TikTok: Discriminarea persoanelor cu dizabilitati, sarace sau urate

TikTok: Discriminarea persoanelor cu dizabilitati, sarace sau urate – Conform unor documente iesite la iveala, moderatorii TikTok au primit instructiuni sa elimine postarile persoanelor cu dizabilitati, sarace sau „urate”.

Informatiile despre TikTok au devenit virale dupa ce au iesit la iveala documente obtinute de publicatia The Intercept care dovedeau noile reguli primite de moderatorii TikTok. Conform acelor documente, noile reguli instruiau moderatorii sa filtreze postarile persoanelor cu dizabilitati, sarace sau persoanelor cu un „aspect facial urat”.

Mai departe regasiti noile reguli primite de moderatorii TikTok privind postarile care ar trebui sa fie moderate, alaturi de documentul obtinut de The Intercept:

Forma anormala a corpului, dolofani, care au burta de bere accentuata, obezi sau prea slabi (nu se limiteaza la: dwarfism, acromegalie);
Aspect facial urat (nu se limiteaza la: fata deformata, colti, lipsa dintilor din fata, oameni in varsta cu prea multe riduri, cicatrici faciale accentuate) sau deformari faciale (nu se limiteaza la: tulburari oculare, boli privind gura stramba sau alte dizabilitati);

Motivul invocat pentru cele doua reguli de mai sus este urmatorul: „Spre deosebire de videoclipurile diversificate pentru care continutul insasi este obiectivul principal, pentru videoclipurile cu continut nediversificat, personajul este obiectivul principal al videoclipului, drept urmare, in cazul in care aspectul personajului sau mediul de filmare nu sunt bune, videoclipul va fi mult mai putin atractiv, nefiind adecvat pentru recomandarile catre utilizatorii noi„.

Mediul de filmare este saracacios si darapanat, precum (dar nefiind limitat la): mahalale, campuri rurale (peisajele rurale frumoase pot fi exceptate), case darapanate, santiere, etc. (pentru mediile interioare care nu au caracter saracacios, doar acele cazuri specificate ar trebui etichetate: fisura in perete, decoratiuni vechi si demodate, extrem de murdare si dezordonate);

Pentru aceasta a treia regula, motivul invocat de TikTok este urmatorul: „Acest tip de mediu nu este adecvat pentu noii utilizatori din cauza ca este mai putin fantezist si atragator”.

TikTok Discriminarea persoanelor cu dizabilitati, sarace sau urate1

Pe langa regulile privind persoanele cu dizabilitati, sarace sau cu aspect urat, aceste documente instruiesc moderatorii companiei chineze TikTok sa cenzureze discursurile politice din transmisiunile live, pedepsind astfel utilizatorii care afecteaza „onoarea nationala” sau care transmit stream-uri despre organele statului precum politie, fiind blocati pe aceasta platforma.

De asemenea, utilizatorii TikTok care au fost blocati de-a lungul timpului nu primesc o explicatie reala privind masurile luate deoarece regulile TikTok (reguli pe care utilizatorii trebuie sa le respecte) nu sunt disponibile public. Astfel, TikTok sanctioneaza utilizatorii sai pe baza unor reguli secrete, nefiind clar ce este interzis si ce este permis pentru useri.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII