Time – dramedie chinezeasca Netflix
Stim ca timpul nu are rabdare cu oamenii, dar de ce oamenii nu au rabdare cu ei insisi?

Disponibila pe Netflix, dramedie chinezeasca originala Time (2021, titlu original Sha chu gè huanghun) este notata cu 6,5 pe Imdb, insa filmul este triplu premiat: premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film din Hong Kong, castigat de Patrick Tse (cel mai varstanic actor care a castigat acest premiu), premiul societatii criticilor din Hong Kong pentru cel mai bun actor si premiul regizorilor din Hong Kong pentru cel mai bun actor, ambele castigate de Patrick Tse. In momentul aparitiei filmului, actorul era deja octogenar, iar calitatea prestatiei si prestantei sale ne duce cu gandul la Johnny Cash si la slagarele cu greutate pe care le-a lansat dupa implinirea unei varste venerabile.

Actorii principali ai filmului sunt Patrick Tse in rolul lui Chau, Suet Lam, care o interpreteaza pe Fung, Bo-Bo Fung in rolul Petrinei Fung si Suet-Ying Chung (Tze Ying). Filmul a fost regizat de Tsz Pun Ko si scris de Ching-Yi Ho si Ka-Tung Lam.

Actiunea filmului se centreaza in jurul unui trio de asasini ajunsi la varste inaintate, cu toate dezavantajele pe care le presupune batranetea intr-o societate axata pe performanta si viteza. In ciuda problemelor specifice, precum problemele de sanatate, singuratatea, dorinta tinerilor din familie de a da la o parte varstnicii pentru a-si trai viata dupa propriile idei, cei trei prieteni inca doresc sa munceasca.

Ei gasesc o nisa surprinzatoare si aparent cruda: eutanasierea batranilor care nu mai vor sa traiasca. Pentru a gasi clienti, ei apeleaza la o metoda pe care unii romani inca o folosesc in imobiliare si piata fortei de munca: lipirea de afise in locuri publice.

Time – dramedie chinezeasca Netflix

Clientii sunt multi, din diferite paturi sociale, iar motivatiile acestora dezvaluie problemele emotionale si financiare ale batranilor din intreaga lume: izolarea sociala, problemele de sanatate cronice, bolile terminale, lipsa afectiunii, etc.

Insa cand clienta este o adolescenta care doreste sa moara, actiunea filmului se indreapta si catre problemele tinerilor, cu nimic mai prejos decat cele ale varstnicilor. Odata cu aparitia unei fete care le-ar putea fi fiica sau chiar nepoata, cei trei decid sa intervina in viata acesteia si sa o salveze. Ajuntand-o pe ea, se ajuta si pe sine.

Filmul este o lectie despre umanitate, cu toate aspectele ei care nu ne fac intotdeauna cinste. Batranii nu sunt intotdeauna neputinciosi si pesimisti, tinerii nu sunt mereu optimisti si energici, iar dragostea nu vine mereu cand vrem noi sau cand credem ca avem nevoie. Pentru a supravietui, dragostea cauta carari sinuoase si surprinzatoare, si tot ce cere in schimb este o minte deschisa si o inima tanara.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.