Ungurii protestează împotriva taxei pe Gigabyte.

După cum bine știm, în Ungaria se discută o lege care ar implementa o taxă pe internet. Practic, un proiect ce obligă companiile furnizoare de internet să-și taxeze clienții cu 150 de forinți (49 de eurocenți) pe gigabyte. Potrivit unor date oficiale, numai anul trecut populația Ungariei  a consumat 1,15 miliarde de gigabytes prin rețele fixe și 18 milioane de gigabytes prin conexiuni mobile. Aceste sume, dacă această taxă ar fi în vigoare, ar aduce Ungariei 175 miliarde de forinţi (570 de milioane de euro) anual.

La nici câteva ore după publicarea proiectului legislativ, au și apărut grupuri pe Facebook contra acestei legi. Erau grupuri ce aveau și 200 000 de participanți. În prezent, aceste grupuri numără mult mai multe persoane implicate.

Bineînțeles că ungurii n-au stat doar pe Facebook și n-au lăsat lucrurile să se rezolve de la sine așa că au luat măsuri împotriva acestei legi. Ei au ieșit într-un număr foarte mare în stradă pentru proteste. Din păcate, parlamentul nu pare să renunțe la această taxă.
Oricum, consider că lumea acceptă foarte multe lucruri, mai puțin să li se limiteze/taie accesul la internet. Sper că „mai marii” noștri conducători să nu copieze vreo astfel de idee.

Mai jos aveți câteva fotografii de la protestele ungurilor împotriva acestei taxe.


Sursa fotografiilor: http://cink.hu/

Fotó: Nagy Attila/Cink

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.