Zvonuri / informatii neconfirmate privind introducerea unor noi canale TV la RCS-RDS/Telekom/UPC/Orange/Focus Sat/Akta

Aici vom discuta despre zvonuri si informatii neconfirmate despre introducerea unor noi canale TV la operatorii de telecomunicatii care ofera atat servicii terestre (prin cablu) cat si prin satelit (DTH).

Principalii operatori de televiziune din Romania la care ne putem abona sunt: Telekom, RCS & RDS (DigiTV), Next Gen, UPC, Orange, Focus Sat, Akta insa exista si alti operatori mai mici si firme de cartier care ofera servicii de cablu TV/DTH.

De asemenea, tot aici putem discuta si despre zvonuri privind introducerea de posturi noi online (Digi Online, Telekom TV, Horizon GO, SeeNow, Orange TV).

Foarte multe informatii despre posturile TV nu sunt anuntate de catre operatorii de televiziune si ajung mai greu la noi, abonatii TV, insa aici putem discuta despre orice detaliu privind aceste informatii neconfirmate.

Update 31.07.2018: S-au adeverit zvonurile privind introducerea in grila RCS – RDS cablu a programelor Happy Channel HD si ZU TV HD. Zvonurile erau si despre introducerea posturilor Look TV HD, Look Plus HD, Epic Drama HD, Cinemax 2 HD si Discovery HD. Vedea daca in urmatoarele saptamani/luni se vor realiza si aceste modificari asupra grilei RCS – RDS.

Update 09.08.2018: Exista zvonuri ca incepand cu luna septembrie Telekom va face noi modificari ale grilei de programe. La cateva luni dupa ce acestia au scos din grila de programe 11 posturi TV, apar zvonuri ca acestia ar face din nou astfel de modificari.

Update 09.08.2018: Am primit informatii de la abonatii RCS – RDS ca exista zvonuri privind introducerea programului Epic Drama HD in grila de cablu digital Digi. Dupa ce programul Epic Drama HD a fost introdus in grila Digi TV satelit ne-am asteptat sa intre si pe cablu insa momentan acest lucru nu s-a concretizat. In urma ultimelor teste (teste care au vizat si introducerea in grila pentru foarte putin timp a postului TRT 4K) se spunea ca acestia ar testa si introducerea Epic Drama HD in grila Digi cablu. Vedem daca se va concretiza ceva in acest sens.

Update 18.08.2018: Pentru ca LOOK TV si LOOK PLUS transmit UCL si EUL aceste posturi tv vor fi lasate la liber la Orange TV cablu si DTH, intre perioada 21 august si 5 octombrie, urmand ca de la acea data sa se codeze si sa fie introduse cele 2 posturi intr-un pachet numit pachetul „Look”. Pretul pachetului va fi de 0,60 euro. Abonatii vor primi instiintare in scris cu factura sau pe STB pe TV; Desi mai mult ca sigur aceste zvonuri se vor concretiza, momentan lasam aceasta informatie la zvonuri; Multumim colegului Bebe pentru informatii.

Update 29.08.2018: Conform ultimelor zvonuri, in grila Telekom nu intra si nici nu ies alte posturi in luna septembrie, chiar daca s-au facut teste pe Film Now, se pare ca nici acest program nu ar intra in grila.

Update 09.12.2018: In grila Digi ar urma sa intre programele Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery si Animal Planet, toate la calitate SD, undeva la finalul lunii decembrie. Ramane de vazut ce pachet suplimentar o sa fie si la ce pret, vom reveni cu informatii; Multumim colegului Bebe pentru informatii;

De asemenea, puteti oferi fara probleme sursa de unde aveti aceste informatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

500 COMENTARII

  • Zilele urmatoare se va da un comunicat de presa si din partea digi sport si telekom sport privind transmisia ligi 1 pe urmatori 5 ani. Putina rabdare.

 1. Pana pe data de 10-12 iulie ar urma sa se anunte achizitia drepturilor de televizare a ligi 1 pe posturile Look Sport Telekom Sport si Digi Sport.Pentru urmatorii 5 ani.

