Utilizare Digi WIFI – RCS – RDS
Digi Wi-Fi este un serviciu inclus oferit de RCS & RDS odata cu serviciul de internet fix sau mobil, prin care putem utiliza internetul prin hotspoturile Digi amplasate in zone publice.

Pentru a utiliza serviciul Digi Wi-Fi avem nevoie de un abonament de internet fix sau internet mobil (se ofera doar pentru acesti abonati Digi). Digi ofera maxim 2 conturi Digi Wi-Fi pentru fiecare abonat.

Configurare cont Digi Wi-Fi
Putem configura un astfel de cont pe site-ul digiromania.ro – sectiunea Contul Meu – ne logam (configuram un cont nou Digi, daca nu am facut acest lucru in trecut) – Serviciile meleDIGI WIFI Creare cont nou – introducem numele utilizatorului dorit – alegem o parola – confirmam parola aleasa – Creare cont

Folosind contul adaugat conform instructiunilor de mai sus, ne vom putea loga pe retelele wireless ale hotspoturilor Digi amplasate in zonele publice. Numele acestor retele este de obicei DIGI WIFI_X (unde x un numar). Retelele pot fi atat 2.4GHz cat si 5GHz.

Viteza Digi Wi-Fi
Avand in vedere ca sunt zone publice unde pot exista multi utilizatori conectati simultan, viteza poate varia foarte mult, putem avea pana in 1 Mbps download dar si viteze mai mari de aproape 100 Mbps, totul depinde de numarul de utilizatori conectati in acel moment.

Digi (RCS & RDS) are aproximativ 2300 de hotspoturi wi-fi amplasate in tara. Cele mai multe sunt in Bucuresti (aproximativ 362), Oradea (125) si in Craiova (112), situate atat in interior (hotspoturi indoor, baruri, cafenele, librarii, etc) cat si in exterior (hotspoturi outdoor, parcuri, zone centrale, etc).

Utilizare Digi WIFI – RCS – RDS

Digi Wi-Fi poate fi o solutie gratuita utila daca ne aflam intr-o zona fara semnal bun pentru date mobile si avem nevoie de internet. Insa, atat in cazul conectarii la retelele Digi Wi-Fi cat si in cazul altor hotspoturi publice, este recomandat sa folosim VPN in timpul utilizarii, pentru o securitate sporita a datelor.

Daca ati folosit pana in prezent serviciul Digi Wi-Fi, ce parere aveti din punct de vedere al functionarii?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII

 1. Cine mai folosește wifi în ziua de azi?
  Acum 8 ani era altceva, dar peste încă 8 nici noi nu vom mai avea wifi prin casă, toate device-urile vor funcționa cu 5g…

  • Depinde in ce masura vor fi optimizate retelele 5G. Avand in vedere ca acum, cand sunt doar o mana de utilizatori 5G, vitezele sunt intre 200-400 Mbps, atunci cand numarul utilizatorilor va creste semnificativ, viteza va scadea drastic.
   Daca 4G/4G+ ar functiona cum trebuie, nu am avea nevoie de wifi la niciun operator si nici de 5G. Asta daca ne referim la utilizarea internetului doar pe mobil. Daca ne referim la laptop, TV smart, servere media sau alte echipamente care nu au suport pentru SIM, nu putem discuta despre utilizarea exclusiva a retelei mobile.
   Eu cred ca vor mai fi utilizate ceva timp retelele wireless de acum inainte. In anul 2020 Digi nici macar nu ofera ONT-uri dual-band.
   Insa, articolul de mai sus face referire la serviciul Digi Wi-Fi din zonele publice, nu la retelele de acasa.