Zvonuri / informatii neconfirmate privind introducerea unor noi canale TV la RCS-RDS/Telekom/UPC/Orange/Focus Sat/Akta

Aici vom discuta despre zvonuri si informatii neconfirmate despre introducerea unor noi canale TV la operatorii de telecomunicatii care ofera atat servicii terestre (prin cablu) cat si prin satelit (DTH).

Principalii operatori de televiziune din Romania la care ne putem abona sunt: Telekom, RCS & RDS (DigiTV), Next Gen, UPC (Vodafone), Orange, Focus Sat, Akta insa exista si alti operatori mai mici si firme de cartier care ofera servicii de cablu TV/DTH.

De asemenea, tot aici putem discuta si despre zvonuri privind introducerea de posturi noi online (Digi Online, Telekom TV, Horizon GO, SeeNow, Orange TV).

Foarte multe informatii despre posturile TV nu sunt anuntate de catre operatorii de televiziune si ajung mai greu la noi, abonatii TV, insa aici putem discuta despre orice detaliu privind aceste informatii neconfirmate.
Update 31.07.2018: S-au adeverit zvonurile privind introducerea in grila RCS – RDS cablu a programelor Happy Channel HD si ZU TV HD. Zvonurile erau si despre introducerea posturilor Look TV HD, Look Plus HD, Epic Drama HD, Cinemax 2 HD si Discovery HD. Vedea daca in urmatoarele saptamani/luni se vor realiza si aceste modificari asupra grilei RCS – RDS.

Zvonuri / informatii neconfirmate privind introducerea unor noi canale TV la RCS-RDS/Telekom/UPC/Orange/Focus Sat/Akta

Update 09.08.2018: Exista zvonuri ca incepand cu luna septembrie Telekom va face noi modificari ale grilei de programe. La cateva luni dupa ce acestia au scos din grila de programe 11 posturi TV, apar zvonuri ca acestia ar face din nou astfel de modificari.

Update 09.08.2018: Am primit informatii de la abonatii RCS – RDS ca exista zvonuri privind introducerea programului Epic Drama HD in grila de cablu digital Digi. Dupa ce programul Epic Drama HD a fost introdus in grila Digi TV satelit ne-am asteptat sa intre si pe cablu insa momentan acest lucru nu s-a concretizat. In urma ultimelor teste (teste care au vizat si introducerea in grila pentru foarte putin timp a postului TRT 4K) se spunea ca acestia ar testa si introducerea Epic Drama HD in grila Digi cablu. Vedem daca se va concretiza ceva in acest sens.

Update 18.08.2018: Pentru ca LOOK TV si LOOK PLUS transmit UCL si EUL aceste posturi tv vor fi lasate la liber la Orange TV cablu si DTH, intre perioada 21 august si 5 octombrie, urmand ca de la acea data sa se codeze si sa fie introduse cele 2 posturi intr-un pachet numit pachetul „Look”. Pretul pachetului va fi de 0,60 euro. Abonatii vor primi instiintare in scris cu factura sau pe STB pe TV; Desi mai mult ca sigur aceste zvonuri se vor concretiza, momentan lasam aceasta informatie la zvonuri; Multumim colegului Bebe pentru informatii.

Zvonuri / informatii neconfirmate privind introducerea unor noi canale TV la RCS-RDS/Telekom/UPC/Orange/Focus Sat/Akta

Update 29.08.2018: Conform ultimelor zvonuri, in grila Telekom nu intra si nici nu ies alte posturi in luna septembrie, chiar daca s-au facut teste pe Film Now, se pare ca nici acest program nu ar intra in grila.

Update 09.12.2018: In grila Digi ar urma sa intre programele Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery si Animal Planet, toate la calitate SD, undeva la finalul lunii decembrie. Ramane de vazut ce pachet suplimentar o sa fie si la ce pret, vom reveni cu informatii; Multumim colegului Bebe pentru informatii;

Update 21.12.2019: Posturile Discovery si Eurosport ar putea iesi din grila de programe Telekom daca negocierile pentru un nou contract nu s-ar finaliza cu succes pana la finalul acestei luni;

De asemenea, puteti oferi fara probleme sursa de unde aveti aceste informatii.
Fiind un articol destinat zvonurilor, oricine isi poate spune parerea cat timp se face intr-un mod civilizat. Informatiile discutate in sectiunea de comentarii a acestui articol nu reprezinta pozitia oficiala Media-Max.ro si sunt doar zvonuri.

Update 20.06.2020: Nu sunt permise comentariile care sustin o actiune sigura fara a se oferi o sursa; Se poate discuta in continuare despre zvonuri sau informatii neconfirmate insa fara sa se confirme ca fiind ceva ce se va intampla sigur;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

46305 COMENTARII

 1. Domnule Gorila din cele 3 posturi din lista must carry care vor intra la Digi: Disco Mix, Atomic Academy și Apollonia cred singurul plus este Disco Mix…sigur va fi SD pt ca ei nu oferă Party Mix HD dar este ok…restul listei sunt mizerii ca și Atomic Academy

  • Nu vreau sa comentez nimic de Digi sunt alti care iti pot raspunde. Eu cred, ca aceste canale nu vor intra din moment ce nu au intrat in must carry si sunt certati si cu Digi deci nu exista sanse ca ,cele doua companii sa semneze un contract.

  • La cate , canale tv are Digi in grila poat intra posturile tv din lista must carry pana la pozitia 45 din lista , restul canalelor vor intra daca doresc cei de la Digi.

