Abonamente Digi Energy – energie electrica de la RCS-RDS

Compania RCS-RDS face un pas in fata urias fata de competitorii sai intrand in domeniul energiei electrice. Mai exact, va incepe sa distribuie energie electrica abonatilor persoane fizice cat si juridice.

In 2012, compania condusa de Zoltan Teszari a achizitionat 90% din actiunile societatilor Energyall Distribution si Energiafoto, societati care dezvoltau la acea vreme proiecte pentru energie solara de 20 de milioane de euro. De asemenea, la finele anului trecut, se zvonea ca RCS-RDS si italienii de la Enel au ajuns la un acord prin care compania romaneasca va achizitiona Enel Banat pentru a furniza energie electrica in Banat, Dobrogea si Muntenia.

Abonamente Digi Energy - energie electrica de la RCS-RDS

Compania cu brandul Digi a inceput zilele acestea demersurile pentru a furniza energie electrica potentialilor sai clienti, momentan in judetul Bihor, mai exact in municipiul Oradea (nici o surpriza in acest sens, dat fiind faptul ca in Oradea este unul din sediile principale din tara).

Abonamentele s-ar numi Digi Energy si pretul va fi considerabil mai mic fata de competitorul Electrica. Se zvoneste ca RCS-RDS ar oferi pachete la pretul de 120 RON/ megawatt fata de Electrica de unde primim, momentan, energie electrica la pretul de aproximativ 170 RON/megawatt.

Clientii Electrica s-ar putea muta foarte usor la RDS, pentru un transfer fiind nevoie doar sa aiba facturile platite la zi si sa depuna o copie de pe buletin si una de pe actul de proprietate.

Primul client mare pe care RCS-RDS il fura de la Electrica este OTL. Compania de transport a incheiat deja un contract pe un an cu RDS pentru furnizarea energiei electrice incepand cu luna martie.

Aceasta infiltrare a companiei RDS in domeniul energetic este binevenit date fiind numeroasele probleme pe care le avem cu totii cu societatea Electrica (intreruperi dese de curent, facturi umflate fara explicatii, angajati neprofesionisti si aroganti).

Vom vedea insa cat de avantajoase vor fi abonamentele Digi Energy pentru furnizarea energiei electrice, ce stabilitate vom avea si cat de rapid se va extinde in toata tara.

Update: Este posibil sa se distribuie energie electrica tuturor persoanelor fizice la nivel national. In cazul in care sunteti interesati, trebuie sa apelati la relatii cu clientii din judetul vostru.

Update: Se va incepe racordarea persoanelor fizice la energia electrica oferita de RCS-RDS, preturile ar fi urmatoarele:

-pentru orice persoana care nu detine servicii Digi: 165 RON/MW.

-pentru orice abonat RCS-RDS care detine cablu tv sau internet prin cablu: 155 RON/MW.

-pentru orice abonat RCS-RDS care detine cablu tv sau internet prin cablu si este pensionar: 145 RON/MW.

Momentan nu se cunosc actele necesare migrarii spre RCS, cei de la relatii cu clientii incearca sa evite intrebari de acest fel, nu am reusit sa primesc un raspuns concret in acest sens.

Update: A fost pus in functiune si site-ul oficial: digienergy.ro.

Cum putem deveni abonat Digi Energy:

 • Cerere de încheiere a contractului de furnizare energie electrică
 • Copie a certificatului de racordare (CR)/ avizului tehnic de racordare (ATR)
 • Copie a actului de identitate al persoanei care semnează contractul de furnizare cu RCS & RDS
 • Copie completă a ultimei facturi pentru energie electrică emise de furnizorul actual
 • Dovada dreptului asupra spațiului reprezentând loc de consum:
  • (i) copie a actului de proprietate(ex. contract de vânzare-cumpărare, contract de donație, contract de schimb, titlu de proprietate, sentință civilă, certificat de moștenitor, extras de Carte Funciară, autorizație de construire împreună cu procesul-verbal semnat la finalizarea lucrărilor) sau declarație privind folosirea legală a spațiului
  • ii) copie a contractului de închiriere/comodat, dacă clientul este chiriaș/comodatar, însoțită de acordul proprietarului, în formă autentică.
 • Contract de furnizare a energiei electrice
 • Notificare privind schimbarea furnizorului – se semnează de titularul contractului încheiat cu actualul furnizor și se trimite către furnizorul actual și spre știința operatorului de distribuție și a RCS & RDS, cu minim 21 de zile anterior datei prevăzute pentru intrarea în vigoare a contractului de furnizare încheiat cu RCS &RDS.

Condiții de eligibilitate:

 • nu ai facturi emise restante la serviciile furnizate de catre RCS & RDS
 • soldul de pe ultima factura emisa de actualul furnizor nu este mai mare de 200% fata de valoarea facturii curente

In urma promulgarii legii din 06.01.2017 a fost eliminata taxa Radio – TV, deci nu mai este nevoie sa o achitam.

Update 25.09.2017

Digi ofera posibilitatea de transmitere a indexului autocitit telefonic (apel gratuit la numarul verde 0800 410 400) sau online (trebuie sa ne cream un cont DigiCare si sa ne logam).

Update 28.02.2018

Incepand cu 01 Martie 2018 tarifele Digi Energy se maresc pentru abonatii noi si abonatii care au depasit perioada contractuala de 12 luni in felul urmator:

-de la 165 RON/Mwh la 190 RON/Mwh;

-taxa de rezervare: de la 0.15 lei la 0.20 lei;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

67 COMENTARII

 1. Buna ziua.Ce pot face in cazul in care nu mai exista contract .Contractul fiind reziliat in urma cu cativa ani,a fost pe numele socrului acesta fiind decedat. Putem face contract de energie electrică la rds?

 2. Pentru a efectua plata facturilor la ce numar de telefon pot transmite INDEXUL autocitit ? Mentionez ca sunt client RDS cu cablu TV, internet, telefon mobil si bineinteles si cu abonament pentru energie electrica din luna iulie 2021 ( neprimind nici o factura de la Digi Energy)

  • Faceti o sesizare la Digi in care sa mentionati ca nu primiti facturile, cereti si informatii despre facturile emise pentru a evita deconectarea serviciului. Neprimirea facturilor nu inseamna ca puteti sa nu platiti abonamentul, nu vor tine cont de acest lucru.

 3. VREAU SA VA TRANSMIT INDEXUL LA CONTORUL DE ELECTRICITATE SI NU AM POSIBILITATEA DECAT DACA IMI DESCHID UN CONT DAR EU NU DORESC ACEST LUCRU!CUM PROCEDEZ???

 4. Buna ziua as dori in cel mai scurt timp sa ma transfer cu contractul de lumina la digi
  Eu avind contract cu electrica furnizare
  Cum procedezva rog
  Un nr de tel

 5. Bună ziua as dori sa știu dacă exista o soluție pentru a avea curent electric de la digi dacă nu am decât o procură notariala de la proprietari

  • Buna seara,
   In mod normal este solicitat actul de proprietate pentru a semna un contract Digi Energy. Puteti face o solicitare la relatii cu clientii Digi in care sa detaliati situatia, poate se va face o exceptie.

 6. Bună seara
  Ma numesc **** și as dori sa stiu dacă pot face contract de curent la digi am o casa la tara care am cumpărat-o fără acte de vânzare- cumpărare deoarece proprietarii nu puteau face cartea funciară locuința fiind cumpărată de dânșii cu mulți ani în urma De la IAS-jegalia jud Călărași.
  Am primit locuință doar cu o procură notariala iar cei de la Enel miau făcut contract doar pentru un an
  Doresc sa știu dacă exista vreo posibilitate sa am curent electric de la digi eventual dau o declarație pe propria răspundere

  • Buna seara,
   In mod normal este solicitat actul de proprietate pentru a semna un contract Digi Energy. Puteti face o solicitare la relatii cu clientii Digi in care sa detaliati situatia, poate se va face o exceptie.

  • Pentru a va abona la Digi Energy trebuie sa luati legatura cu cei de la Digi.
   Ma anuntati daca aveti nevoie de anumite informatii privind acest serviciu.

  • Buna seara,
   Pentru a va abona la Digi Energy pe persoana juridica trebuie sa contactati serviciul de relatii cu clientii RCS – RDS persoane juridice la numarul 0314006500.

 7. asi vrea sa stiu daca pot face contractul onlain . asi mai vrea sa stiu daca cei de la digi energi dau contoarele afara finca eu il am in casa si mam saturat de el in casa va multumesc

  • Nu cred ca este posibil doar online sa faceti cererea pentru Digi Energy. Trebuie sa tineti cont de urmatoarele acte:
   Cerere de încheiere a contractului de furnizare energie electrică
   Copie a certificatului de racordare (CR)/ avizului tehnic de racordare (ATR)
   Copie a actului de identitate al persoanei care semnează contractul de furnizare cu RCS & RDS
   Copie completă a ultimei facturi pentru energie electrică emise de furnizorul actual
   Dovada dreptului asupra spațiului reprezentând loc de consum:
   (i) copie a actului de proprietate(ex. contract de vânzare-cumpărare, contract de donație, contract de schimb, titlu de proprietate, sentință civilă, certificat de moștenitor, extras de Carte Funciară, autorizație de construire împreună cu procesul-verbal semnat la finalizarea lucrărilor) sau declarație privind folosirea legală a spațiului
   ii) copie a contractului de închiriere/comodat, dacă clientul este chiriaș/comodatar, însoțită de acordul proprietarului, în formă autentică.
   Contract de furnizare a energiei electrice
   Notificare privind schimbarea furnizorului – se semnează de titularul contractului încheiat cu actualul furnizor și se trimite către furnizorul actual și spre știința operatorului de distribuție și a RCS & RDS, cu minim 21 de zile anterior datei prevăzute pentru intrarea în vigoare a contractului de furnizare încheiat cu RCS &RDS.

   De asemenea, contoarul va ramane unde este, cei de la Digi nu umbla la el. Inclusiv cand sunt probleme, nu vin cei de la Digi sa le rezolve ci tehnicienii distribuitorului.

 8. In luna mai am platit o factura de 150 lei cu un consum de 979 kw iat estimatul platit a fost de 1252kw.Am facut sesizare la un pct rds- rcs din strada Exercitiu si mi s-a spus ca imi voi primi banii inapoi , pt ca noi ne-am mutat in Bucuresti.
  Adresa din Pitesti este strada independentei nr:* , bl:* sc:* , ap:*
  Luna aceasta am primit o factura de 54.90 lei si cand am plecat aveam pe contor 1079 kw, nedepasind 1252 kw platiti in avans.
  Va rog analizati si astept raspuns

  Cu stima,
  Adriana S.

 9. Locul de consum este in strada Sibiu nr.-,Bl.-,ap.-.sect 6,Buc.Noi incepand cu data de 01.05.a.c. plecam la tara si ne intoarcem la 15 nov.2018.Doresc suspendarea contractului pe aceasta perioada,deoarece nu mai beneficiem de servicile Dvs.Telefon :0723******. Va multumesc.Rog confirmare prin telefon sau e-mail.

  • Buna ziua,
   Ce servicii doriti sa suspendati? Internet, cablu, telefonie, energie electrica? La ce operator, la RDS?
   Noi nu reprezentam niciun operator de telecomunicatii, doar oferim informatii in limita posibilitatilor.

 10. Buna ziua.Sunt abonat la rcs-rds cod ****** si sunt nedumerit cu suma care trebuie sa o platesc la energia electrica.Am rugat un angajat de la dv. sa-mi spuna cat est epretul1 Kw. Dar nici pana astazi nu am primit aceasta informare.

  • Buna ziua,
   Pana acum pretul pe 1 kWh era 0.165 lei fara tva, insa de luna urmatoare tariful se va majora la 0.190 lei/kWh fara tva pentru abonatii care au depasit perioada contractuala de 12 luni. Daca inca nu ati depasit perioada de 12 luni, veti mai avea tariful de 0.165 lei/kWh pana cand veti face 12 luni, dupa care tariful se va majora la 0/190 lei/kWh.

   P.S.: Noi nu reprezentam compania Digi, doar oferim informatii in limita posibilitatilor.

 11. Buna.Ma numesc Cristina as vrea sa stiu încheiati contracte fara a fi nevoită să plătesc abonament lunar,aveti asa tip de contracte?Ms

  • Buna Cristina,
   Contractele Digi Energy se semneaza pe o perioada de 12 luni, nu exista posibilitatea sa platesti doar cat consumi, fara sa platesti lunar.

 12. AM VORBIT CU UN ANGAJAT DE TEREN DIGI ENERGY CA SE MARESTE TARIFUL LA 190 LEI/MWH,AU VOIE SA MAREASCA ASA TARIFUL CAND VOR EI???MIA ZIS CA O SA VINA FACTURA ACASA SI NOTIFICARE CU SCUMPIREA CA SA VAD CU OCHII MEI MI SE PARE FOARTE MULT DE CE SE INTAMPLA ASTA?

  • Nu avem informatii oficiale despre marirea tarifelor la 190 RON/Mwh insa vom verifica acest lucru si revenim cu informatii actualizate.
   Daca intre timp primiti acea notificare acasa, va rog sa ne lasati si noua mesajul complet pe care il primiti, cu siguranta am ajuta multe persoane.
   Cat despre scumpire, daca nu sunteti de acord puteti sa reziliati contractul in 30 de zile, conform legii.

   • Am sunat la serviciul de relatii cu clientii RCS RDS si mi-au confirmat ca incepand cu 01 Martie 2018 se vor modifica tarifele pentru serviciul Digi Energy, adica se vor scumpi la 190 RON/Mwh asa cum ti-a mentionat si tie angajatul Digi. Am verificat site-ul oficial Digi Energy si tarifele inca nu sunt actualizate, probabil urmeaza sa modifice si acolo.
    Deci, in loc de 165 lei/Mwh o sa platim 190 lei/Mwh.
    Partea buna este ca aceste tarife sunt momentan doar pentru abonatii noi si abonatii mai vechi de 12 luni, abonatii care inca sunt in perioada contractuala de 12 luni vor ramane cu tarifele vechi (165 lei/Mwh).
    In plus, se mai mareste si taxa de rezervare care era 0.15 lei, pretul nou va fi de 0.20 lei.
    O data cu aceste mariri de tarife Digi Energy, curentul nu mai este cel mai ieftin la ei, acum ramane de vazut daca ceilalti furnizori vor mari tarifele.

 13. Schimbare furnizor de energie

  Buna seara ! Doresc sa devin clientul dvs. Am un contract cu E-on Romania semnat in luna mai 2017, fara a sti de posibilitatea schimbarii furnizorului . ce trebuie sa fac pentru schimbare ?

  Multumesc !

  • Buna seara,
   Noi nu reprezentam compania RCS & RDS, doar oferim informatii si suport in limita posibilitatilor.

   Mai sus, in articol, aveti enumerate toate actele de care aveti nevoie pentru a schimba furnizorul de energie.

   Daca doriti sa va abonati la serviciul Digi Energy trebuie sa luati legatura cu reprezentantii RCS – RDS. Puteti vedea AICI modalitatile prin care puteti contacta aceasta companie.

 14. Buna ziua as dori dak ma poate lamurii cineva cu o intrebare : mi-am construit o casa dar nu am bransament electric la enel ptr k miau cerut aproape 250 milioane ptr bransare …..la voi se poate sa fac bransare ???

  • Buna seara,

   RCS-RDS nu construieste reteaua electrica, daca nu exista infrastructura nu o sa puteti sa treceti la RDS. Daca treceti intr-o zona unde exista bransament electric de la Enel la RDS, totul (inclusiv contorul) ramane la fel, doar ca se schimba conditiile contractuale (pret, eventual alte puncte contractuale).

   P.S.: Printre actele necesare sa schimbati furnizorul de energie electrica, se numara si ATR-ul (Avizul Tehnic de Racordare la retelele electrice).

 15. Locuiesc in Bucuresti si am o casa mostenire in Stefanesti Arges,unde nu ramânem pe timp de iarna si nu am servicii Rds/Rds întrucât nu exista etindere in localitate.In schimb in Bucuresti unde am domiciliul permanent sunt abonat la toate tipurile de servicii Rds Rcs.Acolo sunt abonat electricitate la Cez/Crc de care sunt foarte nemultumit.
  Deci,as dori sa fac portarea de la Cez Crc la Rds Rcs pentru furnizarea de energie electrica.Am inteles ca activitatile de portare sunt in curs de definitivare pt abonatii persoane fizice si sunt pregatit sa astept,insa as dori sa stiu cam cât.De asemenea,avand in vedere situatia prezentata ,întreb – as putea opta pentru portare la Rds Rcs pentru furnizare de electricitate la Stefanesti in baza abonamentelor din Bucuresti,fiind vorba de aceeasi persoana /familie ?

  • Este cam mult spus „portare”, din punctul meu de vedere asta inseamna altceva.

