Mozilla nu va mai folosi motorul de căutare Google.

Până în prezent, browserul Mozilla folosea ca motor de căutare prestabilit Google Search. Acest lucru se întâmpla în urma unui parteneriat între cele două companii. Parteneriatul este vechi de aproximativ 10 ani de zile însă Mozilla va folosi de acum înainte motorul oferit de Yahoo.

Motivul pentru care cele două companii au încetat să mai colaboreze este încă necunoscut însă, cel mai probabil, acest lucru s-a întâmplat în urma căderii bruște a browserului Mozilla. Ultima dată când Google și Mozilla au resemnat acest contract de parteneriat a fost acum 3 ani, moment în care browserul Mozilla era cel mai folosit program de navigat pe internet. Ulterior, Mozilla a fost detronat de către Google Chrome și astfel a dus la scăderea interesului pentru Google.

mozilla va folosi ca motor de cautare yahoo

Mai multe detalii ale acestui contract nu au fost făcute niciodată publice însă, existau zvonuri că Google plătea anual  300 de milioane de dolari, iar dacă calculăm, această sumă reprezintă 85% din venitul total al Mozilla Foundation.

Mozilla Firefox se laudă cu o sumă impresionantă de căutări anuale. Numărul acestora nu este mai mic de  100 de miliarde. Astfel, pentru Google, încheierea acestui contract se transformă într-o pierdere imensă, mai ales că Yahoo Search îi va lua locul în browserul Firefox. Practic, când tu pierzi și concurența câștigă înseamnă că pierzi teren valoros în fața adversarilor.

Noul contract încheiat între Mozilla și Yahoo este pe o perioadă de 5 ani iar noul partener al Firefox promite că va respecta toate clauzele acestuia.

 

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII