TVR Info revine – a primit licenta
Astazi, Consiliul National al Audiovizualului a acordat Televiziunii Romane o licenta audiovizuala pentru postul TVR Info SD / HD. TVR Info a primit licenta la 6 ani dupa ce a fost inchis.

Structura de programe a noului post de stiri TVR Info arata astfel: 76% productii proprii, 18% productii ale altori producatori iar 6% va retransmite TVR Moldova. Seful TVR, Dan Turturica, a fost in fata membrilor CNA si a declarat ca prin proiectul TVR Info jurnalistii TVR isi vor arata profesionalismul si vor oferi cetatenilor informatii de calitate prezentate intr-un mod cat mai responsabil.

Dan Turturica a mai declarat ca spera ca Televiziunea Romana sa redevina numarul unu, asa cum a fost in trecut. Seful TVR nu a spus cand se va lansa TVR Info insa spera sa inceapa emisia cat mai curand.

Iata cateva emisiuni din grila postului TVR Info, conform dosarului depus la CNA: 7-10 Matinal, 10-12 Info+, 12 Telejurnal preluat de la TVR 2.

TVR Info revine – a primit licenta

Initial, TVR Info s-a lansat in 2008 transmitand imagini preluate de pe camerele de supraveghiere ale marilor orase din Romania. In 2011, in grila TVR Info au aparut diverse emisiuni. In 2012, TVR Info si TVR Cultural s-au inchis.

In 2013, conducerea TVR redeschide postul TVR Info dar cu un alt nume, TVR News. In 2015, conducerea TVR cere CNA-ului sa retraga licenta postului TVR News. Seful TVR, Dan Turturica, a declarat in fata menbrilor CNA ca in curand vor reveni pentru a cere o licenta audiovizuala si pentru TVR Cultural.

Educatia la inaltime – emisiune noua TVR 2

Postul de televiziune TVR 2 anunta o noua emisiune cu si despre tineri ce va fi disponibila in grila din 25 martie. Noua emisiune se numeste Educatia la inaltime si este adresata elevilor.

Educatia la inaltime este un proiect prin care elevii pot invata diverse lucruri intr-un mod interesant si inovator cu ajutorul tehnologiei. Proiectul Educatia la inaltime a fost lansat in  2020 in mediul online doar pentru trei scoli din mediul rural din judetul Hunedoara. In fiecare editie a emisiunii, elevii vor urmari imagini din diverse locuri ale Romaniei filmate cu ajutorul dronei.

Din 2020 si pana in prezent, peste 30.000 de elevi din Romania si Republuca Moldova au urmarit lectii de geografie cum ar fi: traseul Deltei Dunarii din Romania pana la varsarea in Marea Neagra, lectii despre Muntii Bucegi, lectie despre parcul eolian din Drobogea, despre Sahara Olteniei si multe alte lectii interesante.

La acest proiect participa, pe langa elevi, si un numar impresionant de profesori, anume 2500. Emisiunea Educatia la inaltime va fi difuzata pe TVR 2 in fiecare vineri, de la ora 17.

Update 31.05.2022: TVR Info va emite din nou din 20 iunie 2022;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

14 COMENTARII

  • Incepand de miercuri 22.06 il poti urmari pe:

   – online: tvrplus.ro

   – prin cablu: la toți operatorii autorizați din România;

   – digital terestru: DVB-T2 – MUX1, operat de Societatea Națională de Radiocomunicații;

   – satelit: Eutelsat 16 Est, din pachetul SRTv, cu următoarele date de recepţie:
   Frecvenţă de recepţie: 11512MHz, Polarizare: verticală, Symbol Rate: 29500

 1. L-am scanat pe satelitul Eutelsat 16 Est pe frecventa 11512 MHz, polarizare Verticala, SR: 29950. Este codat Conax si BISS, momentan nu se poate deschide cu cartela TVR, din cate am inteles este in HD. Pe terestru si pe cablu nu l-am gasit.