Comisia Europeana a aprobat tranzactia Orange – Telekom
Conform comunicatului de presa publicat pe site-ul oficial ec.europa.eu, Comisia Europeana a aprobat propunerea de a prelua pachetul majoritar al companiei Telekom Romania Communications de catre Orange SA insa in anumite conditii.

In prezent, Telekom Romania Communications detine 30% din Telekom Romania Mobile Communications iar aceasta solicitare a fost aprobata doar in conditia in care Orange ar ceda acest procent catre OTE, compania elena care detine acum Telekom. Aceasta conditie exista deoarece Telekom Romania Mobile Communications este un competitor direct Orange.

Asa cum am mentionat in articolele publicate anterior, iata ce se va intampla cu clientii Telekom:

  • abonatii Telekom care au un contract semnat cu Telekom Romania Communications vor fi preluati de Orange, indiferent de serviciile contractate
  • abonatii Telekom care au un contract semnat cu Telekom Romania Mobile Communications vor ramane in continuare la OTE, care va ramane in Romania sub acelasi nume ca si pana accum

Comisia Europeana a aprobat tranzactia Orange – Telekom

Asadar, inca un pas a fost depasit in vederea finalizarii tranzactiei insa conditia mentionata mai sus este obligatorie in acest sens. Aceasta conditie exista deoarece atat Orange cat si Telekom sunt doi dintre cei mai mari furnizori de telefonie mobila iar lipsa acestei conditii ar afecta concurenta.

Informatiile privind dorinta Telekom de a vinde operatiunile din Romania au aparut inca din vara anului 2019 insa, asa cum era de asteptat, procesul este de durata. Se estimeaza ca tranzactia sa fie finalizata in cursul anului acesta.

Telekom a continuat sa isi imbunatateasca serviciile furnizate chiar si dupa anuntul acordului cu Orange, recent operatorul a anuntat digitalizarea tuturor proceselor care pot fi realizate de clienti pe site. Astfel, portarea in reteaua Telekom se va putea efectua 100% online prin cativa pasi simpli care dureaza in medie 5 minute. Tot online se poate efectua reinnoirea abonamentului si multe alte operatiuni, din Telekom MyAccount.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

43 COMENTARII

  1. @DSF Rețeaua Vodafone (fosta UPC) nu este de coaxial. Este o rețea HFC, fibră până la stâlp și de la stâlp la client coaxial. Este o rețea super bună pentru moment, mai ales că poate fi conectată la cablurile oamenilor din pereți. Pe cei de la Vodafone îi doare la bascheți că dacă făceai trecerea la docsis 3.1 altfel stătea treaba. Dacă ar oferi 100 mbps ul nu ar mai fi atâtea discuții. Am testat și se poate simetric, dar cei de sus dorm.

  2. In octombrie se va finaliza trecerea clientilor Telekom in baza de date Orange si grila Telekom va fi asemanatoare cu grila Orange atat pe cablu cat si pe DTH .

    • Trecerea abonaților Telekom DTH pe DTH/cablu ar trebui să fie principala lor preocupare .

      Chiria DTH este scumpă și nu știu cât le-ar plăcea să o plătească la dublu , mai ales că au multe HD de introdus (practic , se vor tripla posturile HD pe DTH)

      Dar sunt curios Oare când vor începe trecerea abonaților DTH ORANGE pe cablu ?

      • Intai trebuie sa respecte cerintele comisiei Europene. Dupa aceea se vor ocupa de abonatii de pe DTH-ul Telekom si cablu vor fi sunati de angajatii Orange si intrebati daca doresc sa ramana clientii Orange, daca spun da tehnicienii Orange se vor duce la abonatii dth telekom si vor muta antena catre satelitul Orange. Daca in localitatea/ satul lor exista infrastructura Orange Fixa ( retea) atunci abonati vor beneficia de oferte avantajoase daca trec de pe dth pe cablu.

  3. Bună ! Dar pe Orange cablu , există moduri de a schimba pozițiile programelor (altul înafară de a adăuga programele la favorite, deoarece la programele fav. la majoritatea operatorilor se așază în ordine , iar eu încă aș vrea să fie ușor separate programele din genuri diferite) ?