 2. Domnul Adrian Sarbu a primit 3 licente pentru inca 3 posturi tv( dupa Smart tv) va mai deschide unul de stiri business si unul de comedie. Urmand sa se mai prezinte in fata CNA pentru inca 2 televiziuni.

 3. Confirm si eu ce a zis Georgian mai sus,TVR HD este băgat definitiv in grila dth si ca anul acest este posibil inca cateva posturi noi,printre care si cateva posturi HD,posibil pentru pachetul baza,sper ca nu gresesc Bebe?

 4. Ar mai urma să intre cateva HD-uri la Digi Satelit conform unui Tehnician de la ei sa avem rabdare, iar TVR HD a fost introdus definitiv pe Satelit!

 5. Nu va agitati atat pe caldura asta ca o sa bage cei de la Digi posturi noi marca Discovery sau Filmbox. Mergeti relaxati la plaja ca n-aveti ce pierde pe cablu sau DTH la Digi :))))

 6. Am citit ultimile comentarii din care reiese ca ar intra la Digi postul Eurosport Ro HD asta nu ar insemna neapărat ca Eurosport 1HD Internațional va fi eliminat din grila de programe sau odată cu introducerea postului Eurosport Ro HD Digi va renunța la Eurosport 1,2 HD internațional?Oare acest nou acord va fi în avantajul abonaților adica vor fi disponibile toate posturile ce aparțin de Discovery Networks?De asemenea Digi e in negocieri încă din anul 2015 pentru introducerea postului Amc,dar și a posturilor Filmbox aceste posturi vor fi disponibile la un moment dat. De la SPI de fapt ar trebui să fie disponibile și la Digi posturile:Filmbox, Filmbox Plus, Filmbox Premium, Filmbox Extra HD, Filmbox Family, Docubox, Fightbox asta dacă cei de la,Digi vor să introducă.

  • David varianta Eurosport International HD in curand nu va mai avea audio in ro pentru ca asa doresc cei de la Discovery. Pe scurt nici un operator din Romania nu va mai difuza eurosport international. Este posibil ca si alte posturi din portofoliul discovery sa intre in grila digi, doar daca se vor intelege si vor semna un nou contract, Vom vedea ce va fi.

   • Nu stiu ce legătura are postul Eurosport Ro HD cu Eurosport 1,2HD internațional de ce credeti ca odată ce va fi introdus Eurosport Ro HD variantele internationale ale posturilor Eurosport vor fi eliminate ținând cont că aceste posturi nu au fost eliminate cand a fost introdus Eurosport Ro SD. Se lanseaza Eurosport Ro HD deoarece au fost discuții ca transmit Premier League in SD .După cum bine știm variantele internationale transmit competiții care nu sunt transmise de alte posturi românești. In plus stim foarte bine ca in timpul partidelor de fotbal pe Eurosport 1 international sunt transmise alte competiții sportive. Ei dacă au drept de a transmite competiții ce au achiziționat și au transmis până în prezent și pe teritoriul româniei atunci de ce ar renunța la dreptul de a lăsa operatorii să retransmita in continuare acele posturi. Nu are nici un rost mai ales că pentru ei e un castig in plus odată ce operatorii retransmit in continuare posturile Eurosport 1,2 internațional .

    • Domnule David asta este dorinta patronilor eurosport, adica discovery. Cand a intrat eurosport sd ro , a iesit eurosport sd international.Singurul operator care a scos eurosport international HD si a introdus eurosport ro HD este telekom. Discovery nu doreste sau nu isi permite sa tina 5 variante eurosport pentru ro. Asa ca va scoate audio ro de pe eurosport international hd si toti operatorii vor fi obligati sa il inlocuiasca cu eurosport ro hd. Este adevarat ca vom pierde unele competitii dar asta este decizia discovery.

