Tutoriale decodoare RCS-RDS – Hyundai, Humax, Kaon

Aici voi descrie majoritatea pasilor pe care trebuie sa ii urmam pentru diverse operatiuni pe decodoarele Hyundai 1170 SD, Humax SD, Humax HD, si KAON 1600 si Kaon 1410) decodoare folosite de catre compania RCS-RDS pentru televiziunea digitala prin cablu.

Incepem cu Hyundai 1170 SD (cablu).
Semnificatia butoanelor de pe telecomanda:
Info – Afiseaza informatiile postului curent.
EPG – ghidul electronic al postului curent.
OPT – Este folosit pentru a schimba banda audio; modul stereo sau mono.

Butonul rosu – Daca apasam in afara meniului/programelor pe butonul acesta, va fi afisata lista programelor favorite. Pentru a adauga posturi in lista favorita, accesam orice lista cu posturile, selectam postul dorit si apasam acest buton.
Butonul albastru – Daca apasam in afara meniului/programelor pe acest buton, va fi afisata lista in ordine alfabetica. Daca selectam un program dintr-o lista si apasam butonul albastru, se va sterge programul respectiv.

Butonul galben – Apasand acest buton in afara meniului/listei, atunci va fi afisata lista de programe in ordine numerica (ordinea standard a companiei RCS-RDS). Daca selectam un post si apasam acest buton, putem utiliza sagetile pentru a muta postul respectiv pe o alta pozitie.
Butonul verde – Prin intermediul acestui buton, selectam posturile care vor fi blocate de functia Control Parental. Trebuie doar sa selectam din lista de programe posturile pe care dorim sa le blocam si sa apasam butonul verde.

Cum efectuam revenire la setarile din fabrica? Accesam meniul decodorului dupa care selectam „Instalare” – „Revenire la setarile din fabrica” – mai departe o sa apara mesajul de intrebare „Vreti sa resetati toate datele?” – selectam „Da”. Mai departe o sa apara o noua fereastra in care trebuie sa selectam limba (preferabil romana 🙂 ), dupa care trebuie sa selectam „Setare OK” in partea de jos. O sa apara inca un mesaj de intrebare: „Vreti sa salvati setarile de mai sus?” unde selectam „Da”. Acum urmeaza scanarea programelor (poate dura cateva minute) iar cand se va finaliza, vor aparea pe ecran: data ultimei scanari, nivelul semnalului, etc. In final, selectam „Exit”.

Cum se scaneaza manual o frecventa? Accesam meniul principal urmand sa selectam „Instalare” – „Scanare Manuala” – la „Frecventa CH” setam frecventa pe care dorim sa o scanam dupa care selectam „Scanare” – „Necriptate+Criptate” dupa care va porni scanarea posturilor/postului de pe acea frecventa.

Cum selectam limba subtitrarii? Apasam pe postul dorit butonul „OPT” si selectam „Subtitrare”, de aici putem selecta limba subtitrarii dorite.

Cum blocam sau deblocam un post tv? Aceste 2 operatiuni se efectueaza prin apasarea butonului verde selectand postul dorit. In momentul in care un post va fi blocat, in lista de programe va aparea simbolul unui lacat pe postul respectiv. Parola standard pentru aceste decodoare este 0000 si poate fi schimbata accesand Meniu – Setarea Sistemului – Control Parental – Setare Parola Dorita.

Cum setam ora pe decodor? Trebuie sa ajungem in Meniu – Setarea Sistemului – Ora locala si modificam ora folosind sagetile. Destul de ciudat este faptul ca poate fi setata ora doar estimativ, din 30 in 30 de minute, nu poate fi setata ora exacta.

Hyundai HSS – 1120NA (satelit – DTH)

Cum resetam (revenire la setarile din fabrica) decodorul?

Pentru revenirea la setarile din fabrica a decodorului Hyundai 1120NA trebuie sa urmam acesti pasi:

Menu – Instalare – Setari din fabrica – OK pentru a confirma resetarea

Cum facem actualizarea software-ului?

