TVR Sport se lanseaza luna aceasta
Pe parcursul lunii martie, piata media din Romania se va imbogati cu inca 4 canale. In acest articol, dar si in cel urmator vom mentiona informatiile detinute despre aceste posturi.

Saptamana trecuta, CNA a dat aviz de incepere a emisiei pentru 3 canale TV noi ce vor fi lansate pe parcursul lunii martie. Primul canal despre care vom discuta in acest material (informatiile despre celelalte 3 vor fi mentionate in urmatorul articol) este TVR Sport HD.

TVR Sport este al 9-lea canal al Televiziunii Nationale cu licenta nationala dupa TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Info, TVR Cultural, TVR International, TVR Folclor si TVR Sport. Odata cu lansarea postului TVR Sport (exista zvonuri ca data lansarii ar fi 18-19 martie), Televiziunea Romana se alatura altor tari Europene care detin cel putin un canal de sport de stat.

Se stie ca TVR Sport va transmite evenimente sportive detinute de EBU, printre care si Jocurile Olimpice de Vara. Jocurile Olimpice se vor vedea in Romania pe TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Sport, Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport 4K, dar si pe platformele TVR+ si Max (actualul HBO Max). TVR si Eurosport vor transmite toate Jocurile Olimpice (de vara si iarna) ce se vor desfasura intre anii 2024 – 2032.

TVR Sport se lanseaza luna aceasta

Pe langa drepturile sportive achizitionate cu ajutorul celor de la EBU, TVR Sport vor transmite si competitii sportive regionale detinute de posturile regionale ale Televiziunii Romane. TVR Sport va difuza si emisiuni sportive ca Replay, Arena Sport, Maxim In prelungiri si Sport Magazin. In prezent, aceste emisiuni se pot urmari pe posturile regionale TVR.

Pe langa emisiuni si evenimente sportive, TVR Sport va difuza stiri si filme documentare cu si despre sport. Fiind detinut de Televiziunea Nationala Romana, TVR Sport va intra la toti operatorii de cablu, iptv si dth dar si pe platformele de streaming TVR+, Voyo, Megogo, Sweet TV si Ines Live. TVR Sport va fi preluat doar in varianta HD.

Update 27.03.2024: Dan Cristian Turturica, directorul general TVR, a anuntat ca TVR Sport se va lansa sambata, 30 martie 2024;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

58 COMENTARII

  1. TVR Sport se poate receptiona pe satelitul Eutelsat 16 Est: 11512/V/29950 codare CONAX, in format HD se poate vedea cu cartela TVR si FREESAT. Emite si pe terestru DVB-T2 in format SD

  2. Tyby știi sigur că intră în grila digitală TV Vodafone Nostalgia TV și Prima Food Travel aceste două noi canale împreună cu TVR SPORT HD .NOSTALGIA TV ȘI PRIMA FOOD TRAVEL în grila Vodafone TV vor intra cele două noi canale în format HD sau SD.Te rog frumos un răspund dacă poți să îmi dai. Și FILM MANIA VA FII HD ÎN GRILA TV DIGITALĂ VODAFONE

  3. TVR Sport initial se va receptiona in format HD prin satelitul Eutelsat 16 Est pe frecventa 11512/V/29950 va fi codat dar cine are cartela TVR sau FREESAT il va putea decoda, si va intra si pe DVB-T2 in format SD. La final vor prelua cablisti in HD.

  4. TVR SPORT INTRĂ PE 27 SAU 28MARTIE ODATĂ CU CANALELE NOSTALGIA TV ,PRIMA FOOD TRAVEL LA VODAFONE SI VA MAI INTRA FILM MANIA CÂT DE CURÂND POSIBIL AVEȚI RĂBDARE

    • Atâta tam tam pentru un hârb 🥱. Din toate posturile TVR lansate in ultimul timp, in afara de TVR Info se uită pulea la TVR cultural si folclor. Nu mai zic de regionale, intermational, moldova si 3. Sa ridice mâna sus cine s-a uitat luna trecuta minim 10 ore la tvr cultural si folclor? 🥹. Niste posturi la care se uita doar regia de emisie …. pana o sa apara AI ca nici ea nu o sa se mai uite.

  5. Cat timp eu ca Telespectator nu Achit ca acum Ani in Urma – Taxa de Radio si TV poate Televiziunea Romana sa lanseze cate posturi vrea la fel si cu Radiourile nu ascult .

  6. Sper sa difuzeze competiții din România cum ar fi liga națională de handbal feminin și masculin, baschet, volei, rugby,fotbal, tenis, hochei , și sporturi de contact ( box, kickboxing și altele)