Zvonuri / informatii neconfirmate privind introducerea unor noi canale TV la RCS-RDS/Telekom/UPC/Orange/Focus Sat/Akta

Aici vom discuta despre zvonuri si informatii neconfirmate despre introducerea unor noi canale TV la operatorii de telecomunicatii care ofera atat servicii terestre (prin cablu) cat si prin satelit (DTH).

Principalii operatori de televiziune din Romania la care ne putem abona sunt: Telekom, RCS & RDS (DigiTV), Next Gen, UPC, Orange, Focus Sat, Akta insa exista si alti operatori mai mici si firme de cartier care ofera servicii de cablu TV/DTH.

De asemenea, tot aici putem discuta si despre zvonuri privind introducerea de posturi noi online (Digi Online, Telekom TV, Horizon GO, SeeNow, Orange TV).

Foarte multe informatii despre posturile TV nu sunt anuntate de catre operatorii de televiziune si ajung mai greu la noi, abonatii TV, insa aici putem discuta despre orice detaliu privind aceste informatii neconfirmate.

Update 31.07.2018: S-au adeverit zvonurile privind introducerea in grila RCS – RDS cablu a programelor Happy Channel HD si ZU TV HD. Zvonurile erau si despre introducerea posturilor Look TV HD, Look Plus HD, Epic Drama HD, Cinemax 2 HD si Discovery HD. Vedea daca in urmatoarele saptamani/luni se vor realiza si aceste modificari asupra grilei RCS – RDS.

Update 09.08.2018: Exista zvonuri ca incepand cu luna septembrie Telekom va face noi modificari ale grilei de programe. La cateva luni dupa ce acestia au scos din grila de programe 11 posturi TV, apar zvonuri ca acestia ar face din nou astfel de modificari.

Update 09.08.2018: Am primit informatii de la abonatii RCS – RDS ca exista zvonuri privind introducerea programului Epic Drama HD in grila de cablu digital Digi. Dupa ce programul Epic Drama HD a fost introdus in grila Digi TV satelit ne-am asteptat sa intre si pe cablu insa momentan acest lucru nu s-a concretizat. In urma ultimelor teste (teste care au vizat si introducerea in grila pentru foarte putin timp a postului TRT 4K) se spunea ca acestia ar testa si introducerea Epic Drama HD in grila Digi cablu. Vedem daca se va concretiza ceva in acest sens.

Update 18.08.2018: Pentru ca LOOK TV si LOOK PLUS transmit UCL si EUL aceste posturi tv vor fi lasate la liber la Orange TV cablu si DTH, intre perioada 21 august si 5 octombrie, urmand ca de la acea data sa se codeze si sa fie introduse cele 2 posturi intr-un pachet numit pachetul „Look”. Pretul pachetului va fi de 0,60 euro. Abonatii vor primi instiintare in scris cu factura sau pe STB pe TV; Desi mai mult ca sigur aceste zvonuri se vor concretiza, momentan lasam aceasta informatie la zvonuri; Multumim colegului Bebe pentru informatii.

Update 29.08.2018: Conform ultimelor zvonuri, in grila Telekom nu intra si nici nu ies alte posturi in luna septembrie, chiar daca s-au facut teste pe Film Now, se pare ca nici acest program nu ar intra in grila.

Update 09.12.2018: In grila Digi ar urma sa intre programele Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery si Animal Planet, toate la calitate SD, undeva la finalul lunii decembrie. Ramane de vazut ce pachet suplimentar o sa fie si la ce pret, vom reveni cu informatii; Multumim colegului Bebe pentru informatii;

De asemenea, puteti oferi fara probleme sursa de unde aveti aceste informatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

364 COMENTARII

 1. Salut! In perioada urmatoare, o sa intre in grila Digi Romania, in locul postului DOQ postul de filme FilmBox, undeva prin luna mai TVR1 si TVR2 in HD si inca vreo 3 sau 4 posturi care au intrat in lista must carry. Undeva prin luna aprilie o sa fie scos Digi24 regional si o sa fie inlocuit cu un TVR Regional

 2. ZVON Akta! 1 martie 2019 ies Disney Channel, Disney Junior si Estrada Tv, intra Orizont Tv, Kapital TV, NCN, Bucuresti Tv, Medika Tv, Viasat Explore HD, Viasat Nature HD.