 7. O sa intre la digi posturile cerute de voi „cand o face plopul pere si rachita micsunele”. Dintr-o grila digitala cu peste 150 de posturi, vreo 30 sunt dubluri in SD ale unor HD-uri si vreo 20 si ceva posturi din must carry care n-au ce sa caute in grila niciunui operator care se respecra preferand sa&si ia amenda o data pe an decat sa le retransmita ca-l obliga legea. HD-uri si 4K intr-o grila a carui pret esre ka 7-8 euro n-o sa vedeti in viitorul apropiat. In afara astfel de grile pornesc de la minim 25 euro cand un abonament dublu-play costa de la 55 euro in sus

  • Dvs comparati merele cu perele. Ce salarii sunt in afara si ce salarii sunt la noi. La toti operatori de catv se aplica legea cna cu lista must carry si toti au si variantele sd si hd a unor posturi tv. Sa nu va mire daca in viitorul apropiat vor intra posturi tv noi.

  • Corect , pana la faza cu pretul abonamentului. Da, sunt alte preturi, dar, acolo costurile sunt altele, incepand de la salarii, etc. La noi , sunt preturile conforme cu realitatea, insa nici eu nu sunt multumit de calitatea produsa. Am tot zis, ar trebui sa laegem calitatea, nu cantitatea. 40 % din programe ar trebui eliminate din grila, CNA-ul sa impuna alte standarde pt must carry, incepand cu politica editoriala, predictibilitatea, calitatea, etc. Nu poti da drept de emisie unor tv care nu au un plan de trecere la HD, sau unora care din punct de vedere tehnic sunt de neprivit. Piata la noi e limitata, dar cu siguranta sunt solutii in exterior pentru a imbunatati serviciile. Da, m-ar multumi Arte, ori Classic Movies, s.a.m.d, adica diversificare . Asa ca CNA-ul e institutia platita din bani publici, adica ai nostri, care trebuie sa monitorizeze , sa legifereze , totul in beneficiul nostru, al privitorilor.

    • Domnul Bebe…dvs sunt persoana care i-a lasat cu gura in soare pe abonatii Digi ca pana la Craciun le baga cei de la Digi posturile Discovery”? Sau mai insel? 😆 Daca cunoasteti pe cineva cu functie de raspundere din compania Digi spuneti ca DA… eventual functia si numele acelei persoane care ca va da „zvonuri” ce posturi o sa intre in reteaua resptiva….daca NU… RECUNOASTETI ca sunteti un simplu TZEPAR…nu se supara nimnei pe dumneata…. posturi in HD si 4K, eventual extraoptiuni…costa bani… Digi este o companie care se axeaza pe IEFTIN SI BUN…. abonati-va in ALTA APRTEA…daca vreti posturi multe in HD si 4JKI

     • Domnule Boss de Boss da eu am spus ca vor intra posturile discovery in grila digi in decembrie. Nu sunt un tepar am explicat de ce nu au intrat din mai multe motive. Am mai explicat . In noiembrie 2018 firmele catv au fost invitate de discovery la noi negocieri de contracte cu ocazia aparitiei postului discovery HD. Negocierile au durat o perioada, insa cele 2 companii nu au cazut la nici un acord , vorbesc de digi si discovery din mai multe motive,2 din ele au aparut si in ziare. 1 Taxa lacomiei. Acum este in curs de desfasurare o noua negociere intre discovery si digi upc akta pentru ca eurosport a lansat eurosport Romania HD urmand ca versiunea internationala a Eurosport-ului hd sa nu mai aiba pista audio in romana. Asa ca posturile anuntate de mine in decembrie ar putea intra dupa sfarsitul negocerilor din acest moment. Daca cele 2 compani se vor intelege si vor semna un nou acord.

 8. Mai multe sanse sa intre la Digi le au posturile Discovery,asta daca se vor intelege in urma discutiilor de luna asta dintre cele 2 firme,de asemenea sanse mai sunt si pentru cele 3 looksporturi sau poate filmboxurile sau de ce nu amc

  • Ramane de vazut eu cred ca sunt sanse sa intre cateva posturi si de la discovery si posturile viasat in hd in pachetul digital. Posturile Viasat vor intra in HD atunci cand se va renegocia contractul dintre cele 2 companii si va fi inchisa varianta partajata hd a celor 2 posturi viasat.