    Pentru că am găsit grila și pozițiile , iar unele programe nu.mi place pe ce poziții sunt (ex : Look sport + e la distanta mare de celelalte)

      • A. Deci trebuie un CAM. Nu știam că merge așa .

        De exemplu , eu am un CAM de Orange , dar de DTH , și nu merge să ordonez programele decât în favorite , și nu știam dacă pe cablu merge .

        Mulțumesc frumos, domnule Gorila!

        • Introduceti cam-ul in tv si aveti 2 metode de aranjare dupa bunul plac al grilei. 1 Ori cautati canalele cu Altii la provaider si o sa apara canalele in ordine alfabetica si dupa le aranjati cu ajutorul tv-ului. 2 Ori copiati grila pe un stick si cu ajutorul unui program ce se gaseste pe internet veti aranja grila copiata pe stick cum vreti cu ajutorul programului si un calculator. Dupa ce ati terminat de aranjat grila cum doriti o recopiati din calculator pe stick si o copiati in tv . Si cu Cam-ul de DTH faceti la fel adica varianta a 2 a cu stick-ul. Cu placere! Daca doriti imi spuneti si va scriu ce program sa folositi pe calculator pentru aranjarea canalelor.

          • Dar la prima variantă , le pot așeza pe ce poziții vreau , (să sar anumite poziții de exemplu ) , sau le voi avea pe toate pozițiile (1-2-3-4 etc)

          • Daca tv-ul va da aceasta posibilitate da puteti aranja canalele cum doriti. De obicei toate tv-urile va da posibilitatea sa aranjati grila cum doriti atunci cand tv-ul va cauta grila in mod alfabetic.

    • Nu mi se pare corect sa consideram ca Digi are monopol in situatia in care ei sunt intrati pe piata dupa Telekom si Orange. Ei s-au ridicat doar prin investitii masive si prin extinderea infrastructurii. Nu-i opreste nimeni pe cei de la Orange si Vodafone sa se extinda suficient incat sa devina un competitor important. Prin ofertele din ultimii doi ani s-a vazut clar ca Orange face ceva dar restul dorm.

      • Ai dreptate 100% dar să nu faci exrraoptiuni la cererea clienților pentru posturile cerute deja mine pare…. sunt fan DIGI dar dacă Orange mi-ar veni din oferta promo de genul la 10 euro net de 1 giga și grila proprie de programe renunț la DIGI oricând

        • Aici ar putea, intr-adevar, sa mai lucreze insa avand in vedere istoricul abonatilor cu extraoptiunile Digi, probabil s-a considerat ca nu merita.
          Digi ar putea negocia cel mai bine cu furnizorii media din moment ce ei au cei mai multi abonati pe partea de televiziune prin cablu.

  4. In momentul in care din piata dispare un jucator cu greutate, miscarea nu poate fi un pas inainte pentru nimeni. Nici pentru concurenta, cu atat mai putin pentru consumatorul final.

    Daca intrebati de ce, va raspund cu o paralela.

    Intrebare: – Ce s-a intamplat pe piata platformelor mobile in momentul in care au disparut Windows Mobile, Blackberry OS, Symbian OS?
    Raspuns: – Consumatorul final s-a a ajuns in punctul in care a devenit prizonierul Android si iOS, la ora actuala neavand alternative.

    Pe langa acest aspect atat Google cat si Apple au ajuns in puctul in care detin si manipuleaza o cantitate uriasa de date astfel incat pare ca nu-i sperie amenzile aplicate de catre CE.

    Prin urmare, disparitia Telekom de pe piata din Romania nu poate fi un pas inainte pentru nimeni, deoarece din 4 jucatori importanti raman 3 jucatori care vor face japca (in cel mai pur sens al cubantului) si asta deoarece in Romania nu exista o concurenta reala.

    In Romania exista o fratie a inelelor si a acordurilor tacite incheiate pe sub masa, fratie prin care operatorii de la noi se protejeaza reciproc, iar singurul care are de suferit este…. !?!?!?

    Corect, consumatorul final.

