A X-a simfonie a lui Beethoven a fost finalizata cu ajutorul AI
Telekom Romania Mobile Comunications anunta printr-un comunicat remis catre media-max.ro o premierea mondiala. Simfonia a X-a a lui Beethoven a fost finalizata cu ajutorul inteligentei artificiale si va fi prezentata pe 9 octombrie.

Simfonia a X-a va fi transmisa in direct si gratuit pe 9 octombrie de la ora 20 pe site-ul simfonia10.ro. Pe 9 octombrie se implinesc 199 de ani de cand Ludwig van Beethoven a scris primele schite ale Simfoniei X. Orchestra Beethoven, sub conducerea dirijorului Dirk Kaftan, va interpreta in premiera mondiala Simfonia a X-a si Simfonia a VIII-a de Beethoven. Evenimentul are loc la Telekom Forum din Bonn insa va fi disponibil live si pe site-ul mentionat mai sus.

Jurnalistul muzical Axel Brüggemann va discuta cu diversi specialisti din muzica clasica si din domeniul inteligentei artificiale despre aceasta premiera mondiala. La aceste discutii vor participa: muzicologul Dr. Matthias Röder, compozitorul Walter Werzowa, expertul in inteligenta artificiala Ahmed Elgammal, Dirk Kaftan  (directorul general al orchestrei Beethoven din Bonn), Cameron Carpenter (organist) si fondatorul si autorul Aya Jaff.

Organistul Cameron Carpenter va acompania orchestra Beethoven cand va interpreta Simfonia a X-a. Pe 8 octombrie, BMG lanseaza albumul Beethoven X – The Al Project sub forma de CD si stream / download pe toate platformele digitale.

A X-a simfonie a lui Beethoven a fost finalizata cu ajutorul AI

Beethoven a inceput sa lucreze la Simfonia a X-a cu putin timp inainte sa moara, lucrare ce a ramas neterminata. Dr. Matthias Röder si un grup de experti in inteligenta artificiala au stat la baza sistemului Beethoven Al, care intelege stilul lui Beethoven. Inteligenta artificiala (Al) nu a fost alimentata doar cu informatiile din compozitiile lui Beethoven, cu notele din Simfonia a X-a ci si cu lucrari ale unor compozitori si muzicieni care l-au inspirat pe Beethoven in timpul vietii sale. Cel care l-a influentat pe Beethoven este Johann Sebastian Bach.

Compozitorul Walter Werzowa, Orchestra Beethoven si Dirk Kaftan au transformat aceste notite intr-o compozitie vie.

Reamintim ca OTE a anuntat de curand finalizarea vanzarii Telekom Romania Comunications S.A catre Orange. OTE ramane pe piata din Romania doar cu servicii mobile. Pe 1 octombrie, Telekom Romania Mobile Comunications si-a anuntat echipa de top management. TKRM este unul dintre cei mai mari si importanti operatori de telefonie mobila de la noi din tara. Pe langa Telekom, pe piata de telefonie mobila mai sunt prezente si companiile Orange, Vodafone sau Digi.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.