Menu – Setare sistem – Informatii sistem – Actualizare sistem – Ok

Actualizarea software-ului se poate face doar daca exista un software disponibil oferit de catre provider (Digi TV).

Cum scanam posturile TV de pe un singur satelit sau de pe toti satelitii?

Menu – Instalare – Scanare – Porniti scanare toata reteaua – Ok   –> pentru scanarea intregii retele de sateliti

Menu – Instalare – Scanare – Scanarea satelitului – Ok    –> pentru scanarea unui anumit satelit

Hyundai HSS 3169NAHyundai HSS 7160NA (satelit – DTH)

Cum facem revenire la setarile din fabrica?

Menu – Instalare – Setari din fabrica – OK

Cum scanam posturile TV de pe un singur satelit sau de pe toti satelitii?

Menu – Instalare – Scanarea Satelitului   –> pentru scanarea unui anumit satelit

Menu – Instalare – Scanarea intregii retele –> pentru scanarea intregii retele de sateliti

Cum actualizam software-ul pe decodorul Hyundai HSS 3169NA?

Menu – Setare sistem – Informatii sistem – Actualizare sistem – OK

Humax Digi+ C HD4 (cablu) / Humax Digi+ C SD (cablu).

Cum revenim la setarile din fabrica pe Humax (setare implicita)?

Trebuie sa accesam Meniu – Setari – Instalare – Setare implicita, va aparea un mesaj de intrebare (daca dorim sa resetam), selectam „Da”, selectam limba, selectam format afisaj, rezolutie, etc. (selectam inainte daca nu dorim sa modificam nimic si sa trecem mai departe), incepe cautarea automata a posturilor iar la final, cand s-au gasit toate posturile, selectam „Finalizare”.

Cum facem cautarea automata a programelor? Accesam Meniu – Setari – Instalare – Cautare Automata, dureaza putin timp pentru cautarea posturilor si selectam „Finalizare” pentru terminare.

Cum setam ora pe decodor? Meniu – Preferinte – Setare Ora – Decalaj GMT. Aici putem selecta doar decalajul GMT utilizand sagetile, nu putem seta ora exacta.

Cum schimbam limba pe decodorul Humax? Simplu, ajungem la Meniu – Setari – Preferinte – Limba iar aici selectam limba dorita.

Cum blocam/stergem/redenumim/adaugam ca favorit un program? Dintr-o lista de canale tv, selectam postul asupra caruia dorim sa efectuam modificarea, selectam butonul „OPT+”, selectam din urmatorul meniu de editare una din optiunile: Favorit, Blocare, Stergere, Redenumire si apasam ok.

Cum pot citii mesajele de pe decodor? Meniu – Sistem – Casuta Postala iar aici putem selecta mesajele disponibile pe care dorim sa le citim. Stergerea unui mesaj se poate face utilizand butonul rosu (la decodorul SD) sau butonul galben (la decodorul HD).

Humax Digi+ (satelit – DTH)

Cum schimbam subtitrarea? Avem disponibil butonul „Subtitrare” pe telecomanda, in caz ca nu ati constatat pana acum :).

Cum introducem cardul inteligent in receiverul Humax Digi+?

Pentru introducerea cardului inteligent in acest model de decodor trebuie sa deschidem clapeta din partea dreapta a panoului frontal si sa introducem cardul cu cipul orientat in jos.

Cum cautam automat posturile TV?

Setari – Instalare – Cautare automata

Cum cautam posturile dintr-un interval de frecvente (cautare liniara)?

Setari – Instalare – Cautare liniara – introducem frecventa de inceput si de final

Cum cautam manual programele TV?

Setari – Instalare – Cautare manuala – introducem frecventa pe care dorim cautarea unui post

Cum efectuam revenirea la setarile din fabrica (setarile implicite)?

Setari – Instalare – Setari implicite

Cum verificam calitatea si puterea semnalului TV?

Urmand pasii urmatori putem verifica puterea si calitatea semnalului TV, in felul acesta determinand daca sunt probleme de semnal tv.