    • Daca te referi la orange si Vodafone ai dreptate, dar la digi ai abonament la telefonie de 10 lei cu 50 de Gb. Daca digi ar mai lua spectrul pentru a avea semnal mai bun atunci orange si Vodafone poate ar tremura puțin. Sa vedem la următoarea licitație ce cumpăra digi sau la 5G. Telekom si-a facut cu mana lor, au venit in România cu prețuri de Germania. Telekom pe partea de mobil rămâne in România asa ca tot 4 operatori o sa fie.

      • Sunteți reali amândoi, Orange dacă vine cu rețea proprie o sa bage la loc posturile care le-au scos din cauza Telekom, apoi nu puteți compara coaxialul Vodafone cu 1giga cu penibilul 25 mega upload cu 1giga Orange și 500 mega upload. La asta se adaugă și oferte de genul 60 lei posturi HD la greu,restul Discovery +net la 1giga. Se compara cu oferta digi carea 60 lei îți dă 300 mega pe net si grila actuala digitala la liber la 30 lei???? Asistam la apogeul digi dacă cei care acum sunt pe infrastructura proprie Orange, foștii clienți Telekom v-or beneficia de aceleași tarife la abonare noua

      • Si ce viteze au omule la net, 30 mega down cu 6-7 upload? Aia este viteză? Dacă ai bloc comunist în buricul târgului ai 1-2 dungi la semnal, mai bine le merge noul 2G că are maxim la semnal 🤗🤗🤗. Încet dar sigur, leguvernul marca Digi. Sunt fanul lor, mereu am fost, dar pentru netul ăla de 1giga și posturi mai multe în HD pe grila proprie orange parcă aș renunța la ei în secunda următoare

      • Pentru ca un operator telecom sa poata emite pretentii in anul de gratie 2021, are nevoie de 4 piloni principali pe care sa-si construiasca business-ul:

        1 TELEFONIE
        2 INTERNET
        3 TELEVIZIUNE
        4 CONTINUT PROPRIU DE PLATFORMA

        Dintre jucatorii de la noi din piata, Digi este singurul care are toti cel 4 piloni. Nu intram in amanunte legate de viteza internetului mobil, acoperire sau chestii de genul acesta. Exista loc de imbunatatire.

        Digi are cea mai extinsa retea de fibra optica, pe cand Orange abia acum incepe sa construiasca ceva, iar Vodafone este undeva sub nivelul marii.

        In momentul in care Digi cumpara in stanga si in dreapta firme mici de cartier pe a caror infrastructura a tras fibra optica fara a ave anevoie de alte autorizatii, Orange investea in reclame idioate si platea blogarasii de proximitate sa-i pupe in 3 litere produsele si serviciile. Rezultatul este vizibil din avion.

        Digi este providerul care a investit cel mai mult in continut propriu de platforma iar acest lucru este vizibil din stratosfera. Urmatorul este Telekom (cu mentinea ca in acest moment toata redactia lor de sport se afla la Clever Media), pe cand Vodafone iarasi este sub nivelul marii.

        Telekom a stat pe o mina care se numeste IPTV si pe care nu au stiut sau nu au vrut sa o exploateze la modul corespunzator. Si asta nu de ieri sau de astazi, ci de prin anul 2009.

        In mod oficial Telekom si INES sunt singurii care ofera asa ceva la modul legal, la noi in tara. Digi a avut o tentativa de IPTV, au distribuit niste set-top-box-uri ca si serviciu de test si toata treaba a ramas in stadiul acesta.

        Facem pariu ca Orange, in aroganta specific frantuzeasca, va ucide IPTV-ul Telekom in incercarea disperata de migra clientii catre DTH sau CATV ?!?!?

        • E pacat ca operatorii nu se axeaza mai mult pe IPTV, probabil consuma multe resurse altfel nu vad de ce nu s-ar investi mai mult aici, mai ales ca si Digi a abandonat proiectul IPTV.

          • Tind sa cred faptul ca este mai costisitor un DTH in comparatie cu un IPTV. Iar platforma de IPTV a Telekom este una extrem de bine pusa la punct. Ca nu s-au mai ingrijit ei de ea este cu totul altceva.

