Zvonuri / informatii neconfirmate privind introducerea unor noi canale TV la RCS-RDS/Telekom/UPC/Orange/Focus Sat/Akta

Aici vom discuta despre zvonuri si informatii neconfirmate despre introducerea unor noi canale TV la operatorii de telecomunicatii care ofera atat servicii terestre (prin cablu) cat si prin satelit (DTH).

Principalii operatori de televiziune din Romania la care ne putem abona sunt: Telekom, RCS & RDS (DigiTV), Next Gen, UPC, Orange, Focus Sat, Akta insa exista si alti operatori mai mici si firme de cartier care ofera servicii de cablu TV/DTH.

De asemenea, tot aici putem discuta si despre zvonuri privind introducerea de posturi noi online (Digi Online, Telekom TV, Horizon GO, SeeNow, Orange TV).

Foarte multe informatii despre posturile TV nu sunt anuntate de catre operatorii de televiziune si ajung mai greu la noi, abonatii TV, insa aici putem discuta despre orice detaliu privind aceste informatii neconfirmate.
Update 31.07.2018: S-au adeverit zvonurile privind introducerea in grila RCS – RDS cablu a programelor Happy Channel HD si ZU TV HD. Zvonurile erau si despre introducerea posturilor Look TV HD, Look Plus HD, Epic Drama HD, Cinemax 2 HD si Discovery HD. Vedea daca in urmatoarele saptamani/luni se vor realiza si aceste modificari asupra grilei RCS – RDS.

Zvonuri / informatii neconfirmate privind introducerea unor noi canale TV la RCS-RDS/Telekom/UPC/Orange/Focus Sat/Akta

Update 09.08.2018: Exista zvonuri ca incepand cu luna septembrie Telekom va face noi modificari ale grilei de programe. La cateva luni dupa ce acestia au scos din grila de programe 11 posturi TV, apar zvonuri ca acestia ar face din nou astfel de modificari.

Update 09.08.2018: Am primit informatii de la abonatii RCS – RDS ca exista zvonuri privind introducerea programului Epic Drama HD in grila de cablu digital Digi. Dupa ce programul Epic Drama HD a fost introdus in grila Digi TV satelit ne-am asteptat sa intre si pe cablu insa momentan acest lucru nu s-a concretizat. In urma ultimelor teste (teste care au vizat si introducerea in grila pentru foarte putin timp a postului TRT 4K) se spunea ca acestia ar testa si introducerea Epic Drama HD in grila Digi cablu. Vedem daca se va concretiza ceva in acest sens.

Update 18.08.2018: Pentru ca LOOK TV si LOOK PLUS transmit UCL si EUL aceste posturi tv vor fi lasate la liber la Orange TV cablu si DTH, intre perioada 21 august si 5 octombrie, urmand ca de la acea data sa se codeze si sa fie introduse cele 2 posturi intr-un pachet numit pachetul „Look”. Pretul pachetului va fi de 0,60 euro. Abonatii vor primi instiintare in scris cu factura sau pe STB pe TV; Desi mai mult ca sigur aceste zvonuri se vor concretiza, momentan lasam aceasta informatie la zvonuri; Multumim colegului Bebe pentru informatii.

Zvonuri / informatii neconfirmate privind introducerea unor noi canale TV la RCS-RDS/Telekom/UPC/Orange/Focus Sat/Akta

Update 29.08.2018: Conform ultimelor zvonuri, in grila Telekom nu intra si nici nu ies alte posturi in luna septembrie, chiar daca s-au facut teste pe Film Now, se pare ca nici acest program nu ar intra in grila.

Update 09.12.2018: In grila Digi ar urma sa intre programele Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery si Animal Planet, toate la calitate SD, undeva la finalul lunii decembrie. Ramane de vazut ce pachet suplimentar o sa fie si la ce pret, vom reveni cu informatii; Multumim colegului Bebe pentru informatii;

Update 21.12.2019: Posturile Discovery si Eurosport ar putea iesi din grila de programe Telekom daca negocierile pentru un nou contract nu s-ar finaliza cu succes pana la finalul acestei luni;

De asemenea, puteti oferi fara probleme sursa de unde aveti aceste informatii.
Fiind un articol destinat zvonurilor, oricine isi poate spune parerea cat timp se face intr-un mod civilizat. Informatiile discutate in sectiunea de comentarii a acestui articol nu reprezinta pozitia oficiala Media-Max.ro si sunt doar zvonuri.