Setari – Instalare – Sistem – Detectare semnal

Humax Digi +II (satelit – DTH) / Humax Digi +III (satelit – DTH) / Humax Digi +IV (satelit – DTH)

Cum efectuam cautarea automata a canalelor TV?

Menu – Instalare – Cautare automata

Cum efectuam cautarea manuala a unui program TV?

Menu – Instalare – Cautare manuala

Cum facem revenire la setaril din fabrica / setari implicite pe receiverul Humax Digi +III?

Menu – Instalare – Setari implicite

Kaon 1600 NA HD (cablu).

Cum facem setare implicita pe decodorul Kaon? Accesam Meniu – Setari – Ok – Parola (cea standard este 0000) – Setari Implicite iar la final ok.

Kaon NA1000 HD (satelit – DTH)

Cum revenim la setarile din fabrica pe receiverul Kaon NA 1000 HD?

Meniu – Setari (Setare sistem) – Setari implicite

Kaon 1410 HD (cablu)

Cum inregistram programe (continut tv) folosind Kaon 1410 HD?

Stocarea continutului obtinut prin inregistrare se va salva pe un dispozitiv de conectare cuplat la portul USB.

Menu – Inregistrare – Rezervare    –> pentru a programa inregistrarea unui program

Menu – Inregistrare – Inregistrare imediata   –> pentru a inregistra imediat un post tv

Informatii generale:

Cum procedam daca am uitat parola decodorului pentru Control Parental? Daca am schimbat parola initiala si am uitat-o, este necesar sa apelam la relatii cu clientii pentru a se reseta parola.

Nu se vad posturile – „Semnal slab sau lipsa semnal”. Problema poate fi una temporara care poate fi rezolvata printr-o revenire la setarile din fabrica/setare implicita sau este posibil sa fie probleme cu semnalul tv de la furnizor (lipsa completa a semnalului, semnal slab sau semnal prea puternic). Putem verifica initial cablul tv direct in tv pentru a verifica semnalul iar daca exista si acolo probleme, evident trebuie sa contactam compania RCS-RDS.

 

Mesaj de eroare: Semnal Demodulat

In cazul in care avem eroarea „semnal demodulat” utilizand un decodor sau o cartela CI+ pe unul din posturile pe care ar trebui sa le receptionam, putem proceda in felul urmator:

-facem revenire la setarile din fabrica (vezi pasii mai sus) si lasam cateva minute televizorul pornit pe unul din posturile pe care apare aceasta eroare.

Daca problema este in continuare aceeasi (in mod normal ar trebui sa se rezolve) atunci trebuie sa verificam daca semnalul este corespunzator pe analogic (fara decodor). Daca semnalul este bun, cel mai probabil decodorul/smart cam-ul este defect.

Exista posibilitatea ca uneori sa ne apara o nota de eroare (de exemplu nota 10), in cazul acesta trebuie sa facem reinitializarea cartelei (se poate face apeland la serviciul de relatii cu clientii RCS & RDS).

Cum rezolvam eroarea Nota 10?

Nota 10 apare de obicei pe posturile din pachetul digital (care nu se afla in pachetul analogic) si pe posturile din alte extraoptiuni. Daca postul pe care apare exista in pachetul pe care il platim, atunci trebuie sa facem o reinitializare a cartelei apeland la relatii cu clientii. Dupa reinitializare trebuie sa asteptam cateva minute (uneori poate sa dureze chiar 30-60 de minute) pe unul din posturile cu probleme.

Daca sunt persoane care au probleme cu prima instalare a decodoarelor de la RCS-RDS, cu semnalul, controlul parental sau orice alte probleme, lasati un comentariu urmand sa va ajutam (inclusiv cu alte setari ale decodoarelor care nu sunt mentionate in articol).

Pentru orice informatie/problema despre EPG, liste de programe TV, inregistrare, instalare decodor sau note de eroare, lasati un comentariu.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

227 COMENTARII

 1. receptor satelit kaon 1000 hd se aprinde ledul rosu ,dupa apasare power,trece pe culoarea verde dupa care ledul verde devine intermitent si ramane asa fara ca receptorul sa porneasca.ce poate avea???va multumesc.