 9. Pana la sfarsitul lunii Mai ar trebui ca versiunea in HD pentru Romania a Eurosportului sa fie la toti operatorii deoarece dupa aceasta data versiunea HD Europeana nu o sa mai aibe limba romana. La DIGI sunt sanse mari sa intre si alte posturi marca Discovery, transferul de versiune la retransmisie se face numai prin renegociere de contract. Daca din meniul de sunet dispare engleza inseamna ca s-a trecut pe varianta Eurosport pentru Romania

 10. Am vorbit si eu cu Digi chiar azi si mi-au confirmat ca exista negocieri pentru semnarea unui nou contract cu Discovery si ca exista posibilitatea sa fie introduse Animal Planet,Discovery Science si Investigation Discovery,deoarece sunt cele mai cerute de catre abonati.

  • Cum a spus si domnul dsf daca negocierile merg bine si se va semna acum un nou contract, poate vor intra si alte posturi de la discovery. Daca nu vom mai astepta.

  • Da pentru moment este doar la telekom. Si daca va intra si la digi, pe langa aceasta varianta a eurosport, este posibil sa intre si posturile enumerate de domnul dsf. A mai fost o tentativa in toamna -iarna trecuta cand s-a lansat discovery hd, dar care nu a dus la nici un rezultat bun din mai multe motive. Sa speram ca acum vor reusi negocierile dintre discovery si digi.

   • Poate asa va marurizati si va dati seama ca la digi posturi multe cu bani nu o sa vedeti. Digi a incercat in urma cu vreo 5 ani sa daca o extraoptiune cu Discovery, nu le-a mers, n-au spart gura targului nici cu extraoptiunile filmnow si digi4k daca au 5% abonati la ele si va asteptati sa bage posturi care cer bani la retransmisie???? Sa fim seriosi, in afara de tvr1,2 in hd si ceva posturi noi in must carry la anul, mutati-va la alt operator daca asteptati minuni la digi

    • Nu a cerut nimeni dintre noi „posturi multe cu bani”, aici discutam despre ceea ce se poate intampla in privita tuturor operatorilor din tara.
     Parerea ta ca nu au rupt gura targului cu Film Now si Digi 4k, parerea mea este alta, posturile merg foarte bine motiv pentru care sunt bagate la plata, pentru ca abonatii vor sa plateasca pentru ele, daca nu ar fi posturi dorite de abonati nu le-ar plati nimeni.
     Cat despre maturizare, ciudat sa vina de la o persoana care in primul comentariu scrie un cuvant vulgar pentru a capta atentia.

    • Dinu, ai perfecta dreptate, FilmNow, filme pentru , inculti, violenta , efecte speciale, limbaj agresiv..buget mic, foarte rar ceva de valoare. Digi 4K, apatic, doar ceva fotbal si F1, cand sunt atatea competitii , filme ..etc , care ar putea fi transmise astfel. Calitatea, putin peste HD, dar foarte putin. De ce nu tenis in UHD ?? 70 % din grila Digi, canale fara noima, doar de umplutura. Daca nu ar fi sport-ul live, bye bye !!

 11. Se renegociaza contractul cu discovery si eurosport in mai, pana la finele lunii mai, daca treaba este ok posturile enunerate de mibe or sa fie in grila digi

  • DSF ai dreptate sunt tatonari, pentru inceput. Noul contract daca se va semna ar intra in vigoare in toamna iarna. Eu unul nu mai spun nimic pana nu se va semna. Asta iarna a mai fost o tentativa o data cu lansarea postului D HD nereusita din 2 motive Taxa pe lacomie si demisia domnului Bendei. Teoretic actualul contract este din iarna lui 2016 valabil pe 3 ani, eu asa stiu, ca digi incheie contracte cu durata de 3 ani. Nu vreau sa ma mai hazardez ca m-am fript o data si nu mai spun nimic pana nu se semneaza. Vom vedea.

