Digi si Viasat reinnoiesc contractul in Romania si Ungaria
Reprezentantii Viasat World au anuntat printr-un comunicat de presa remis catre media-max.ro reinnoirea contractului cu Digi atat pentru Romania cat si pentru Ungaria.

Contractul dintre Viasat World si Digi presupune retransmisia posturilor Viasat pe platformele de televiziune digitala prin cablu, televiziune prin satelit, IPTV (in Ungaria) si pe Digi Online (in Romania). In reteaua Digi (RCS & RDS) sunt disponibile urmatoarele posturi Viasat: Viasat Nature, Viasat History, Viasat Explore, Epic Drama si TV 1000.

RCS & RDS este primul operator TV din Romania care a preluat Viasat Explore in 2004, ceea ce dovedeste parteneriatul pe termen lung dintre cele doua companii.

Digi si Viasat reinnoiesc contractul in Romania si Ungaria

Desi lucrurile stau bine intre cele doua companii, Epic Drama HD nu a fost introdus pana acum in grila de televiziune digitala prin cablu Digi, chiar daca postul este disponibil in format HD in grilele altor operatori. Pe cablu, la Digi este disponibil doar in format SD.

Acestea sunt posturile Viasat disponibile in grilele Digi Romania, atat pe cablu digital cat si pe DTH:

  • Epic Drama SD (cablu digital); Epic Drama HD (doar pe DTH);
  • Viasat Explore SD (cablu digital si DTH); Viasat Explore HD (doar cablu digital);
  • Viasat Nature SD (cablu digital si DTH); Viasat Nature HD (doar cablu digital);
  • Viasat History SD (cablu digital si DTH); Viasat History HD (doar cablu digital);
  • TV 1000 (cablu digital si DTH);

Nu avem informatii daca vor aparea modificari in urma reinnoirii contractului insa singura modificare pozitiva care ar putea fi facuta de Digi ar fi introducerea Epic Drama HD in grila de televiziune digitala prin cablu. Acest lucru nu a fost confirmat in comunicat insa vom anunta daca se va intampla acest lucru in viitor.

Ultimul program introdus in grila de cablu digital RCS & RDS a fost Traditional TV HD in luna martie. In ceea ce priveste grila Digi DTH, TVR 1 HD a fost introdus la inceputul lunii acesteia.
Voi ce parere aveti despre posturile Viasat?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

30 COMENTARII

    • Eu stiu ca va intra in vigoare de la 1 iulie. Insa este posibil sa ma insel si sa fi intrat in vigoare cu data de 1 iunie. Insa avand in vedere ca anuntul a fost facut saptamana trecuta cred ca va intra in vigoare pe 1 iulie.

  1. Cât de curând ar urma să negocieze și Orange cu cei de la Viasat World , deoarece în august , acum doi ani , au intrat la Orange posturile de documentare Viasat în HD și a ieșit Viasat Nature/History HD, și parcă Orange negociază contractele la 2 ani .

    Și tot în perioada asta ar avea negociere și cu ViacomCBS , că tot la aceeași dată au intrat posturile Nick . Poate introduc și ei pe TeenNick , un alt post MTV sau să îl treacă pe Comedy Central la HD