Update 20.06.2020: Nu sunt permise comentariile care sustin o actiune sigura fara a se oferi o sursa; Se poate discuta in continuare despre zvonuri sau informatii neconfirmate insa fara sa se confirme ca fiind ceva ce se va intampla sigur;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

9383 COMENTARII

 1. Daca există vreun BOOOooS de la DIGI care citește pe aici sa bage Balcanika TV…. gagicute la greu, muzica klumea, nu stiu daca cer bani multi la retransmisie, merita nota 11+

  • Animal Planet sanse mici sa intra la Digi chiar daca se inchide Travel si aici sansele sunt foarte mici sa se inchida cred ca cele mai mari sanse sunt Discovery Id sa intre in gril Digi

   • De ce spui ca sanse de intrare o are ID si nu AP? Pentru ca se zvoneste ca vor baga reclame pe ID? Daca da iti amintesc ca si DC are 2 variante de HD unul cu reclame la digi si unul fara reclame la voda, asa pot face si pentru ap . Parerea mea.

    • Nu e vorba de reclame dar continutul lui Animal Planet e foarte slab in compartatie cu Digi Animal World si nu prezinta intres plus audienta mult mai mare pe care o are Discovery Id fata de Animal Planet Discovery ID are si 1,0.1,1 audienta masurata fata de 0.1 audienta masurata pentru Animal Planet

     • Reclamele sunt introduse in momentul in care pe varianta fara reclame sunt introduse promouri asa ca nu va afecta cu nimic emisiunile. Cel putin asa se intampla la varianta HD a postului DC.

  • Cand ai sa vezi reclame pe restul posturilor Discovery, in caz ca nu pleacă din România, atunci sa fii sigur ca intră si in grila Digi. Cer bani, destul de MULTI, si ca să-și acopere slaba audiență apelează la reclame ca sa intre sau sa ramana moaca in grila cablistilor

   • Bună ziua!

    Părerea mea , are mai multe șanse să intre la Digi , Investigation Discovery (în locul lui Travel Channel, asta dacă se va închide) , decât Animal Planet.

    Cred asta , pentru că ,de ceva timp , se aud zvonuri cum că Investigation Discovery o să dea reclame , și majoritatea programelor care difuzează reclame sunt în grila Digi
    . Chiar și aici se scria despre acest lucru într-un timp despre faptul că vor fi reclame pe Investigation Discovery.

    De Animal Planet nu se aude acest lucru .

    Oricum , la Digi există posturi cu documentare cu tematica ,,Natură” (National Geographic Wild, Viasat Nature , Digi Animal World ) , dar posturi de documentare cu tematica ,,CRIMĂ” nu sunt la Digi .

    Eu cred că Investigation Discovery ar fi un post mai interesant , și care ar aduce mai multă diversificație grilei Digi . 🙂

    • Nu uita ca Discovery Channel are 2 variante de hd una cu reclame la digi si una fara reclame la voda , deci asa poate fi si cu animal planet mai ales ca este foarte cerut. Vom vedea.

   • Gorila parcă spuneai ceva joia trecuta că ar intra două posturi in HD dar si două surprize.Din comentariul tău ai lăsat de înțeles că în această lună ar urma să avem parte de noutăți.Poti să ne spui acum despre ce posturi ar fi vorba mai ales că mai avem câteva zile din această lună?

