Activare VoLTE / VoWifi Digi
Digi (RCS & RDS), unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania, a lansat serviciile VoLTE si VoWifi in toamna anului 2017. Avand in vedere ca am primit intrebari din partea abonatilor Digi, in acest articol vom mentiona cum se activeaza serviciul VoLTE / VoWifi si ce putem face daca aceste servicii nu functioneaza.

Ce inseamna VoLTE / VoWifi?
Serviciul VoLTE (Voice over LTE) permite abonatilor sa efectueze apeluri utilizand reteaua de telefonie mobila 4G (LTE). Pana la implementarea acestui serviciu, apelurile puteau fi efectuate doar prin retelele 2G sau 3G insa apelurile efectuate prin reteaua 4G ofera o experienta mai buna, calitate superioara a apelurilor, o acoperire mai buna iar apelurile sunt initiate mai rapid.

VoLTE ajuta si la imbunatatirea performantelor bateriei, fara VoLTE telefonul ar fi nevoit sa comute constant intre retelele 4G si 3G/2G atunci cand sunt efectuate apeluri. Spre exemplu, neavand VoLTE dar fiind conectati pe reteaua 4G, atunci cand efectuam un apel telefonul va fi nevoit sa comute pe reteaua 3G sau 2G. Daca utilizam VoLTE, vom ramane conectati la reteaua 4G chiar si atunci cand efectuam apeluri.

VoWifi (Voice over Wifi). Numit si Wi-Fi Calling, asa cum sugereaza si numele, acest serviciu permite efectuarea apelurilor cu ajutorul retelei wireless. Telefonul nu necesita acces la o retea mobila astfel incat este suficient sa fim conectati la o retea wireless functionala, urmand sa putem efectua si primi apeluri. Functia este foarte utila daca ne aflam intr-o zona fara acoperire sau in afara tarii, avand acces la o retea wireless.

Telefoane compatibile servicii VoLTE / VoWifi
Este important de stiut ca aceste servicii nu functioneaza pe orice model de telefon si pot depinde de reteaua mobila. Spre exemplu, serviciul VoLTE este functional pe Xiaomi Mi 9T Pro in retelele Digi si Orange insa serviciul VoWifi nu functioneaza cu o cartela Digi desi este functional in reteaua Orange. Asadar, aceste servicii pot fi nefunctionale pe anumite modele, in functie de retea.

Recomandam verificarea operatorului pentru a afla daca putem utiliza un anumit model in reteaua lor, inainte de a achizitiona telefonul respectiv. Atat Digi cat si alti operatori ofera pe site-urile oficiale informatii despre VoLTE / VoWifi pe modelele comercializate de ei. In oferta operatorilor gasim si telefoane compatibile Dual VoLTE, ceea ce inseamna ca vom putea utiliza acest serviciu pe ambele cartele simultan.

De asemenea, puteti lasa un comentariu mai jos mentionand modelul folosit si reteaua in care doriti sa folositi telefonul urmand sa revenim cu un raspuns.

Setare / configurare servicii VoLTE / VoWifi
Configurarea serviciilor VoLTE / VoWifi in meniul telefonului se face foarte usor, ca exemplu pe modelul Xiaomi Note 8 Pro, activarea si dezactivarea serviciilor se face dupa cum urmeaza:

  • VoLTE: SetariCartele SIM si retele mobile – selectam cartela folosita (exemplu: Digi) – bifam/debifam optiunea Utilizati VoLTE
  • VoWiFi: SetariCartele SIM si retele mobile – selectam cartela folosita (exemplu: Digi) – bifam/debifam optiunea Efectuati apeluri utilizand Wi-Fi; tot aici avem optiunea Preferinte retea unde putem selecta Prefer Wi-Fi daca dorim sa fie prioritar serviciul VoWifi fata de apelurile clasice efectuate prin reteaua mobila

Activare VoLTE / VoWifi Digi
Daca modelul de smartphone folosit este compatibil cu VoLTE sau VoWifi in reteaua Digi, serviciul a fost activat din setarile telefonului insa tot nu functioneaza, e posibil ca serviciul respectiv sa nu fie activ pe cartela SIM. Aceste servicii nu sunt activate din oficiu pe toate cartelele in toate retelele de telefonie mobila, astfel incat este indicat sa verificam impreuna cu operatorul de telefonie mobila daca avem serviciul respectiv activ. Putem face acest lucru sunand la departamentul customer service sau printr-o sesizare deschisa online.

Daca nu functioneaza serviciile VoLTE sau VoWifi, lasati un comentariu mai jos mentionand verificarile facute, modelul folosit si reteaua de telefonie mobila utilizata (Digi, Orange, Vodafone sau Telekom), urmand sa incercam sa va ajutam.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

10 COMENTARII

  1. Eu am samsung a71 ma puteți ajuta, am cartela digi mobil, la cartela oricum lui apare pe ecran ca e volte, lnseamna ca e activ, dacă nu ma puteți ajuta la setări.

  2. Gresesti DIGI VoLTE se activeaza doar dupa ce suni la relatii clienti ca sa vezi daca ei au suport pe Telefonul tau chiar daca ele are tehnologiile respective .Exemplu personal Huawei Mate 10 Lite are VoLTE si VoWIFI dar Digi nu ofera suport adica nu este in baza lor de date. Am trecut la Huawei mate 10 Pro la fel sunat la relatii Clienti verificat telefonul era trecut si pe Siteul Digi ca fiind compatibil au spus sa dau un restart telefonului si in maxim 5 -10 minute va fii activa . Facut cum au zis merge din 29 iulie 2019 .acum ceva vreme pe digi.ro iti arata care sunt telefoanele compatibile ma refer la telefoane aparute in 2019 sau 2018