  • salut Vlad,
   dacă vrei să ști de zvonuri cică ar intra 4 programe HD (Tvr 1 HD, Tvr 2 HD, Trinitas HD și Travel Mix HD)… și cică, câteva Sd-uri din must carrey !, dacă vrei realitate EU nu cred că va intra nimic până pe la jumătatea lunii martie ! sunt mari probleme cu personalul/persoana de conducere de la digi/rds … n-are cine să semneze/decidă după condamnarea d-ului Bendei ! nu vrea nimeni/sau boss-ul nu vrea să predea funcția aia numai după alegeri, alegerile sunt programate abia pe la mijlocul lunii martie !

   totul depinde de activarea frecvenței 506000 ! când rds/digi o va activa atunci o să intre programe noi, până atunci doar zvonuri !

  • Este realitate din informatiile noastre, tocmai ce ne pregateam sa publicam un articol. Revino in maxim 5 minute 😀
   Bineinteles, realitatea sigura 100% este aceea cand vezi cu ochii tai… dar vedem.

 3. zvon sau realitate ? , poate o altă întrebare !…interesant articolul din national, dar c-am cusută cu ață albă ! national.ro/news/digi24-cu-toata-viteza-spre-faliment-649200.html/

  • Eu cred ca este doar un zvon. Digi 24 merge bine atat ca post de televiziune cat si in mediul online, faptul ca isi inchid statiile locale nu inseamna neaparat ca au probleme cu postul national, e normal sa le inchida in situatia in care aveau o gramada de angajati, productia lor era slaba iar stiri locale putine. Oricum stirile la nivel local pot fi acoperite lejer de 1, maxim 2 echipe de jurnalisti.

  • Noi nu reprezentam compania UPC, doar oferim informatii in limita posibilitatilor. Conform zvonurilor din ultima perioada, ar urma sa mai fie introduse programe in reteaua UPC in perioada urmatoare.

  • Acesta este articolul dedicat zvonurilor, avem articole separate atat pentru grila de programe NextGen cat si pentru cea iNES.
   Sunt deja actualizate articolele cu aceste informatii.
   Multumim oricum pentru informatii.

  • Sorin,
   Din sursa noastra de la Digi trebuiau sa intre programe pana la finalul lunii decembrie insa se pare ca s-a amanat aceasta operatiune. Momentan nu avem un alt termen estimativ. Programe vor intra insa nu stim exact cand.
   In momentul in care vor intra posturi noi, vom anunta pe materialul dedicat grilei Digi sau printr-un articol nou.

   • Robert și eu sunt „stan pățitul ” cu cei de Rds/Digi cu sursa/sursele…și mie mi-a confirmat sursa că va intra în septembrie DIGI Sport 5…și n-a mai intrat nici până azi, și așa ca haz de necaz într-adevăr nu mi-au spus anul, și culmea că mi-a confirmat două surse..un băiat de la tehnic și unul care se ocupă cu mentenanța…când i-am întrebat de ce nu i-au dat drumul…explicație destul de puerilă…pentru că bossul mare… „Il capo di tutti capi” ..s-ar fi supărat că n-au luat LIGA NAȚIUNILOR, asta e..când vrea boss-ul se face peste noapte…deocamdată nu vrea, totul este în standby..nu va intra nimica până când..vor intra(va vrea boss-ul) ! și în încheiere iar din surse…s-ar vrea să fie unele programe vechi și noi pe pachete separate de …plată, vom trăi și vom vedea

    • Asta am incercat si eu sa explic, informatiile pe care le-am publicat au fost din surse de la RDS, daca si la ei in curte se schimba planurile peste noapte (a se vedea cazul BBC Earth) atunci noi de unde sa avem informatii mai sigure de atat? Toti operatorii RDS au confirmat ca iese BBC Earth, toata lumea stia asta si brusc, pe 31.12, nu mai iese BBC Earth deoarece au renegociat.
     Asta este, postam informatiile pe care le avem. Daca nu postam informatiile acestea suntem intrebati de 100 de ori ce posturi tv mai intra, ce noutati mai sunt, ce se mai intampla; daca postam informatiile acestea si nu se adeveresc toate in termenul dat initial, la fel sunt nemultumiri ca de ce nu s-au adeverit, ca avem surse false si asa mai departe. Carcotasi mereu vor fi indiferent de ceea ce vom face insa unele persoane depasesc unele limite cu acuzatiile.

     Cat despre programe in pachete separate, asa stiam si eu ca unele posturi vor fi in pachete suplimentare, momentan nu se stie sigur care dintre cele care vor intra.