    • Da David stiu ce am spus insa nu stiu ce va intra sigur pentru ca nu s-a transmis nimic inca am mai scris se trimite sigur doar cu 2 ,3 zile inainte. Zvonuri sunt urmatoarele TVR 3 HD, Prima HD, filme posibil Film Cafe HD TNT HD Epic Drama HD CC HD documentare posibil CI. posibil si un AP Iar despre surprize nu stiu despre ce este vorba asa mi s-a spus si mie, poate un Sport Extra , Mooz Dance. Vom Vedea. Am auzit ca ar scoate din analog postul Discovery Chanel. Vom vedea. Pentru moment doar zvonuri.

     • Gorila Filmcafe HD,Tv Paprika HD din ce stiu eu au intrat la mijlocul lunii iunie la Vodafone în premieră nu e exclus ca la Digi dar și la alti operatori să intre aceste posturi prin mijlocul lunii iunie anul viitor când fel mai probabil expira exclusivitatea la Vodafone. Vezi cazul HGTV la Digi care au exclusivitate la acest post urmând ca acest post să intre si la alti operatori la sfârșitul anului când expira exclusivitatea la Digi pentru postul HGTV. Cât despre C.C HD,Epic Drama HD nu stiu când expira actualul contract intre cele două părți Cât despre TNT HD stiu ca a fost semnat un nou contract însă nu a fost specificat că ar urma să fie introdus si in HD postul TNT.Sau făcut teste pentru posturile A.P. Mooz Dance dar nu se știe dacă vor fi introduse. Se stie în prezent că Discovery renunța la două posturi Fine Living, si Discovery Showcase HD mai exact aceste posturi se închid. Precis au lansat postul HGTV, si din acest motiv au luat decizia de a nu păstra,două posturi asemănătoare .Cât despre Discovery Showcase HD nu e exclus ca să fie înlocuit cu Discovery Ultra însă asta depinde si de Discovery Networks dacă dorește sau nu retransmisia acestui post si in tarile unde în prezent nu e disponibil.

     • Contractul pentru viasat-uri a fost prelungit anul trecut pe 1 decembrie si deci si pentru epic drama hd la fel. Contractul cu tnt a fost prelungit si poate intra in grila digi si in hd. Despre Filmcafe HD Paprika HD pot intra si ele avand in vedere ca acum 2,3 luni a fost imbunatatita imaginea sd a celor 2 posturi. Daca va iesi Discovery Channel de pe analog asa cum se aude ca s-a trimis o informatie interna atunci sigur vor introduce posturi pe digital pentru ca, cei de la digi nu scot posturi de pe analog daca nu introduc posturi pe digital insa vom vedea ce intra zvonuri sunt multe si le-am scris pe aici.

     • Cele mai mari sanse le au Prima tv HD,TNT HD,Epic Drama HD.Plus eventual testele din vara asa ar fi normal.La canalele sd vom vedea ce surprize vor fi daca vor fi.Film Cafe,C.C si Praprika HD sanse mici acum.

 2. CBS Reality,decriptarea de canale și cele HD,din februarie,au fost singurele ”bucurii” ale celui ce se crede nr1,pe cablu.
  E nr1,la abonați,că la grilă,e în Liga 2.
  Doar Prima TV HD,doar atât,până la final de an? Cam puțin,unde sunt ”testele”?
  Sunt la Orange DTH,Vodafone,FocusSat…în amintiri.

 3. Bună ziua cam ce programe HD de filme ar intra HD La Digi.Eu cred ca de filme in HD va fi asa :Film Cafe HD ,TNT HD, Epic Drama HD sau poate TDC sau Filmbox,și de documentare Travel XP🙂

 4. Deci la anul se bat pentru a întra în must carry următoarele :A7tv, mariatv, 24mix,partymix,traditionaltv, emitv și ar fi sa zboare un post care sa vrut urmașul lui 10tv spun de Nasutv , oare RADU MORAR a cerut azil în Canada!

  • Ce s-a discutat un pic mai jos este altceva posibila lista must carry din 2021, ce este posibil sa intre spre sfarsitul lunii sau a anului 2020 sunt alte posturi majoritatea in HD. De astazi Prima tv HD in teste in aplicatia Orange go.

  • Te referi la postul de teleshoping? Daca da atunci raspunsul este nu. Acest post a intrat doar la INES si NEXTGEN pentru acea lista must carry. La anul va intra la toti operatori alaturi de fratele sau Party mix.

 5. Cred ca Nasul are sanse minime sa mai primesca licenta pentru inca 9 ani datorita derapajelor lui Radu Moraru si inca nu si-au platit amenziile catre Cna sansele sa mai emita dupa 15 decembrie sunt mici

 6. Iata ca usor usor aflam viitoarea lista must carry. Party Mix 24 Mix Teleshop Maria tv si A 7 TV. Ce parere aveti? Numai posturi premium 🙂 A si vor fi 2 posibile iesiri dar despre cele 2 iesiri la timpul lor.

 7. Greu de crezut că ID,AP,vor mai reveni la Digi! Sunt cele mai dorite și așteptate posturi,dar care din 2012,sunt doar amintiri pentru abonații Digi! Revenirea lor,va mai dura,poate așa vor și sfârșii…amintiri

  • De unde stii ca sunt cele mai dorite vorbeste doar pentru tine de unde stii ca sunt dorite ai facut tu un sondaj printre abonatii Digi si aia 5,6 milioane de abonatii ti-au raspuns la unison le vrem in grilla Digi cand vorbesti despre Ap Science si Id vorbeste doar pentru tine nu si pentru altii

   • Fiecare are dreptul la o opinie, nu cred că abonații digi sunt amatori de programe gen Maria, IDA, Link press. Sunt mulți care așteaptă și o altfel de „politică” din partea celor de la digi.
    Din păcate pentru anul 2020 au o grilă subțire, nu mai spun de calitate.
    Să ai posibilitatea de a introduce EPIC DRAMA, Paprika, FilmCafe, TNT, TV5 în HD și să nu o faci spune multe despre modul în care e respectat abonatul și cât sunt de” interesați” de calitate.

    • Pentru o societate de cablu conteaaza in primul rand audienta Audienta face un post sa fie vizionat si introdus in grila unui operator si Ida TV Link Press se afla in lista must carry si obligatoriu sa fie difuzat daca Ida TV Link Press Nasul Tele Star nu se aflau in lista must carry Digi nu le baga in grila asa ca nu mai venii la mine cu programele din lista must carry ca nu tine

     • Fiecare are dreptul la o opinie! Nu mai incerca să inchizi gura la toți, ai o atitudine extrem de agresivă. Eu am afirmat punctual, de ce nu introduc variantele HD? Suntem în 2020, mulți dintre noi au televizoare 4K și noi ne uităm la SD când avem disponibile variante HD?

     • Claudiu , esti prea agresiv . chill , sunt doar niste amarate de canale . pace si prosperitate ! ✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻

    • Am mai scris Maria TV a inrat la digi pentru a putea intra in lista must carry pentru 2021 si daca nu ma insel digi nu plateste nimic pentru Maria tv. Acelasi lucru il face si Nextgen care are in grila postul Party mix, care la randul sau va intra in lista must carry.

    • Corectai perfecta dreptate fiecare avem dreptul la opinie dar opinia ti-o exprimi doar pentru tine in numele tau si nu in numele celorlati abonatii ca sa nu facem confuzii eu am si Vodafone singurul canal care este la Vodafone si nu este la Digi si Digi face o greseala imensa ca nu il introduce e canalul Arte un canal de exceptie

     • Întâmplător știu ce conține grila celor de la Vodafone, nu e vorba doar de canalul Arte, dar nu mai contează! Digi e cel mai tare, ești mulțumit? Ba cred că ar trebui să mai elimine din posturi și să fie doar în variante SD, nu? Poate ar trebui să ceri o rubrică de genul, Digi, number one.
      Sau să ni se interzică să mai comentăm dacă nu suntem mulțumiți de prestația celor de la Digi. 😂

     • Haideti sa ne calmam putin. Nimeni nu spune ca Digi sau Voda este perfect fiecare operator are plusurile sale si minusuri. Suntem liberi sa ne scriem parerea atata timp cat avem bun simt si nu jignim (nu spun ca ai facut-o doar am adus aminte) Grila se va imbunatati in viitorul apropiat sau indepartat. Vor intra si posturi HD si posturi noi daca se vor infiinta la timp.

