Activare roaming Digi
Avand in vedere solicitarile primite din partea abonatilor Digi (RCS & RDS) si faptul ca urmeaza o vara cu masuri mai relaxate, in acest articol vom raspunde la intrebarea cum se activeaza roamingul Digi?

Atunci cand activam roamingul, trebuie sa mentionam daca dorim doar roamingul de voce sau inclusiv roamingul de date. In ceea ce priveste roamingul de date, trebuie sa verificam in setarile telefonului pentru a ne asigura ca roamingul de date este activ si din setari, nu numai ca serviciu in baza de date Digi.

In reteaua Digi, metodele de activare roaming sunt destul de simple insa este important sa luam in calcul unde suntem la momentul activarii roamingului, in Romania sau in strainatate. Astfel, acestea sunt metodele prin care putem activa roamingul Digi:

 • Apel la relatii cu clientii Digi la numarul +40314007777. Este important de stiut ca apelul trebuie sa fie efectuat de titularul contractului pentru activarea romaingului. Numarul este apelabil atat din tara cat si din afara tarii, astfel incat putem solicita activarea roamingului din strainatate; Din IVR (robotul telefonul), activarea roamingului se va putea face urmand acesti pasi:
  • Pentru informatii despre acest contract – tasta 1
  • Pentru situatii tehnice – tasta 2
  • Pentru telefonie mobila – tasta 1
  • Pentru informatii despre roaming si alte servicii suplimentare – tasta 5
  • Pentru informatii despre serviciul de roaming international – tasta 1
  • Pentru informatii despre roamingul de voce – tasta 1
  • Pentru informatii despre roamingul de date – tasta 2
   Dupa mesajul de informare, tastam numarul de telefon Digi Mobil urmat de tasta #
 • De pe site-ul digi.ro – sectiunea Contul Meu – ne logam (ne configuram un cont, daca nu avem deja unul) – selectam Serviciile MeleMobilRoaming voce sau Roaming dateActivare serviciu. Mai multe detalii despre cum putem sa configuram un cont digi regasiti aici: Creare cont site Digi Romania
 • Din USSD, apeland codul *111# si urmand procedura de activare roaming international in reteaua Digi mobil putem beneficia de roaming in orice tara urmand acesti pasi: selectam 1 Contul meu4 Roaming international1 Roaming International Voce sau 2 Roaming International Date1 Activeaza. Aceasta metoda poate fi urmata doar daca ne aflam in tara si avem semnal pe telefon. Daca ne aflam deja in afara tarii, nu vom putea forma codul *111#.
 • Prin prezenta titularului intr-un sediu Digi unde exista reprezentant comercial / reprezentant relatii cu clientii. Daca in sediul Digi exista doar casierie, e posibil sa nu fim ajutati cu aceasta operatiune.

Activare roaming Digi

Asadar, acestea sunt metodele prin care putem activa roamingul in reteaua Digi, cele mai simple metode sunt online din contul Digi sau prin USSD. Sunand la relatii cu clientii Digi, e posibil sa fim nevoiti sa ramanem in asteptare, in functie de numarul de apeluri de la momentul respectiv.

Daca aveti orice nelamurire despre activarea roamingului, probleme intervenite in acest proces sau informatii despre tarifele in roaming in reteaua Digi, lasati un comentariu mai jos si va vom ajuta.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

127 COMENTARII

 1. Buna seara soțul meu e plecat în Germania a reușit să activeze doar timingul de voce cat a fost în România iar romingul de date nu iar acum nu mai poate.cum as putea sa ii activezi romingul de date?