibila identificarea locatiei unde este utilizata o anumita cartela Telekom, acest lucru ar trebui sa fie facut manual iar Telekom cu siguranta nu va face acest lucru.

Reprezentantii serviciului relatii cu clientii Telekom au mentionat ca echipamentul Huawei se ofera doar pentru internet fix, nu se ofera clientilor care nu opteaza pentru internet prin cablu; Astfel, pentru Telekom Smart Wifi se ofera echipamentul ZTE. Aici inca exista confuzii deoarece in cadrul reclamei Telekom, echipamentul Huawei este prezentat pentru Smart Wifi pentru internet instant, fara cabluri si fara gauri de luat cu noi oriunde dorim. Informatiile prezentate in reclama si cele oferite de catre reprezentantii Telekom sunt in contradictoriu.

Vom actualiza acest articol pe masura ce vom avea informatii suplimentare despre specificatiile celor doua echipamente Huawei si ZTE, inclusiv despre cele mai frecvente probleme de functionare aparute. Daca doriti informatii suplimentare despre serviciul Telekom Smart Wifi sau daca aveti probleme tehnice, lasati un comentariu.

Update 10.12.2019: Conditiile serviciului Telekom Smart Wifi au fost modificate conform reprezentantilor Telekom. Asadar, mentionam urmatoarele:

 • serviciul nu mai este conditionat de utilizarea la o singura adresa, acum putem utiliza acest serviciu oriunde exista semnal Telekom, indiferent ca avem sau nu servicii fixe; Conditia este sa luam, contractual, serviciul pe o adresa care este acoperita cu semnal Telekom (majoritatea localitatilor se afla in aceasta situatie);
 • putem primi in custodie un echipament ZTE sau TP-Link (in functie de stoc), echipamentul prezentat in reclama Huawei costa 700 RON;
 • trafic nelimitat avand optiunea Bonus Nelimitat – ceea ce inseamna ca traficul video streaming are latime de banda de 1.5 Mbps, adica asigura o rezolutie video de maxim 480p; Daca dorim dezactivarea bonusului nelimitat se poate face acest lucru insa vom avea 80GB trafic de date inclus lunar, depasirea acestui trafic va reduce viteza la 256 Kbps download si 64 Kbps upload;

Update 12.12.2019: Modelul ZTE oferit de Telekom este MF283V, acest echipament are si porturi RJ45 (1xWAN, 3xLAN) pentru cablu UTP daca dorim o viteza superioara retelei wireless. Modelul MF283V are si 2 porturi de telefonie fixa (RJ11). Echipamentul este livrat cu alimentator si cablu UTP. Suporta retelele 4G si 3G+ (HSDA+).

Instalare / Configurare ZTE MF283V pentru Telekom Smart Wifi

Instalarea si configurarea echipamentului se face foarte usor urmad acesti pasi:

 1. Introducem cartela SIM in router;
 2. Conectam cablul UTP primit impreuna cu echipamentul ZTE la router (port LAN) si la calculator (dekstop / laptop);
 3. Ne conectam pe interfata de administrare a routerului folosind in browser IP-ul 192.168.0.1; username-ul si parola sunt admin / admin;
 4. Urmam pasii afisati pe ecran pentru configurarea routerului si pentru a seta o parola wireless;
 5. Acum putem deconecta cablul de la calculator si putem sa ne conectam wireless de pe orice dispozitiv mobil;

Ii multumim lui Cazan Marian pentru informatii;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

101 COMENTARII

 1. intrebarea este .. daca se poate folosi si cu incarcator auto.. de 12 V ?
  daca nu intrebarea este de ce nu se ocupa Telekomul si de asugurarea acestui accesoriu care ar conduce substantial la cresterea vanzarilor..

  • Acest dispozitiv trebuie folosit doar intr-o locatie pe care trebuie sa o dai in momentul semnari contractului. Deci nu poti sa il folosesti in ce locatie doresti. Scrie si in material acest dispozitiv se da doar in cazul in care telekom nu are infrastructura in zona solicitantului. Asa ca nu merge cu un incarcator auto, iar telekom nu doreste acest lucru.

