Transatlantic – miniserial istoric Netflix
Un miniserial interesant si-a facut intrarea pe Netflix pe 7 aprilie. Miniserialul se numeste Transatlantic (2023) si este o produtie emotionanta de epoca. Actiunea se petrece in 1940 in Franta aflata sub ocupatia nazistilor. Varian Fry (Cory Michael Smith) este trimis in Marsilia sa salveze 2000 de oameni din mainile nazistilor. Printre cei 2000 de oameni ce trebuiau scosi din Franta se aflau scriitori si artisti ce erau vanati de nazisti. Toti cei 200 de oameni vanati de nazisti erau evrei.

La inceput, s-a crezut ca aceasta operatiune de salvare va dura cateva luni insa Varian si-a petrecut timpul in Marsilia nu mai putin de un an de zile. El a lucrat in Marsilia pentru a le procura refugiatilor acte false si bani pentru a putea fugi catre alte porturi sigure. Timp de un an, refugiatii s-au adapostit intr-o vila de la marginea orasului.

Transatlantic este o poveste adevarata despre curaj, dragoste interzisa si o aventura cu mize mari. Miniserialul este realizat dupa romanul The Flight Portfolio scris de Julie Orringer. Filmarile pentru acest miniserial au avut loc in Marsilia si au durat cinci luni, au inceput cu cateva zile inainte ca Rusia sa invadeze Ucraina.

Transatlantic – miniserial istoric Netflix

Distributia miniserialului Transatlantic este una extraordinara. Fanii serialelor de epoca il vor revedea cu placere pe actorul Luke Thompson (Hiram „Harry” Bingham, a jucat in seriale ca: Bridgerton (Netflix), Plimbare completa, Romeo si Julieta), Corey Stoll (Graham Patterson, a mai jucat in seriale si filme ca: Miezul noptii la Paris, Culisele Puterii, Omul Furnica, Miliarde (disponibil pe SkyShowTime) si altele), Gillian Jacobs (Mary Jayne Gold, a avut roluri in Sotia Perfecta, Lege si ordine: Intentii criminale si altele), Lucas Englander (Albert Hirschman, a jucat in seriale si filme ca: Ecaterina cea Mare, Bucatarie interna (Diva) si altele).

Miniserialul Transatlantic este format din 7 episoade, durata medie a fiecarui episod este de 50 de minute iar pe IMDb a obtinut nota 6,2.

Netflix este una dintre cele mai cunoscute platforme de streaming internationale. In Romania sunt disponibile si alte platforme precum HBO Max, Disney+, SkyShowTime sau Prime Video.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.