Xiaomi Mi A2 si A3 au primit update la Android 10.
Asa cum spuneam intr-un alt articol, telefoanele cu Android One vor primi timp de cativa ani (minim 2) toate updateurile de securitate si pe cele majore. Astfel, este normal ca Xiaomi Mi A2 si Mi A3 sa primeasca aceste updateuri. Nu se stie inca nimic daca Xiaomi Mi A1 va primi si el update la Android 10. Perioada de update obligatorie de 2 ani a expirat, asta insemnand ca updateul pentru acest telefon ramane la decizia companiei Xiaomi.

Xiaomi a inceput anul 2020 cu un rand de update-uri la Android 10 pentru telefoanele sale. Mai multe dintre ele au primit deja update la ultimul sistem de operare si vor urma multe alte.

Xiaomi Mi A2 si A3 au primit update la Android 10. 
Updateul la Android 10 pentru telefoanele Xioami Mi A2 si A3 este un update oficial si nu e nevoie de instalare manuala. Procedura pentru update este simpla in doua situatii. Daca telefonul nu te-a notificat deja ca are un nou update de instalat adunci trebuie sa intri in setari, System, System update. Cautam updateuri noi si ne va aparea Android 10 update.

Recomandat ar fi ca telefonul sa fie conectat la reteaua wireless pentru a nu face cost suplimentar. Updateul are aproximativ 1,2 GB iar datele se vor sterge din memoria interna automat.

Xiaomi Mi A2 si A3 au primit update la Android 10. 

O alta conditie pentru care updateul sa fie instalat corect si fara probleme este ca bateria telefonului sa fie de minim 50-60%. Procesul de instalare dureaza aproximativ 30 de minute (descarcat + instalat) si se face automat.

Updateurile venite automat sau OTA updateurile (Over the air update) sunt updateuri produse de producator si in niciun caz nu duc la pierdera garantiei. Utilizatorii trebuie sa stie ca garantia nu poate fi refuzata in urma unui astfel de update.

Ceea ce aduce nou Android 10 pentru aceste telefoane este, dupa cum puteti vedea si in imaginea de deasupra, optiunea de „tema intunecata”, navigarea prin gesturi si cateva optiuni de confidentialitate in plus.

Pentru a instala un sistem de operare custom sau reinstalarea celui stock pe telefoanele Xioami Mi A1, A2 si A3, puteti urma tutorialele dand click pe Instalare Android stock pe telefoanele Xiaomi A1 si A2.

Reinstalarea sistemului de operare folosind metoda de mai sus se face pe riscul fiecarui utilizator si acesta isi poate defecta definitiv telefonul.

 

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII

  • Pentru ce model te intereseaza mai exact? Stiu ca pentru Samsung A40 au inceput inca din 8 ianuarie sa dea drumul la Android 10 in Hong Kong si China, tarile in care s-a lansat initial.

     • Aceasta lista de telefoane Samsung seria A vor primi update la Android 10:
      A9 (2018), A6 (2018), A6+ (2018), A7 (2018), A8s (2019), A9 Pro (2019), A90, A80, A70, A60, A50, A50s, A40s, A40, A30s, A30, A20, A20e, A10s, A10e, A10, A8 Star.

      Samsung A51 a iesit direct cu Android 10 din cate stiu.

      Deci toate modelele specificate de tine vor avea Android 10.

  • Mersi de raspuns Robert. Asta înseamnă din start că Android 10 o sa necesite resurse mai mari pe parte hardware. Am avut un A7 2018 cu Android 8, mi-a cerut update la Android 9 si din start se misca mai greu. Daca face update și la Android 10 o sa se miste telefonul acela greu spre foarte greu…si are resurse nu gluma

   • Pe masura ce apar upgrade-uri, poate creste si consumul de resurse, in special pentru functiile noi insa depinde foarte mult de producator. Personal consider ca update-urile ar trebui sa fluidizeze functionarea unui telefon prin optimizari, nu ingreunarea acestuia insa in cazul Apple si Samsung este ceva normal sa cumparam un alt telefon la maxim 2 ani. Eu personal folosesc Xiaomi si sunt foarte multumit.
    Anterior am avut Xiaomi Redmi Note 2, nu primea update-uri motiv pentru care a devenit inutilizabil dupa 2 ani. Am facut un update manual la o versiune superioara de Android (nu mai tin minte exact, la 7 sau 8 cred) si era ca nou. I-am spart display-ul si nu merita costul unui display nou asa ca l-am schimbat.
    Acum am Xiaomi Redmi Note 5 cu Android 9 – ultimul MIUI 11 (posibil sa primeasca si acesta update la Android 10 desi este un model destul de vechi). Functioneaza ca la inceput desi il am de aproape 2 ani, poate chiar mai bine desi il forjez destul de mult, daca nu ma plictisesc de el il mai tin lejer 1-2 ani. Urmatorul telefon va fi cu siguranta tot Xiaomi, avantajul este pretul foarte redus, un posibil dezavantaj poate fi calitatea camerei foto, este normal ca pana in 1000 RON sa nu avem camera de pe Huawei P30. Insa, recent au scos si ei telefoane cu o camera destul de buna, gen Mi 9T sau Mi 10 (inca nu s-a lansat) daca ai buget.