   • Serviciul nu mai este conditionat de utilizarea la o singura adresa, initial asa a fost lansat insa probabil si-au dat seama ca e o aberatie si au schimbat conditiile, vezi update-ul din 10 decembrie 2019.
    Cat despre folosirea cu un incarcator de masina, nu vad de ce ai dori asa ceva in masina? Daca ai un smartphone, poti face hotspot cu smartphone-ul, mi se pare incomod sa te cari cu routerul dupa tine cand poti face la fel de bine hotspot cu telefonul.

  • Acest router foloseste o cartela SIM, deci vei avea internet in stilul telefonului mobil. Doar ca vei putea conecta mai multe dispozitive cu acest router la internet . Vei avea 80GB in fiecare luna. Daca se depaseste acest trafic viteza va scadea.

 2. buna seara…pot sa folosesc acest dispozitiv doar pentru o camera video de supraveghere care sa-mi redea in timp real tot ce se intampla la locatia respectiva pe telefon?…doar atat…fara alt trafic…multumesc anticipat…

  • Buna seara,
   Doar pentru o camera video ar trebui sa fie suficient traficul insa trebuie sa aveti in vedere ca Telekom permite calitate video de maxim 480p, ceea ce inseamna ca nu veti avea continut HD.

 3. Buna seara, niste date privind un speedtest ? A facut cineva sa ne poata oferii o astfel de informatie daca da, sa se specifice si locatia. Sunt putin sceptic in privinta acestui dispozitiv. Doresc sa il folosesc strict pentru laptop si cam am nevoie de un internet decent. Ma incadrez in datele specificate de catrei cei de la Telekom, insa nu ma pot increde in acestea, cu singuranta nu sunt intocmai unele 100% reale sau macar pe aproape.. Multumesc frumos.

  • Buna seara,
   Chiar daca va lasa cineva teste de viteza, asta nu inseamna ca in locatia dvs va functiona la fel.
   Cel mai bine ar fi daca ati avea o cunostinta de la care sa imprumutati un astfel de dispozitiv.

 4. Bună seara. Am cumpărat și eu un ZTE router de la Telekom. Am pus cartela in ea. Am semnal. Am accesat IP-ul 192.168.0.1 am scris parola. La pagina Auto Configuration mi-a scris că nu este pusă cartela în ea. Am făcut click acolo unde mi-a scris despre cartelă, dar nu mi-a deschis. Din păcate am ieșit din pagina respectivă. Nu am net la calculator. Dar degeaba vreau să intru pe pagina cu numărul 192. 169.0.1 , că nu pot. Ce este de făcut?

 5. Poate s-a mai pus intrebarea si nu am vazut desi am citit toate comentariile. Am urmat pasii si m-am conectat cu telefonul la echipamentul ZTE.Mi-a cerut parola de wifi care este key… pe echipament, se conecteaza la el , dar nu este net. Zona are semnal foarte slab la telekom la telefon. Cei din magazin au spus ca nu conteaza. Trebuie neaparat conectat la calculator mai intai? Sau merge si asa pe telefon prin wifi? Sau unde am gresit? Va multumesc

  • Din cate stiu foloseste principiul telefonului mobil , pentru ca foloseste o cartela sim ca sursa a internetului. Pe scurt daca nu aveti semnal la telefon nu veti avea semnal nici la acest dispozitiv. Puteti conecta orice dispozitiv la acest aparat prin functia wifi, (pteti conecta si telefonu ,nu numai calculatorul.

  • Bineinteles ca are importanta si semnalul, daca aveti semnal foarte slab sunt sanse sa functioneze foarte slab sau chiar deloc.
   Incercati cartela intr-un telefon la aceeasi adresa si verificati ce semnal aveti si cum functioneaza.

 6. Dl Robert, buna seara. Mi se pare ca am avut dreptate. „S-a dat drumul pe national din 7.11.2019”. Daca eu, ca abonat, am lansat aceasta afirmatie, nu era cu scopul de a dezinforma si de a naste „romane” in contradictoriu. Ma bucur ca sunteti lamurit acum. Niste scuze, nu strica – glumesc! Vedeti doar ca renuntarea la bonusul nelimitat si folosirea celor 80 gb, are ca efect nerestrictionarea vitezei la 1.5Mbps si a rezolutiei de 480p. Este trecuta in contract, nu e scornita! N-ati mentionat-o! 😉 O seara frumoasa!