 2. buna ziua am un decodor Kaon digi satelit si nu mai raspunde la telecomanda sau chiar delaoc nici la butoanele din fata aparatului si pe ecranul aparatului pune 8.8.8.8 in rosu si butonul verde de aprins a ramas blocat puteti sami imi spuneti ce sa intamplat ?

 3. Buna ziua.Am ales optiunea”Setari din fabrica”,am scanat programele(prin satelit).Dupa prima scanare nu am avut toate programele.Am mai scanat inca o data dar fara rezultate.0-programe TV,0-programe radio…. am facut veva gresit?????Va multumesc anticipat pt.raspunsuri

 4. Reinitializarea setarilor la receptorul kaon na1000hd la cele prestabilite nu rezolva afisarea EPG ului la jumatate canalelor din grila lipseste afisarea continutului de programe,la rel clienti au spus ca daca am achitat ratele pt cumpararea lui,gata esti pe cont propriu

 5. Buna ziua
  Ma numesc Fanel si am contract cu dvs. Vreau sa ma ajutati sa schimb 2 telecomenzi de la receiver care s-au defectat. Sunt nevoit sa folosesc 2 telecomenzi deodata (a televizorului pentru pornire si oprire si cealalta pentru schimbare posturi).Cod abonat *****.
  Astept un raspuns din partea dvs.
  Va multumesc.

 6. Buna ziua.Detin un receiver Na1000hd de la Digi si am selectat opțiunea „setări implicite”.După ce selectez limba,tipul afisajului am selectat cautare programe dar nu imi gaseste nici un program radio sau tv.
  Cum trebuie sa procedez?
  Am cautat in meniu sa selectez cautare programe fara sa ma duc iarasi la setari implicite dar nu găsesc.
  Multumesc anticipat si o zi bună va doresc.

  • Este receptor cablu sau satelit? Verificati cablurile poate nu aveti semnal bun. Daca serviciul este instalat in tara sunati la Relatii Clientii si vorbiti cu un operator sa trimita o echipa de tehniceni sa verifice.

 7. Buna ziua! Posed un decodor Kaon NA 1000 Hd – satelit.Functioneaza bine! De cateva zile ledul nu mai lampegia, nu se mai actualizeaza. Cand il aprind , imaginea apare imediat si se incalzeste mult. Inainte, ii trebuiau cateva secunde pana aparea imaginea, in schimb acum apare imediat. Credeti ca se poate rezolva cumva? Va multumesc anticipat pentru amabilitate!

  • Inseamna ca este ok update-ul este facut din cate inteleg ca se aprinde repede. Problema cu incinsul aparatului nu aveti cum sa o rezolvati asa se intampla de obicei vara. Ledul palpaie doar atunci cand intra un post nou in grila sau se fac diverse actualizari. Daca ledul nu palpaie inseamna ca sunteti la zi cu actualizarile, si nu aveti de ce sa va faceti griji.

  • Accesati lista de canale, selectati postul dorit si apasati butonul rosu. Si astfel ati introdus acel post in lista de canale favorite.

 8. Sunt curios daca se poate folosi Cartela Digi (Receptie TV Satelit de la Digi) cu un receptor Combo de tipul 4k Amiko Combo (emag.roreceptor-4k-amiko-a4-combo-satelit-terestru-cablu-android-wifi-lan-kodi-aplicatii-multimedia-amiko-a4-combo/pd/D592GKBBM/?cmpid=86724&gclid=EAIaIQobChMIrpjPoLqm5wIVWbvVCh3fwgCfEAQYASABEgIshfD_BwE)

  Este un Android TV + Receptor/Decodor Satelit ce are prevazut un Tray pentru cartela SIM. A incercat cineva acest lucru?