   Ce trebuie sa faceti (in cazul in care nu ati facut-o deja), sa incepeti demersurile pentru a va abona la energie electrica Digi, deoarece se semneaza contracte deja si se va incepe (daca nu s-a inceput deja si pentru persoanele fizice) si furnizarea serviciului respectiv. Mai exact, aveti nevoie de actele mentionate in acest articol si mai departe depinde de RCS-RDS, insa nu cred ca o sa dureze foarte mult pana se va finaliza totul.

   Cat despre adresa din Stefanesti, o sa puteti opta si acolo pentru Digi Energy insa nu veti beneficia de acea reducere de 10 lei, deoarece trebuie sa aveti cablu tv sau internet pe aceeasi adresa unde doriti abonamentul Digi Energy redus. De asemenea, daca va incadrati si la reducerea de inca 10 lei daca proprietarul imobilului este pensionar, o sa beneficiati de reducere doar pe o singura adresa, chiar daca pensionarul este proprietar pe mai multe imobile.

 16. De unde stiu eu ,ca dupa ce fac portarea la d-voastra nu scumpiti pretul ca si enel? imi puteti garanta cu ceva ? ca pe urma unde ma mai pot transfera ,ca enel presupun ca nu ma va mai primi.

  • Exista o diferenta, cand enel a marit pretul, nu aveam unde sa ne ducem altundeva, in schimb daca RDS va mari preturile atunci pe langa faptul ca vom putea rezilia unilateral contractul, vom putea sa revenim la un alt furnizor.

   Cat despre primitul inapoi, daca toate actele sunt in regula, nimeni nu refuza clienti. Nu neaparat ca nu vor, dar nu au voie sa faca asa ceva.

  • Salut George,

   Nu stiu daca exista momentan persoane fizice cu energie electrica de la RCS-RDS, din cate stiu doar persoanele juridice au energie de la ei. Insa poti apela la relatii cu clientii sa-ti fie notata o cerere (cel mai probabil iti vor trimite oferta dinainte sa fii inregistrat ca si precomanda). Daca nu cunosti numarul lor de contact, lasa-ne un reply cu judetul in care locuiesti si ti-l voi spune eu.

 17. Buna ziua,

  M-ar interesa un contract de furnizare a energiei electrice de la RDC-RDS. Momentan sunt client EON si adresa unde solicit contract este in satul Giarmata Vii la 4 km de Timisoara.

  • Buna seara,

   Pentru a fi luat in evidenta privind furnizarea energiei electrice, va rog sa apelati 0356400401, sa va fie preluata o cerere in acest sens.

 18. buna! Daca locuiesc intr un cartier marginas al bacaului se poate face tot proiectul pt furnizare : stalpi , cabluri? Sunt foarte interesata de acest nou proiect.

  • Buna ziua,

   Am luat legatura cu RCS-RDS insa momentan s-a inceput furnizarea energiei electrice numai in Oradea, nu si in orasul dumneavoastra. Atunci cand va fi disponibila oferta Digi Energy si in localitatea dumneavoastra, va vom pune la curent :).

   O zi frumoasa!

  • Buna ziua,

   Reprezentantii RCS-RDS ne confirma ca se va putea face distribuirea energiei electrice in toata tara, inclusiv in localitatea dumneavoastra.

   Drept urmare, va rog sa apelati la relatii cu clientii sa se inregistreze o cerere, urmand sa fiti contactat atunci cand se va incepe si in localitatea dumneavoastra.

 19. Salut, intrebarea mea este cand va fi disponibil acest tip de abonament si cand va fi valabil pentru clienti (persoane fizice) cu contract rcs-rds. Multumesc anticipat

  • Salut,

   Din pacate, inca nu stim cand va fi disponibil, cert este ca s-a inceput furnizarea pentru persoane juridice. Momentan, se inregistreaza solicitari pentru persoane fizice insa nu avem un termen disponibil sau oferta lor completa.

   Cand vom avea mai multe informatii, le vom face disponibile si pentru tine.

  • Salut,

   S-a inceput inregistrarea solicitarilor si pentru persoane fizice din alte zone ale tarii. Drept urmare, iti recomand sa apelezi la relatii cu clientii (daca nu ai numarul, poti sa-mi dai un reply sa ti-l ofer) pentru a ti se nota o cerere pentru acest serviciu.