  • Am mentionat asa: „trafic nelimitat avand optiunea Bonus Nelimitat – ceea ce inseamna ca traficul video streaming are latime de banda de 1.5 Mbps, adica asigura o rezolutie video de maxim 480p; Daca dorim dezactivarea bonusului nelimitat se poate face acest lucru insa vom avea 80GB trafic de date inclus lunar, depasirea acestui trafic va reduce viteza la 256 Kbps download si 64 Kbps upload”.
   Este vreo greseala pe care nu o observ? Am inteles ca daca avem bonus nelimitat traficul video asigura o rezolutie de maxim 480p (latime de banda pentru trafic video de maxim 1.5 Mbps) iar daca dezactivam bonusul nelimitat atunci vom avea o cantitate lunara de trafic de 80GB, daca o depasim se reduce viteza drastic.
   Nu imi dau seama unde e eroarea.

  • Te poti conecta la echipamentul Smart Wifi si cu un calculator, conditia este sa aiba placa de retea wireless. Desktopurile de regula nu au placa wifi integrata, laptopurile au. Insa, daca este vorba de un desktop, exista placi wireless externe care se conecteaza prin USB la desktop.

   • Prietene, esti paralel cu calculatoarele! Cum poti afirma ca ma pot conecta la un desktop doar daca am placa wifi? Spre informarea ta si a celorlalti, modemul Zte, vine cu un cablu de retea RJ45, lung de 183cm, care se conecteaza la placa de retea, pe care o are orice pc, de generație veche sau noua. Hai ca m-ai facut sa rad. :-)))

    • Pe site-ul Telekom nu este specificat ca aceste echipamente au port RJ45, motiv pentru care am presupus ca functioneaza doar wifi, asemenea hotspoturilor oferite de Digi.
     Eu m-am referit strict la acest echipament.
     Dar iti multumesc pentru informatia de aur cum ca desktop-urile au placi de retea. Chiar nu stiam cum functioneaza internetul si calculatoarele, m-ai luminat complet si nu stiu ce m-as fi facut fara informatia asta. 🙄

     • Iar ma faci sa rad! Istetule, cablul utp sau cablul de retea, sunt unul si acelasi lucru. Ok, greseala mea ca nu ti-am scris „mura-n gura” cu mufa RJ45, era logic. Stii, urasc doua chestii pe lumea asta: ironia si lipsa unora sa recunoasca, ca au gresit. Dar nu-i bai! Vine Craciunul, sa fim mai buni. Routerul ZTE, asta ca sa te luminez iarasi :-D, are 4 porturi Lan rj45, 2 porturi rj11, 1 port usb, plus 2 conectori sma antena externa.

     • Am vazut cat de bun ai fost tu de Craciun. Cat timp iti place sa ii faci pe altii prosti in anumite domenii, macar fii tu destept si ofera informatii corecte. Foloseste terminologia corecta inainte sa imi zici ca sunt paralel, daca esti vreun arhitect de retea certificat CCIE macar invata-ma sa nu mai fiu prost. Puteai sa spui de la inceput care e situatia fara sarcasmul inutil dar asa-s romanii, buni la toate.
      In fine, mersi pentru informatiile oferite, chiar si oferite printre ironii, o seara buna.

  • Buna ziua,

   Am o intrebare, am luat un smartwifi zte 4g router model MF 283v de la RomTelecom cu abonament de 5euro/luna.Am primit acest router prin curier, dar nu am primit nici o cartela, cum fac sa functioneze acest abonament? In reteua wireless se vede dar imi cere o parola si pe dispozitiv se aprinde un beculet rosu care inseamna conform carti ca nu este inregistrat in reteaua mobila.Cum procedez mai departe?
   Multumesc pentru raspunsuri

   • Sunati la telekom sau prezentativa cu aparatul intr-un magazin telekom sa va dea acea cartela necesara. Fara catela nu merge, mai uitativa prin cutie poate este acolo.

    • Am gasit cartela sim, era aruncata in punga care vine de la curier foarte greu de gasit si vizibila (noroc ca nu o aruncasem la cosul de gunoi).
     Am introdus cartela asa cum scrie in manual, routerul porneste dar beculetul 3g/4g clipeste intermitent si daca vreau sa ma conectez la reteaua wifi imi cere o parola „network security key” care nu stiu de unde sa o obtin.Ce sa fac in acest caz?
     multumesc pentru raspunsuri

     • Dupa ce v-ati conectat la reteaua wifi accesati in browser IP-ul 192.168.0.1. Username-ul si parola sunt admin / admin si urmati pasii specificati pentru configurarea echipamentului ZTE, instalarea ar trebui sa fie destul de simpla.