   • CORECT. Nu vreau restul posturilor Discovery in grila DIGI DACA măresc nejustificat abonamentul de bază. Nu este vorba de câțiva lei, este vorba că-mi cer niste bani pentru niste documentare, unele din ele de prin 2012-2015

  • Party mix va intra in martie aprilie dupa stabilirea listei must carry. De ce crezi ca party mix este doar la Nextgen? Pentru a face audienta necesara sa intre in lista, daca era gratis cum zic ei de ce nu a intrat la vodafone sau t care are acelasi proprietar. La fel Maria tv A7. Va iesi probabil Prima tv si Nasu TV daca nu isi plateste datoriile pana pe 14 decembrie 2020 cand expira licenta si intra in lista Party Maria si A7.

    • Teoretic ei nu scot posturi tv de pe analog decat daca introduc canale pe digital. Circula un zvon ca ar iesi Discovery Channel de pe analog pana la sfarsitul lunii noiembrie asa ca teoretic ar trebui sa se activeze o frecventa pe digital. Vom anunta la timp. Eu zic ca vor intra posturi tv la toti operatorii in perioada urmatoare rabdare.

 8. Digi nu o sa introducă d investigation și Animal Planet. În loc de D investigation are Travel Chanel și CBS Reality iar în loc de animal Planet are Viasat Nature, Digi Animal World și Nat Geo Wild. Canale mai bune. Digi nu o sa dea o căciulă de bani pe 2 canale când are canale mai bune și sunt cerute de vreo 2000 de oameni acele 2 canale.

  • Eu cred ca Discovery strange cureaua, acesta poate fi un semn ca se pregatesc de criza, stiu cateva exemple de firme americane care au inceput de ceva timp sa faca restructurari masive, americanii au alta educatie financiara si sunt trecuti prin mai multe crize financiare, mereu au fost cu un pas in fata din punctul meu de vedere.
   De ce sa lanseze alte canale noi cand ar putea sa le modifice pe acestea, care au deja o experienta si un nume?

 9. Pe lângă Discovery Showcase HD și Fine Living, se va mai închide și Discovery World (disponibil doar în Belgia, Olanda și [Cehia]- mi se pare) din 31 Decembrie-1 Ianuarie 2021. Și da, am înțeles de undeva că sunt șanse de maxim 35-40 % să se închidă și Travel Channel SD/HD.

  În locul lui Fine Living ar intra HGTV SD/HD (acolo unde nu există).

  În Republica Cehă și Slovacia se vor închide 4 canale.

  Dar există o vorbă: se închid și apar altele.😝

   • Discovery World este închis de mult timp la noi . Atunci când a fost închis , a fost lansat DTX în România.

    În general , cei de la Discovery atunci când elimină un program , lansează un altul , astfel încât nu rămânem cu programe în minus.

    HGTV a fost lansat pentru a înlocui Fine Living (un an a fost mai mult în teste la Digi , pentru a se observa impactul la public) ,
    iar Discovery Ultra cred că se va lansa și în România , că înlocuitor pentru Discovery Showcase HD

  • Nu poti sa il inlocuiesti pana nu se desfiinteaza. Este un contract intre D si Digi in care sunt trecute posturile pentru care digi plateste catre D. Se va proceda ca in cazul Megamax. Travel Channel va ramane in grila Digi pana il vor inchide cei de la D.