  • Se inchide doar daca : 1 Solicita proprietari postului. 2 Daca actele pentru licenta nu sunt inregula ( cum este cazul acum) si atunci CNA ii retrage licenta. 3 Primesc amenzi si nu le plaresc.

 2. Pentru că Digi e mereu interesată de calitate, mă refer la cea a imaginii, unde de multe ori nici hd-ul nu e curat hd!
  Pentru că doar ei pot! Ei sunt cei mai buni!

 3. Cei de la CNA ar dori sa inchida LinkPress si Global News pentru ca cel putin o televiziune a fost preluata fraudulos de Radoi ( Global News). Iar LinkPress nu mai are sediu si nici actionariatul scris in acte. Sefa CNA a propus sa le dea amenda saptamanal.

 4. Apollonia tv Melos tv Disco Mix Moldova Plus Atomic Academy Euronews Etno tv TV AS au intrat in noua lista must carry. LinkPress are probleme si iese Bucuresti tv atunci cand se va depune contractul de cesiune la CNA. Party Mix a urcat pe pozitia 19 posibil sa intre pe analog. Global News are probleme s-ar putea sa iasa pentru ca sa vandut altei firme fara sa anunte. A fost preluat de sotia lui Radoi cel care a avut Estrada tv . A iesit Kapital tv din lista must carry nu il mai vad.

  • Din ce știu operatori sunt obligați ca primele 13 programe din must carry să fie introduse pe analogic.Deci Aleph News va fi inlocuit de Emi tv pentru ca Emi tv este pe pozitia 13 și Aleph News este pe poz 27

 5. Se reîntoarc canalele zero și moarte din start,bani dați degeaba…preluare de la Realitatea Plus și nesfârșitele meciuri de Snooker….JALNIC,Dezastru TV HD……Cu asta se va lăuda Digi…
  Ce m-aș prăpădi de râs dacă Maria și Angelus ar intra în Must-Carry să intre și la coloșii îngâmfați de Vodafone și Orange…Efectiv nici vorbă de C&I,e peste posibilitățile unui operator ce ne-a obișnuit cu continuitate,stâvuri și canale de proastă calitate…AKTA,le da clasă,la ce grilă frumoasă mai avea

   • Cu observatii inseamna ca se va discuta ce probleme are fiecare post tv in parte : daca au actele dosarelelor in regula , ce , canale ies , nu au treaba cablisti momentan

    • Nu . De fapt sunt reintrari. Conform audientelor vor reintra cele 2 Rearitati. Repet conform audientelor. si alte 3 transformari din posturi regionale in nationale. Si Atomic Academy si Info Romania.

     • Sunt curios unde va fi așezat în grile struțo-cămila cu numele de Info TV România. Difuzează mai mereu doar muzică, licență este de știri + muzică, numele este de știri, dar ei se prezintă drept televiziunea teatrului românesc. Ce să mai înțeleg eu de aici?

     • Realitatea Star și Realitatea Sportivă nu au fost niciodată în must-carry.
      Dacă vor intra, va fi în premieră.
      Deci Gorila spui că vor intra cele 2 Realități, Apollonia, Profi 24, Tele Moldova+ (acestea 3 au devenit naționale din regionale), Info TV România și Atomic Academy.
      Eu nu aș fi așa sigur!
      100% Sârbu nu va sta cu mâinile în sân după ce Aleph Business și Smart TV au fost eliminate din grilă DIGI.
      TV AS a devenit național din regional.
      Și mai pot exista surprize.
      Sincer, cred că Apollonia și Profi 24 nu vor intra în must-carry.
      Săptămâna trecută au devenit naționale și nu aveau timp să depună actele la timp.
      Trebuie să i se măsoare audiența pe minim o săptămână (dacă ne uităm la anii trecuți).
      Să nu avem alte surprize gen Maria TV, Angelus TV, Mediacom TV, Simfonica, Melos TV.

     • Cand am zis reintrari m-am referit la faptul ca aceste canale au mai fost in grila Digi ( Realitatile). 2 Nu conteaza ce zice Sarbu audientele vorbesc, daca Realitatile sunt mai bine pozitionate in audiente atunci ele intra. Un realizator de la Realitatea Sportiva a spus intr-o emisiune ca vor reintra in grila Digi. 3 S-ar putea sa ai dreptate cand spui ca Apollonia si Profi 24 tv sa nu intre in must carry. Dar cred ca Linkpres si Bucuresti tv vor iesi din lista , iar IDA va ajunge pe penultimul loc. Vedem maine. Respect!

 6. Bună dimineața am vb cu cei de la kapital TV pe Facebook și mi-au spus ca cei de la digi trebuia sa ii bage de vineri în format HD ca ei nu mai transmit sd iar dacă nu vor sa ii bage în format HD vor face ca cei de la aleph news ii vor da în judecata

  • Nu vor rezolva nimic daca ii vor da in judecata. Aleph a castigat pentru ca Digi nu ii punea in pachetul de stiri. .Daca Kapital tv iar obliga pe cei de la Digi sa ii introduca in HD ar incalca principiul must carry care spune asa : O televiziune must carry nu poate impune modul cum este preluat de cablist pentru ca un post din acea lista nu trebuie sa provoace cheltuieli cablistului ( am tradus intr-un mod mai babesc pentru a intelege toata lumea in lege scrie altfel).