     • Am reusit.Daca are cineva nevoie de informatii iata cum am facut:
      1) Am conectat Pc-ul la ZTE router pentru configurare, cu ajutorul cablului de retea din pachet.
      2) Am accesat browser IP-ul 192.168.0.1.Username-ul si parola sunt admin / admin si am urmat pasii specificati.
      3) Dupa conficurare (schimbare parola wifi, nume retea, activare date…) am scos cablul din router si Pc, am cautat reteaua wifi si am accesat-o folosind noua parola setata.Internetul a pornit fara probleme (de pe orice dispozitiv fie mobil fie Pc).
      Multumesc
      Zi buna!

   • Dl Robert, sunteti intr-o eroare totala! Nu mai dezinformati viitorii clienti! 1.Routerele nu sunt pt zona in care Tlk, are retea fixa, ci pt zonele in care exista inca retea pe cupru, nu fibra optica. Zona rurala. 2. Echipamentul fie el Huawei sau Zte, pot fi luate in orice parte a tarii, fapt de care m-au asigurat agentii de la Germanos. Textual spus:” S-a dat drumul pe national!” 3. Nu este nicio limitare de trafic! La semnarea contractului, se activeaza automat bonusul 4g nelimitat, valabil pe toata durata abonamentului pe 24 de luni. Cei 80Gb, de cate stiti, sunt pt cei ce nu doresc limitarea benzii la 1.5Mbps si rezolutia de 480p.

    • Nu este vina mea ca Telekom schimba informatiile de la zi la zi. Cat timp eu sun in repetate randuri la Telekom si mi se spune ca se ofera DOAR IN ZONELE IN CARE EXISTA RETEA FIXA, fara mentiuni ca e fibra, ca e cupru, ce vina am eu? Ce inseamna „s-a dat drumul pe national”? De cand? De cand au fost sanctionati de CNA? De ce nu se aduc completari amplelor campanii de publicitate facute prin mediul online si audiovizual?
     Au facut praf serviciul acesta, agentii sunt nepregatiti si nimeni nu e in stare sa explice exact care e treaba, nici macar informatiile specificate in termeni si conditii.
     Asa ca inainte de a-mi spune mie ca sunt intr-o eroare totala, spuneti-le lor sa-si rectifice informatiile lansate in mediul online/TV si sa ofere informatii corecte in call center, daca tot au renuntat la serviciile externalizate.

     • Dle Robert, ce treaba are CNA-ul, cu acoperirea nationala? Vreti sa fiti carcotas pana la capat? N-a mers vreun serviciu de la tlk si-acum aruncati cu pietre si le spuneti si altora ca au servicii proaste!? Chiar e aiurea ce le spuneti, sincer. Cu mine ce-aveti? Eu sunt abonat la ei, nu angajat si in plus printre putinii, multumit de servicii. Ce sa le spun, eu? Nu vedeti ca bateti campii. Poate va inteleg nervozitatea, dar ideea de-a arunca cu noroi, n-o pricep. „S-a dat drumul pe national”, este de prin data de 7.11.2019 si se explica clar, ca poate fi luat oriunde, „chiar si la bunici”! Daca ati fi fost atent, in prima reclama, la sfarsitul spotului, era o autorulota, deci… se putea lua oriunde. Stiti ca in setari, are optiune de roaming!? Haideti sa nu mai aruncam cu vorbe urate. Intrebati-ma ce vreti sa stiti in plus si va raspund cu placere! Dar repet, nu mai puneti negatia in fata tuturor intrebarilor, celor ce vor sa devina abonati, doar prin simplul fapt ca dvs., acest serviciu sau altul nu v-a functionat in masura asteptarilor! O seara faină!