 9. Rog sa ma comtactati la tel 07****** pentru a ma informa daca poate veni cineva sa verifice decodorul la televizor – abonat *****- deoarece am probleme , nu mai functioneaza bine.

 10. DE CITEVA LUNI ,PROGRAMUL,,FILM NOW , APARE CA ACCES NEPERMIS-10-,,. DECE NU-L MAI POT VEDEA CA SI PINA SA APARA EROAREA,PT. CA FACEA PARTE DIN PACHET IAR EU, NU AM SCHIMBAT PACHETUL SI FACTURILE SUNT ACHITATE LUNAR.. VA ROG SA REMEDIATI SITUATIA SI SA IMI DEBLOCATI PROGRAMUL !!!
  CU STIMA,
  FLORENTINA GEORGESCU.STR. **** SECTOR5 BUCURESTI

 11. Buna ziua,am o intrebare daca un decodor digi hd pe care il cumparam se strica,digi ti-l mai schimba,daca evident esti clientul lor,s-au te pune sa-l cumperi din nou

  • Buna ziua,
   Nu sunt sigur care este perioada de garantie (echipamentul fiind cumparat de client), posibil sa fie un an dar pentru un raspuns concret luati legatura cu cei de la relatii cu clientii DigiTV la numarul 0314004000.

 12. Cum pot sa atașezi o cartela digi tv la alt aparat digi ami găsește programele dar nu mi le deschide ami apare mesaj cartela ne atașabilă.. datimi un sfat

  • Cartela pe care doresti sa o utilizezi a fost primita impreuna cu acest decodor? Acestea sunt imperecheate si trebuie sa le folosesti asa cum le-ai primit, din comentariul tau inteleg ca incerci sa folosesti cartela Digi cu un alt decodor?

  • Laurentiu pe scurt cartela digi nu functioneaza cu alt decodor chiar daca si acesta este de la digi. De unde ai cel de al doilea decodor de la digi nu cred pentru ca iti dadeau ei si cartela aferenta. Sfat daca cel de al doilea lai cumparat de pe net dute cu el intr-un pop digi asa verifici daca cel care ti la dat are datori la digi. Si daca este ok cei din pop iti vor da carela pentru receptorul nr 2 si il vor baga in sistemul lor de date. Altfel nu vei receptiona nici un post tv decat cele feeta adica u tv pro international speranta tv.

  • Salut,
   Ti-am mutat comentariul pe articolul potrivit.
   Pe acest articol incercam sa mentinem conversatiile la subiect: tutoriale pentru diferite operatiuni pe decodoarele Digi.

 13. Buna seara,am un contract pe numele ***** cu tv satelit scrie ca accesul l a canale nu este permis si v as ruga sa ma ajutati daca puteti sa dati drumul la canale.

 14. Buna seara am si eu o intrebare de ce nu pot folosi canalul de televiziune SuperOne desi il am in meniu si platesc toate canalele …am telviziune prin satelit ….multumesc

  • Domnule Marian ce mesaj va apare pe televizor cand mutati,pe acel post? Sunati la relatii clientii digi la nr aflat pe factura dvs si le comunicati problema pe care o aveti.

 15. Buna ziua,am o problema,poate ma puteti ajuta…ieri am dat la setare sistem-setari implicite-ok si am sters toate programele,am vrut sa dau o scanare.acum lista de canale e zero nu imi mai gaseste nici un program tv cand dau scanare.ce trebuie sa fac?am receptor digi Kaon1000.multumesc

  • Daca nu va descurcati cu instalarea decodorului puteti suna la serviciul de relatii cu clientii Digi la numarul 0314004000 sa trimita o echipa de instalare sa va ajute.

 16. am decodor humax nou ,ieri aprind tv-ul si nu mai am programe de nici un fel imi afiseaza purici pe tv ,ce pot face in acest caz

  • Prin ce metoda aveti legat decodorul humax de tv? Prin cablu HDM sau cablu Scart? Este posibil de acolo sa fie problema. Schimbati calul de legatura dintre receptor si tv, sau vedeti poate nu este bine bagat ori in tv ori in receptor.