            Iar viitorul televiziunii atat lineare cat si nonlineare este in www, adica acele mediabox-uri conectate la internet si dublate de continutul de platforma. Vorba ciobanului Ghita: Fara gauri, cabluri si ligheane prin pereti.

            Din aceste considerente exista Prime, HBO, Netflix, Disney, Discovery+, Paramont+, Apple TV, IMBD TV, MUBI, etc. Pentru ca au simtit trend-ul si potentialiul platformelor PPV.

            Personal am IPTV de la Telekom inca de la lansare iar momentele in care a fost picat semnalul au fost rarisime. In comparatie vecinii cu DTH (indiferent de operator) au probleme cand afara ploua torentia, este ceata, ninge, viscoleste sau bate vantul destul de puternic.

        • Orange va inchide serviciul IPTV 100%. ( nu pot spune de unde am info insa este sigura). Orange adopta strategia Digi: Intinde fibra optica si transfera abonati DTH pe fibra optica oferindule beneficii. In ultimile 3 luni au cablat in peste 70 de localitati in zona rurala.

    • Corect ce ati mentionat! insa Eu am o Vorba”Orange+Telekom egal doi frati. Facuti de aceiasi mama Cu.va si Imp.****! Niste Talhari! Asi avea multe sa spun da nu cred ca are loc pagina sa memoreze! 7euro+***** fitoasa. Nu stiu Domnule cum de numai aici la noi vin doar jmenarii!? Banuesc ca cei ce ne hatue rempublica, ai aleg pe ce cu care pot trage zeciuiala! numi explic altfel.

    • Care scumpiri, la părinții mei în zona unde au venit Oranfg cu rețea proprie la abonare pe 2 ani ai net de 1 giga+posturi proprii retea Orange + tv 4k samsung de 1800 lei a 49 lei rata lunara….sau un laptop la aceeași valoare cu 49 lei pe luna. Nu este minciuna, interesați-vă, cei de la Digi nu degeaba au eliberat frecvențe, se așteaptă la surprize neplăcute din partea celor de la Orange care le v-or sparge monopolul

      • O corectare dacă se poate, sa nu se înțeleaga greșit… Rata lunara televizor sau laptop este 49 lei, abonamentul la net 1giga+ cablu este 10euro

      • DSF ai uitat sa precizezi ca aceste preturi se aplica abonatilor cu un abonament sau cartela Pre pay de minim un an de zile. Ca sa beneficiezi de oferta asta trebuie sa fii abonat Orange Mobil. Daca nu nu ai oferta asta ci ai oferta standard.

        • Se aplica pentru noii abonați ai net de 1 giga și grila proprie la 10 euro iar dacă vrei tv 4k sau laptop cu valoare de 1800 lei mai dai încă 49 lei…adică 100 lei pe luna. Au venit agenții lor de teren pe scara cu oferta lor pentru noii abonați. Daca mai preiau și rețeaua Telekom, Orange sparge monopolul Digi

          • Este o oferta asemanatoare cu cea aplicata de Digi in mediu rural in trecut. 48 lei ( cablu internet si 10 lei rata luna la un tv non smart) La un tv smart 4K rara era de 25 lei parca pe luna daca nu ma insel.

          • Stai ma liniștit ca nu sparge niciun monopolul digi. Digi cableaza la greu prin Moldova, iar cine are digi rămâne la digi pentru ca Digisport. Orange rămâne cu cei de ii are acum si cei de la telekom. E greu sa te bati cu digi. La mine la țară a venit cu oferta de 9 lei la cablu si primul an si 18 lei parca din al doilea an. Asa ca dacă digi vrea, le taie macaroana imediat celor de la orange cu oferte si mai mici.

  5. Un pas înainte pentru Orange, un șut în fund pentru Digi dacă nu vin cu extraootiuni sau preturi de dumping la limita legii anticoncurenta. Dacă pe infrastructura noua Telekom intra grila proprie Digi, atunci o sa fie jale pentru Digi, s-ar putea sa asistam la apogeul Digi în următorii maxim 2 ani.