     • Cei de la Telekom au fost sanctionati de CNA pentru reclama mincinoasa privind serviciul Smart Wifi, si cu asta am spus multe. Eu nu fac referire la starea tehnica a serviciilor Telekom, daca au functionat sau nu, nu sunt nici pro si nici contra acestei companii, nici macar nu sunt abonat la ei. Insa dumneavoastra tineti sa ii aparati, nu e nicio problema, nu ma deranjeaza, insa insist sa primesc informatii corecte. Dumneavoastra spuneti ca serviciul poate fi folosit oriunde in situatia in care mie mi s-a spus clar, in repetate randuri de catre reprezentantii Telekom ca nu se poate decat la adresa pe care iau echipamentul! Care este adevarul?
      Eu nu sunt nervos, Telekom poate sa fie cea mai proasta companie sau cea mai buna, nu ma influenteaza cu nimic, repet nici macar nu sunt abonat. Dumneavoastra sunteti mai nervos ca arunc eu cu noroi in ei, bineinteles ca arunc cu noroi cand este o nebuloasa oferta celor de la Telekom. Zilele urmatoare ma voi adresa (din nou) celor de la Telekom pentru a clarifica odata toate aceste detalii. Nu mi-o luati in nume de rau dar eu doresc o informare oficiala de la reprezentantii Telekom, eu vreau ca ei sa ma informeze corect, ceea ce in cazul acestei oferte NU a fost cazul, am fost indus in eroare. Asa ca hai sa o lasam nitel mai usor cu acuzatiile cat timp nu stiti ce am discutat eu cu reprezentantii Telekom (nu pe ascuns ci oficial in call center).
      Apreciez ca sunteti dispus sa ajutati, si voi reveni cu un raspuns catre dvs dupa ce voi discuta din nou cu cei de la Telekom, doar pentru a clarifica anumite aspecte, sa putem informa si alte persoane interesate de acest serviciu.

      P.S.: Radu Herjeu, membru CNA:
      „Văd că nimeni nu a ridicat problema pentru care am făcut autosesizarea. Nu se dau aceste aparate decât în zonele în care nu este disponibil cablul Telekom. Acesta mi se pare cel mai important lucru. Au fost persoane care au vrut să-și schimbe internetul și li s-a spus că nu, atâta timp cât aveți acoperire și se poate băga cablu, nu vi de dă acest aparat. Eu asta vreau să știu: cum le spuneți telespectatorilor să nu se îmbulzească și să nu-și facă iluzii pentru că nu le dați (aparatul – n.r.) decât celor care nu pot să-și tragă cablu.”

     • Dl Robert, stim toti de reclama mincinoasa si apreciez ca vreti sa fiti corect, fata de cei ce va intreaba. Dar… ati luat o pozitie, de Gica Contra si oricare ar vrea sa se aboneze, ii spuneti un NU, raspicat! Nu tin partea nimanui si m-am prins ca nu sunteti abonat, asa ca va sfatuiesc, indiferent de zona tarii, in care locuiti, sa probati intai serviciul pe o cartela prepay si pe urma sa-i sfatuiti pe cei ce va citesc blogul – asa e corect si normal! Nefiind abonat, n-aveti niciun drept sa denigrati serviciile pe care nu le cunoasteti, nu le-ati probat, ca sa va faceti o idee si sa-i convingeti pe altii, ca totul e un mare rahat! Nu, nu sunt nervos! Va spun ca abonat, nefacand reclama tlk-ului, viteza in zona mea, pe telefon, pe post de hotspot, este 17mb/s, iar prin routerul Zte, ajunge la 30mb/s. Aproape dublu! Vin dintr-o retea pe fibra, este absurd sa comparam vitezele. Ideea cu discutia oficiala, nu pe ascuns din call center, este irelevanta. Pe mine nu m-ati impresionat cu citatul din Radu Herjeu. Se pare ca citim aceleasi siteuri (paginademedia.ro) 😀

     • Scopul nu era sa va impresionez ci sa va explic care este situatia. Eu citesc multe site-uri de specialitate pentru a incerca sa aduc informatii cat mai corecte. Ok, eu nu am autoritatea sa declar ca Telekom au gresit in privinta reclamei dar cei de la CNA au aceasta autoritate. Cat despre parere am dreptul sa mi-o exprim indiferent care este pozitia mea. Eu nu am nimic cu Telekom, doar imi expun parerea, au fost momente cand i-am laudat si momente cand i-am acuzat, daca cititi toate articolele postate despre Telekom (inclusiv articolul cu sesizari si modalitati de contact) veti vedea ca sunt impartial.
      Revenind, am discutat mai devreme cu reprezentantii Telekom si situatia este urmatoarea, informatii pe care le-am actualizat si in articol:

      -serviciul nu mai este conditionat de utilizarea la o singura adresa, acum putem utiliza acest serviciu oriunde exista semnal Telekom, indiferent ca avem sau nu servicii fixe; Conditia este sa luam, contractual, serviciul pe o adresa care este acoperita cu semnal Telekom (majoritatea localitatilor se afla in aceasta situatie);
      -putem primi in custodie un echipament ZTE sau TP-Link (in functie de stoc), echipamentul prezentat in reclama Huawei costa 700 RON;
      -trafic nelimitat avand optiunea Bonus Nelimitat – ceea ce inseamna ca traficul video streaming are latime de banda de 1.5 Mbps, adica asigura o rezolutie video de maxim 480p; Daca dorim dezactivarea bonusului nelimitat se poate face acest lucru insa vom avea 80GB trafic de date inclus lunar, depasirea acestui trafic va reduce viteza la 256 Kbps download si 64 Kbps upload; 

      Faptul ca Telekom a modificat semnificativ conditiile acestui serviviu dupa lansare si dupa reclame pe TV/mediul online nu inseamna ca eu „sunt intr-o eroare totala”, asa cum m-ati acuzat dvs. Normal ar fi fost (din punctul meu de vedere) ca Telekom sa anunte aceste modificari.
      Si da, m-a deranjat initial pentru ca m-ati acuzat ca dezinformez in situatia in care Telekom a dezinformat cu aceasta oferta inca de la inceput. Facand o gluma, pe mine nu m-au contactat cei de la CNA ca fac reclama mincinoasa care dezinformeaza abonatii. 🙂

      In fine, desi discutia a fost mai acida decat restul discutiilor pe care le am de obicei pe acest site, cel putin a iesit ceva bun din asta, am actualizat informatiile.

      P.S.: Eu nu am spus ca serviciile Telekom sunt un mare rahat, eu am spus ca au facut praf serviciul acesta, si ce-i drept la lansare chiar l-au facut prin informatiile contradictorii prezentate in reclama comparativ cu termenii si conditiile afisate pe site. Iar in ceea ce priveste agentii Telekom din call center, nu vreau sa mai intru in discutiile astea, dar inca astept sa nimeresc un operator care sa nu-mi „taie macaroana” la fiecare propozitie calma inceputa, sa ma intrerupa mereu, sa vorbeasca peste mine si asa mai departe, nu mi se pare ok. Dar niciodata nu le-am reprosat asta si nici nu m-am enervat, daca atat considera ei ca pot din postul de operator call center atunci nu e treaba mea sa-i educ.

      Inca ceva si incerc sa termin „romanul” scris aici, eu am fost abonat Telekom in trecut si am avut probleme pe partea de mobil care nu au fost rezolvate, m-am portat la Digi si am suplimentat cu Vodafone. Asa ca teste am facut destule in reteaua Telekom, inainte sa ma portez. Am mai multe idee despre serviciile operatorilor decat credeti + ca mai sunt si statistici pe care nu le mai putem fenta cum vrem. Cat despre viteze, pe Digi am aproximativ ca aveti viteza, Vodafone in jur de 40-50 Mbps iar Orange (scurta perioada cat am putut testa) a dat clasa tuturor, viteze peste 50 mbps lejer.

      Va doresc o seara buna si mai multa intelegere in mediul online, promit ca si eu voi face la fel. 🙂

 7. Sfatul meu este sa nu va cumparati smart wi fi. Netul merge extrem de rau, nici pe youtube nu te poti uita la un filmulet la o calitate mai buna. Stau aproape de calea victoriei in bucuresti si veteza maxima de descarcare este 4 mega. Eram extrem de entuziasmat cand l am cumparat pentru ca produsul are o reclama foarte buna, insa am ramas profund dezamagit.
  Sincer va spun ca e exponential mai bine sa va faceti hotspot de pe telefon decat sa va luati zte
  Acum am ramas prizonierul unui contract pe 2 ani de care nu stiu ce sa fac sa scap

    • In mod normal nu poti insa poti incerca sa faci o sesizare la ANPC prin care sa mentionezi ca reclama facuta acestui serviciu a fost una inselatoare (CNA le-a retras reclama celor de la Telekom) si din acest motiv doresti rezilierea. Poate ai noroc.

