Turneul de calificare pentru CM 2023 handbal masculin – TVR 1 si TVR 2
In perioada 7-9 ianuarie 2022 posturile de televiziune TVR 1 si TVR 2 vor transmite meciurile echipei nationale de handbal masculin din cadrul turneului preliminar de calificare pentru Campionatul Mondial 2023.

Turneul de calificare se va desfasura in Romania la Cluj-Napoca. Grupa Romaniei este alcatuita din echipele: Romania, Republica Moldova, Israel si Cipru. Romania va juca 3 partide in sistem turneu. Echipele care se claseaza pe primele 2 locuri vor merge in play-off.

Echipa nationala de handbal masculin este antrenata de spaniolul Xavier Pascual. Spaniolul este la al doilea mandat pe banca echipei nationale de handbal masculin a Romaniei. Romania nu s-a mai calificat la vreun turneu final european sau mondial de 11 ani. Toate meciurile se vor disputa in Cluj-Napoca in sala sporturilor Horia Damian. Echipa nationala de handbal masculin este favorita in aceasta grupa preliminara.

Campionatul intern de handbal masculin al Romaniei se afla pe locul 10 in lume iar din aceasta competitie interna, Xavier Pascual a chemat la lotul national 23 de jucatori din  cei25 de jucatori selectionati. Iata componenta lotului echipei nationale pentru acest turneu:

Portari: Dan Vasile, Ionut Iancu, Claudiu Pal.
Linia de 9 metri: Tudor Botea, Gabriel Cumpanici, Andrei Buzle, Cristian Ghita, Marius Szoke, Javier Humet, Dan Racotea, Robert Militaru, Octavian Bizau, Bogdan Manescu, Alexandru Simicu, Dennis Grigoras.
Extreme: Nicusor Negru, Ionut Nistor, Sabin Costantina, Tudor Bugulet, Roland Thalmaier, Vencel Csog.
Pivoti: Gabriel Dumitriu, Andras Szasz, Adrian Rotaru, Calin Dedu.

In perioada 28-29 decembrie, echipa nationala de handbal a Romaniei a jucat tot la Cluj-Napoca turneul amical Trofeul Carpati. La acest turneu au mai participat echipele: Elvetia, Iran si altele.

Turneul de calificare pentru CM 2023 handbal masculin – TVR 1 si TVR 2

Toate meciurile vor fi comentate pe posturile TVR 1 si TVR 2 de Dragos Cojocaru si Dragos Bocanaciu. Programul de desfasurare a partidelor din cadrul turneului de la Cluj este urmatorul:

  • Cipru – Republica Moldova – vineri, 7 ianuarie, ora 15:00 – TVR 2
  • Romania – Israel – vineri, 7 ianuarie, ora 18:00 – TVR 1
  • Israel – Republica Moldova – sambata, 8 ianuarie, ora 15:00 – TVR 2
  • Romania – Cipru – sambata, 8 ianuarie, ora 18:00 – TVR 1
  • Israel – Cipru – duminica, 9 ianuarie, ora 15:00 – TVR 2
  • Republica Moldova – Romania – duminica, 9 ianuarie, ora 18:00

Posturile TVR transmit competitiile interne de handbal masculin si feminin ale Romaniei.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.