Amazon si-a dat seama intr-un final ca ceea ce poate face un Kindle poate face si o tabletan normala. Intr-adevar, nu la aceeasi calitate dar cu cateva aplicatii o tableta se poate transforma usor intr-un e-book reader.

In schimb, un Kindle nu poate face ce face o tableta. Astea sunt motivele principale pentru care Amazon produce un nou Kindle, de data asta mai ieftin decat o tableta de top. E-readerele au fost in top inainte de aparitia tabletelor. Pe atunci, aceste tablete dedicate cititului erau singura posibilitate de a citi o carte virtuala. Chiar daca o carte electronica se poate citi acum si de pe o tableta, ecranul acesteia nu este insa cel mai recomandat pentru citit. Desi densitatea pixelilor este mare, claritatea este si ea la fel de inalta, o tableta poate obosi ochii destul de mult. In schimb, un e-reader are ecranul creat in asa fel incat acesta poate sa imite usor hartia scrisa cu cerneala. Dispozitivele de citit carti electronice mai noi vin dotate si cu lumina in rama. Astfel poti citi o carte pe intuneric fara prea mare efort. Memoriile interne nu sunt foarte mari dar sunt suficiente incat sa poata detine peste 100000 de carti. Cu alte cuvinte puteti pleca in vacanta cu 1000000 de carti dar folosind spatiul unei singure carti.

Toate aceste lucruri se intampla dupa ce Amazon vindea Kindle Oasis la suma de 300$. Totusi e un e-book reader iar pretul este prea piperat. Vanzarile nu au fost pe masura asteptarilor si in consecinta noul Kindle costa doar 80 $. Desi cu acesti bani se poate achizitiona o tableta, un e-book este mult mai util datorita calitatii ecranului si a autonomiei bateriei.

Ca si specificatii tehnice, noul Kindle vine cu o memorie de 512 mb si un ecran ce are o densitate de numai 167 pixeli/inch, spre deosebire de celelalte modele care au mult mai mult.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.