     • Ce reclama le a retras CNA-ul? Tin minte ca in momentul in care a aparut oferta zicea ca are 4g nelimitat, si acum zice ca ofera doar 80 de gb la viteza 4g

     • Reclama difuzata prin spoturi publicitare la TV si pe Youtube de catre Telekom a fost interzisa de CNA pe motiv ca este o reclama incompleta care induce in eroare. Nu e vorba de traficul de date ci de urmatoarele lucruri:
      -nu s-a mentionat ca serviciul se ofera doar in zonele in care Telekom are retea prin cablu;
      -nu se mentioneaza ca sunt comercializate doua dispozitive diferite, ZTE-ul gratuit si Huawei-ul care costa, in reclama era prezentat doar echipamentul Huawei fara sa se precizeze ca e vorba de costuri suplimentare pentru acest model;
      -conditiile sunt scrise cu text mic si telespectatorii nu au timp sa le citeasca;
      -nu se mentioneaza ca viteza prin acest dispozitiv este mai mica decat viteza prin routerul de cablu;

      Serviciul prezentat era foarte confuz, cand am sunat la relatii cu clientii Telekom in primele zile de la lansare nici ei nu au fost in stare sa ma lamureasca in privinta tuturor conditiilor.

 8. daca iau un smart wifi si il folosesc cind scriu pe whatsApp pe facebook sau pe retele de socializare si vorbesc cu video pe whatsApp este bun pentru casa pentru o familie nu vb nici 2/3/4/5 doar o persoana si smart.ul se poate cumpara sau ti.l da cind mergi sa faci contract pe 24 luni

  • Aveti date despre acest Smart Wfi in material putin mai sus ati citit materialul? Acest echipament il puteti si cumpara si in chirie . Chiria este 1 Euro npe luna sau plata integrala 700 lei. 80 de GB pe luna daca depasiti acest trafic viteza va scadea. Da se poate pune parola, el oricum vine cu aceasta parola sau o puteti schimba, cum doriti.

   • ok ms o sa merg la telekom in tecuci sa vad ce si cum as dori unul stau la tara si ar fi folositor ptr a vb pe whatsApp sau un site de socializare cu un frate sora un copil ceva cred ca va merge sau o sa fiu dezamagit ca lam luat………

    • servus daca ma conectez la laptop la acest dispozitiv merge sau consuma mai mult trafic si e bun doar pentru a te conecta la telefon vb aici doar de o singura persoana a se conecta nu mai multe.

     • Traficul este mare, asa cum a zis si Gorila sunt 80GB. Nu conteaza cate persoane se conecteaza ci operatiunile pe care le fac pe internet care necesita trafic, daca descarca filme, fisiere mari, daca se uita la filme, videoclipuri, etc.

 9. Bună ziua. Dacă știți, routerul Smart wifi de la Telekom are și ieșire pe cablu pentru a da net la un dvr- camere supraveghere, într-o zona fara internet pe cablu. Sau ce variantă ar mai exista?

 10. routerele huawei cu internet prin cablu telefonic au o mare problema;daca se intrerupe curentul si apoi revine,partea de wifi nu mai functioneaza.pentru a reveni la setarile initiale trebuie scos din priza incarcatorul si se rezolva problema.asa fac eu la un router folosit la tara unde se intrerupe curentul mereu.degeaba am reclamat la telekom,au venit si problema cunoscuta de ei, dar nerecunoscuta oficial, nu se poate rezolva!…oare asa se intampla si cu aceste routere pentru smart wifi?

 11. Bună seara
  Am o întrebare. Vreau sa cumpăr un router telecom smart wi-fi, și aș dori să-mi spuneți dacă îl pot folosi și în străinătate?
  Am citit termenii de la el dar interesant este ca în reclamă la TV spune ca îl poți lua ori unde vrei. Ce-a ce în contract spune cu totul altceva
  Merci

  • Buna seara,
   Reclama facuta de Telekom este inselatoare, echipamentul pentru serviciul Telekom smart wifi poate fi folosit la o singura adresa in tara, doar in zonele in care are Telekom acoperire, este scris clar ca nu poate fi folosit la alte adrese.

 12. Buna ziua am pe autoturism o navigație care vreau sa instalez un Smart wifi sa am internet ,întrebarea este se poate alimenta și la 12V . Mulțumesc pt răspuns

  • BONUS Net Nelimitat
   Trafic de date nelimitat, la viteză 4G și o lățime de bandă de 1,5 Mbps care asigură o rezoluție de maxim 480p/calitate DVD pentru conținutul de video streaming.
   Bonusul Net Nelimitat se acordă automat și gratuit, la semnarea contractului pe 24 de luni. Promoția este valabilă până la data de 30 septembrie 2019.
   Atât timp cât bonusul Net Nelimitat este activ, traficul efectuat după consumarea datelor mobile incluse în abonament nu se tarifează.
   Trafic date național inclus: 80 Gb. Viteză internet dupa consumarea traficului inclus: 256 Kbps / 64 Kbps.