 12. Zilele astea ar trebui sa intre in grila digi posturile animal planet, food network, discovery science si ID toate in varianta SD, iar pana in toamna TVR1 si TVR2 in HD

  • ceva surse?…nu va intra nimc!eventual tvr hd,cand va porni…nu cred ca in anul asta,si la anul DACA vor fi modificari in lista must carry sau daca vor fi inchideri de posturi tv…daca nu nu. digi e un joc piramidal,captiv al propriei politica de preturi,plin de datorii de MILIARDE DE EURO…ei nu mai au nici intentie si nici loc,de alte lucruri,decat evitarea,falimentului…desi aparent se vede altfel,digi e in pragul,incapacitatii de a plati,in ORICE moment…restul chiar ca-s doar zvonuri…

   • Fara suparare domnule Hariseldon vorbiti prostii. Daca digi avea probleme financiare atunci cu ce au cumparat firmele de cablu Canal S si o parte din akta? Va rog nu mai spuneti lucruri neadevarate. Despre grila vom vorbi mai spre toamna. Singurul post care se pare ca s-ar inchide este realitatea tv care se pare ca din toamna va ramane fara licenta, pentru ca este in faliment iar cna nu poate prelungi licenta unei televiziuni daca aceasta televiziune este in faliment fara un plan de reorganizare aprobat de o instanta. O zi buna

    • dl.Bebe…eu va respect,cu tot cu poinia dv.m-as bucura sa faceti si dvs,cu mine si opinia mea.digi face achizitii,prin imprumuturi,continue si tot mai mari…v-am si scris mai sus…APARENT,se vede ca NU au probleme…am scris si JOC PIRAMIDAL,cu tot sensul lui,aparent sau ascuns…si CARITAS-ul,parea ff.puternic,inainte ce a cazut…si multa lume baga banii la ei,cand,spuneai sa n-o faca,cu aceiasi text…nu se poate,prostie…etc…etc…eu nu vreau sa va conving.doar atat va cer,sa nu-mi ziceti,ca opinia mea e prostie.mersi.ca credeti sau nu e alta treaba.,o sa arate timpul,o sa vedem,vedeti.o zi buna…
     p.s.mai tin minte de articolul de mai sus din 09. dec 2018,cu dicovery science samd…dvs. mai tineti minte?

     • Domnule Hariseldon va respect opinia si parerea,dar nu aveti dreptate de ani de zile se spune ca digi imprumuta dar daca nu se achitau imprumuturile aceasta firma nu mai era listata la bursa, era in faliment de mult. Digi are in primele 3-4 luni ale anului cele mai multe numere de telefon portate in reteaua lor, are cel mai mare nr de abonati noi pe tv si internet. P.s tin minte de materialul de pe 9 decembrie legat de posturile discovery si am si explicat de ce nu au intrat, nu mai explic inca o data.. Tot ce pot spune este ca timpul imi va da dreptate in tot ce spun aici chiar legat si de posturile discovery o sa vedeti. Nu tin cu digi sunt un simplu abonat, dar in conditiile in care s-a pus si acea taxa a lacomiei, digi este singura firma de telecomunicatii care investeste si se extinde. Orange Telekom UPC AKTA dorm si scot posturi tv fara a le inlocui. Digi mentine aceasta grila saraca cum o numesc unii fara a scoate posturi tv. A iesit TVH si DOQ dar digi nu are nici o vina. Doq s-a desfiintat iar tvh nu a mai putut respecta contractul.

   • M-ai pierdut la „Digi e un joc piramidal”. 😕
    Imi aduc aminte, acum vreo 7-8 ani cand multi ziceau ca Digi e in faliment, ca de unde au ei bani sa dea echipamente in custodie fara plata unui abonament, ca sunt ingropati in datorii, etc. Anii trec si Digi e tot in faliment, e listata la bursa, cumpara in continuu firme mici, se extind si in alte tari cu servicii fixe si asa mai departe.

    • …asa sa fie cum spui tu Robert.kkt-ul,tot kkt e,oricum o numesti.jocul de piramida e joc de piraida…indiferent de,cum il numesti…digi face achizitii,din imprumuturi…si de aceia au intrat la bursa…CA NU MAI AU acces la credite,altfel…numai prin bursa.asta aparent arata bine.DAR nu e chiar asa de stralucit intotdeauna.
     oricum,e doar o opinie,sper ca nu e nici o suparare.nici nu pot,si nici nu VREAU sa va conving. o zi buna.

     • Bineinteles ca este o opinie si eu o respect, doar ca opinia mea este diferita in privinta aceasta. Scopul acestor comentarii nu este de a convinge pe cineva, ci de a genera discutii in speranta ca vor fi discutii utile, din partea mea nu este nicio suparare. Vom vedea in timp ce se va intampla.
      O zi frumoasa.

