A sosit coletul de la MEEST Europe LTD
In acest articol vom mentiona ce este MEEST Europe LTD si de ce primim mesaj privind livrarea unui produs din partea acestei companii. Avand in vedere numeroasele mesaje frauduloase care se trimit impersonand companii de curierat, este bine sa stim de ce am primit acest mesaj si ce trebuie sa facem mai departe.

SMS-ul este primit de la Fan Courier si are urmatorul continut:
Adresa mag. PayPoint: STR. *, Nr. *, *, Harta: ** (aici avem linkul catre site-ul selfawb Fan Courier)
A sosit coletul de la MEEST Europe LTD Timisoara. Prezinta la magazinul partener PayPoint cartea de identitate si codul: ****. Va multumim!

Accesand linkul din SMS catre site-ul selfawb, putem vedea numarul AWB-ului Fan Courier si continutul comenzii (numarul comenzii).
La momentul primirii acestui SMS, pe site-ul Aliexpress comanda figura ca fiind ajunsa in Romania:

2021-06-25 14:14 GMT+8 Delivering [CHINA]GMTC, Arrived in transit country

Pe site-ul Fan Courier, verificand AWB-ul, statusul expeditiei era urmatorul:
Ultimul status al expeditiei: predat punct livrare in data 07.07.2021 11:29

De asemenea, pe site-ul selfawb putem vedea adresa punctului de livrare si programul de lucru al magazinului respectiv partener PayPoint. Aici vom gasi un Collect Point in urma parteneriatului intre Fan Courier si PayPoint.

Cine sunt MEEST Europe LTD?
Compania este una de logistica si reprezinta una dintre ultimele companii care ne-au preluat coletul pentru livrare. Aceasta companie a predat coletul catre Fan Courier, iar firma romaneasca de curierat il plaseaza in unul din centrele de livrare Fan Courier (in cazul meu, a fost un magazin de unde pot fi preluate colete de la Fan Courier).

In cazul acestui colet, comanda a fost plasata pe Aliexpress pentru produsele unui comerciant din China insa e posibil sa aveti colete livrate de MEEST si pentru produsele altor magazine din China.

A sosit coletul de la MEEST Europe LTD

Timpul de livrare al produselor de pe Aliexpress, valabil si pentru alte magazine chinezesti, poate fi destul de mare astfel incat uneori nu ne asteptam sa avem un colet de ridicat,de aceea e bine de stiut ca SMS-urile trimise de Fan Courier in acest sens sunt valide iar coletul trebuie ridicat.

Asadar, daca ati primit un astfel de SMS, nu este o farsa si nici o tentativa de frauda, insa ar trebui sa va asigurati de acest aspect verificand expeditorul SMS-ului (ar trebui sa fie primit din partea Fan Courier).

Desi la ridicarea coletului au fost ceva probleme (a fost nevoie de doi angajati si 8 tentative pentru procesarea coletului pe platforma PayPoint), tot este o varianta mai buna decat livrarea intr-un sediu postal.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

11 COMENTARII

 1. Nu ma pot bucura de aceasta metoda de livrare,pentru care v-a trebuii sa strabat tot orasul,imi v-a lua,cel putin 1 si 1/2 ore.As fi preferat prin posta,ca de obicei.Oficiul postal este la 5 minute de locuinta mea.
  Asa ca ,preferam sa pot hotari eu,cum este mai bine pentru mine.

 2. Aștept un colet, care s-a rătăcit pe drum.
  RO*******
  Coletul a ajuns în Timișoara pe 02.08.2021.
  În Brăila pe 09.08.2021.
  După care este returnat la Meest HUB RO.
  Ciudat ! 😕
  De ce nu a fost livrat dacă tot a ajuns în Brăila ?

   • Același lucru am bănuit și eu.
    L-am contactat pe chinez. I-am adus la cunoștință că, coletul nu mi-a fost livrat, dar … „e turc” !
    Cică „să am răbdare !
    Să nu mă impacientez, că coletul a ajuns în țara mea !” 😕
    Am să-i sun pe cei de la Fan Curier să văd ce aflu.
    La revedere !

  • Adresa mea e corecta pe aliexpress, problema e ca ar trebui sa merg 350 km ca sa pot ridica coletul de la Bucuresti, unde a ajuns. Prefer posta romana. Acum astept sa vad ce se intampla, Fan Curier a zis ca face redirectionare pe adresa coletului.

   • nu ai comunica adresa corect la un punct cel mai apropiat de locatia ta,de pe harta, cand ti-a solicitat printr-un sms trimis pe telefon locul de livrare prin curierul din tara.Cand nu faci acest lucru il livrează aleatoriu.Citeste continutul linkului primit prin sms