   – Deci in cei 80GB, viteza 4G este limitata la 1.5Mbps si o calitate maxima de doar 480p (Hd este 720p, full Hd este 1080…). Iar dupa terminarea celor 80GB viteza va fi de 256 kbps DL si 64 kbps UL. Adica folosesti reteaua 4G la viteza 1.5 Mbps adica edge-3G. Hmmmm….

 13. Acest serviciu este similar cu cel de la Orange. Unde la fel se ofera un router cu internet de 60, 100, 450 GB, insa utilizarea acelui serviciu se face la o adresa fixa. Si anume la prima activare a serviciului se localizeaza in celula gsm, si acel router se poate misca pe o raza de maxim 100 metri. Utilizare oriunde = oriunde este semnal, si nu se refera ca pot folosi acest router in mai multe locuri. Se poate si schimba locatia/adresa insa costa fiecare mutare.

  • Am inteles.
   Totusi, nu vad avantajul pentru care nu este permisa utilizarea la alta adresa, oricum exista un trafic lunar, iar infrastructura este tot mobila din moment ce se conecteaza la o celula.

   • Deocamdata nu toate antenele sunt interconectate cu fibra de mare capacitate, unele sunt”legate”doar prin link, iar daca ar da drumul la nelimitat pe liniile fixe prin gsm, ar cam crepa reteaua, cum au patit americanii prin 2013-2014. :)) Pe cand se vor termina lucrarile de interconectare cu fibra, sau va intra 5G de capacitate mare, atunci sigur va fi nelimitat, si cam oriunde.

    • Telekom, incearca ca in zonele unde nu au retea fixa, sau au retea veche pe cupru, sa acopere cu acest tip de serviciu. Orange a avut acelas principiu la baza cand a lansat acest serviciu acum vreo 10 ani. Se preteaza pentru zone mai izolate, cabane, parcuri auto, back-up, etc…

 14. Vrajeala
  M am certat cu două operație de pt ca am vrut acest serviciu mobil .
  Ele însă mi au condiționat cu niste argumente ilare accesul
  Am zis in final ca vreau sa l folosesc la o fermă de animale …..si mi au inchis apelul…

  • Desi in reclama este mentionat in repetate randuri ca poate fi utilizat oriunde, suntem conditionati de existenta retelei fixe Telekom la adresa pe care dorim sa luam acest serviciu (adresa din contract, care se presupune ca este si adresa unde il utilizam).
   Totodata, in actul aditionat necesar acestui serviciu este mentionat ca nu este permisa utilizarea la alta adresa decat cea din contract.
   Lasa de dorit atat acest serviciu cat si suportul Telekom, de 3 ori am sunat si am inchis apelul cu mai multe nelamuriri decat am sunat.
   Probabil in reclama se refera ca poate fi folosit oriunde… in acelasi imobil.

 15. in cadru celor 80GB ce poti face si cat timp,sa nu intri la cei 256kbps iar daca totusi ajungi la 256kbps ce poti face .Va rog explicați-mi si mie chiar nu ma prea pricepla GB,kb,mb etc.
  Multumesc din suflet celui ce ma poate lumina.

  • Nu va putem explica tot ce puteti face si tot ce nu puteti face, cand e vorba de a descarca ceva e simplu de calculat, se consuma dimensiunea fisierului pe care il descarcati.
   Streamingul online consuma trafic de date destul de mare, filmele si videoclipurile de asemenea reprezinta mult trafic.
   Streamingul consuma, de exemplu, 1.5GB pe ora pentru continut fullHD.
   Daca sunteti un utilizator normal si nu face trafic foarte mare, 80GB sunt suficienti.

  • Salut. Totul depinde de tine. Depinde ce si cât faci pe internet. 80 de gb sunt destul de multi pt un telefon. Deși eu cel putin folosesc 60 70 de GB doar pe telefon. Apare problema cand conectezi un laptop si începi să faci download. In principiu pentru o utilizare medie e destul de ok. Cum ți-am zis…..Depinde ce faci tu pe internet.