    • …eu nici acum,n-am citit,de ce nu au intrt posturile discovery…m-am interesat de la dvs, dl. Bebe,atunci ati scris ca o sa reveniti cu informatii…acu spuneti ca nu mai spuneti din nou…in fine….falimentul,nu vine de la noapt la zi,vine in mai multi ani…iarasi bvb….mai bine nu zic nimic…mic si ff corupt,ca romania de obicei…insa e singura cale de a se imprumuta,din nou,cand nu mai ai alte srse…in fine…seara buna.

 13. Abonați akta vor avea o surpriză . Din luna mai vor plăti mai mult la abonamente după cum urmează. Unde au concurenta abonamentul tv va costa ,cu 2 lei mai mult, iar internetul cu 2,5 lei. Unde nu au concurenta abonamentul tv va costa ,cu 3 lei mai mult, internetul tot cu 3 lei. O parte din tehnicieni vor fi concediați. Aceste informații le am de la un tehnician ce va fi concediat. Pentru confirmare sau infirmare puteți suna la relații clienți sau întrebați reprezentantul akta din zona dvs.

  • Gata,Akta se pregătește cumva de desfintare?.Eu mai stau aproximativ 4 luni cu internetul Akta,deoarece ma mut la tara in Teleorman,intr-o zona in care Akta nu are infrastructura,acolo are doar Digi infrastructura,dar si oferte bune,ca pentru la tara,17 ron internetul intre 50 mbps-300 mbps si 25 ron la cablul digital,abia astept sa ma mut,o zi buna.

 14. Dintr-o discuție de pe pagina de Facebook a Telekom, un client spunea ca în luna mai vor ieși niște canale de la Telekom. Ce canale nu știu. Ma gândesc ca poate le mai expira contractul de retransmisie a anumitor canale, iar Telekom nu le va mai prelungi. Vom vedea

  • A iesit de la 1 Mai din grila Digi Satelit,postul FTA Publika TV,mai sunt in prezent 128 de posturi,interesant este ca a disparut cu tot cu pozitia 118,acum sare de la 117 la 119

   • Da Alin pentru ca aceasta iesire nu are nici o legatura cu digi ci asa a hotarat postul publika tv sa iasa de pe satelitul thor. Setarile se vor face in cursul zilei ma refer la faptul sa nu mai sara peste pozitia 118.

  • Dacă vor face modificări , cel mai probabil se vor face luni , iar cel mai probabil dacă vor ieși programe nu va mai intra nimic în loc !

  • Din informatii interne la telekom nu ar mai iesi nici un post tv. Este posibil ca acel domn care v-a informat domnule Gabriel sa fie prost informat. In aceasta perioada nu va intra nici nu va iesi nimic din grila telekom.

 15. domnule Bebe este ceva adevarat ca intra Film Box din luna mai in reteaua DIGI ?? sau daca intra din ce luna ?? sau intra vreun program nou ?? de Look Sport 1, 2, 3..este prea devreme sa vb..daca intra SD intra degeaba se vad execrabil meciurile LIVE pe LOOK Sport acum..dar alte posturi intra ??..va multumesc anticipat

  • Domnule Corneliu momentan nu dau detalii despre ce posturi vor mai intra la digi pentru ca este prea devreme. Da, asa se aude ca ar intra posturile filmbox, dar nu stiu din ce data sau din ce luna ultimul zvon ar fi din august sau din toamna. Despre look sport 1,2,3 nu se stie nimic, cand voi avea informatii voi scrie aici.

    • sursa care o sa-ti zica,uite mai Aline,la digi nu va intra nimic,nu o sa ai niciodata,canimeni de la digi nu va asuma asa ceva…in loc vor ramane,topicurile asteaa,cu zvonuri,ca sa te tina cu speranta…sa rammai la digi….sper ca te-am ajutat….cu respect…

     • Ok,aici ai dreptate ca nimeni nu o sa spuna daca o sa intre ceva sau nu,vom vedea ce si cum,pana la sfarsitul lui 2019.Din Octombrie sau Noiembrie o sa iasa si Realitatea TV