  • 14:40
   Animale năzdrăvane
   Sezonul 3 – Episodul 2
   – Imposibil de atins
   15:35
   Pisici infernale
   Sezonul 5 – Episodul 6
   – Puma face ravagii
   16:30
   Pisici infernale
   Sezonul 5 – Episodul 7
   – Urmăritorul Doamnei Daisy
   17:25
   Pitbuli şi condamnaţi
   Sezonul 8 – Episodul 20
   – Dezlănţuit
   18:20
   Apărătorii legii din Texas
   Sezonul 4 – Episodul 7
   – Dramă în deșert
   19:15
   Apărătorii dreptății
   Sezonul 2 – Episodul 7
   – Salvare în larg
   20:10
   Povești cu feline mari
   Sezonul 1 – Episodul 3
   21:05
   Reședințe pentru reptile
   Sezonul 1 – Episodul 1
   – Familia de broaște veninoase
   22:00
   Joe Exotic: Finalul poveștii
   22:55
   Indochina sălbatică
   Sezonul 1 – Episodul 1
   – Cambodgia
   23:50
   Planeta mutanţilor
   Sezonul 2 – Episodul 3
   – India
   00:45
   Indochina sălbatică
   Sezonul 1 – Episodul 2
   – Vietnam
   01:40
   În sălbăticia Europei
   Sezonul 1 – Episodul 2
   – Râuri, lacuri şi oceane
   02:30
   Zoltan, un dresor ca-n filme
   Sezonul 1 – Episodul 2
   03:15
   Întâlnire cu leneşii
   Sezonul 1 – Episodul 3
   03:40
   Întâlnire cu leneşii
   Sezonul 1 – Episodul 4
   04:00
   China neîmblânzită cu Nigel Marven
   Sezonul 1 – Episodul 2
   04:45
   Dr. Jeff, medic veterinar
   Sezonul 3 – Episodul 7
   – Prieteni pe viaţă
   05:30
   Misterul insulelor ucigaşe
   Sezonul 1 – Episodul 2
   – Insula balenelor ucigaşe
   06:15
   Poliţia Veterinară din Philadelphia
   Sezonul 12 – Episodul 2
   – Misiune sub acoperire

   …pentru grila asta de programe ??????? Hahahah. Zi-mi o emisiune pe care ti-o doresti cu asa multa ardoare. Cei de la DIGI stiu ce audienta face AP in grilele concurente, sper sa aiba inteligenta sa ignore acest canal, audienta e vecina cu 0.

   • Perfect de acord cu tine Liviu dar unii nu vor sa recunoasca Animal Planet a ajuns un program mediocru sincer la un gigant ca Discovery ma asteptam la content de foarte buna calitate pentru Animal Planet caci banii au cu duimul nu e problema pentru unii e greu sa isi dea voalul de peste ochi si sa vada realitatea

    • Helo,trezirea,de unde are atat de multi bani Discovery ca sa aiba un content bun Animal Planet din moment ce la Digi,Akta si Freessat nu este,la fel cu restul posturilor Discovery care nu sunt la Akta,Digi si Freessat,atunci de ce oare inchid Discovery Showcase,Fine Living Network,Discovery World dar si posibila inchidere a lui Travel Channel,oare stii raspunzi de ce?

     • Discovery Networ activiaza pe piete din America de Nord America de Sud Europa A sia si chiar Africa daca si acum au au luat cu 1.2 miliarde de euro Jocuriile Olimpice de Iarna si de Vara 2018 -2020 si a cumparat in 2016 de la France Telekom Eurosport 1 si 2 cu apropae 100000000 de milioane de euro decei banii au cu nemiluita asa ca lasama cu operatorii din Romania Digi Akta Telekom etc ca nu tine si nu sta Discovery in banii celor de la Digi Telekom AKTA

   • Of Liviule,pai ce audienta sa faca daca lipseste din grila operatoratorilor Akta si Digi?.Digi a distrus posturile astea in 2012,dupa ce a decis ca trebuie sa fie ei motul de la basca,ca sa-si lanseze propriile mizerii de stiinte

    Comentariu moderat

    • Aline prin infiintarea posturilor de documentare proprii digi a demonstrat ca se pot face posturi de calitate neintrerupte de publicitate cum se intampla la posturile D. Iar D activeaza in multe tari iau documentarele la comun pentru toti difera doar costul subtitrarii sau dublarii documentarelor. Asa ca nu le mai plange de mila celor de la discovery ca au venituri.