Activare roaming Digi
Avand in vedere solicitarile primite din partea abonatilor Digi (RCS & RDS) si faptul ca urmeaza o vara cu masuri mai relaxate, in acest articol vom raspunde la intrebarea cum se activeaza roamingul Digi?

Atunci cand activam roamingul, trebuie sa mentionam daca dorim doar roamingul de voce sau inclusiv roamingul de date. In ceea ce priveste roamingul de date, trebuie sa verificam in setarile telefonului pentru a ne asigura ca roamingul de date este activ si din setari, nu numai ca serviciu in baza de date Digi.

In reteaua Digi, metodele de activare roaming sunt destul de simple insa este important sa luam in calcul unde suntem la momentul activarii roamingului, in Romania sau in strainatate. Astfel, acestea sunt metodele prin care putem activa roamingul Digi:

 • Apel la relatii cu clientii Digi la numarul +40314007777. Este important de stiut ca apelul trebuie sa fie efectuat de titularul contractului pentru activarea romaingului. Numarul este apelabil atat din tara cat si din afara tarii, astfel incat putem solicita activarea roamingului din strainatate; Din IVR (robotul telefonul), activarea roamingului se va putea face urmand acesti pasi:
  • Pentru informatii despre acest contract – tasta 1
  • Pentru situatii tehnice – tasta 2
  • Pentru telefonie mobila – tasta 1
  • Pentru informatii despre roaming si alte servicii suplimentare – tasta 5
  • Pentru informatii despre serviciul de roaming international – tasta 1
  • Pentru informatii despre roamingul de voce – tasta 1
  • Pentru informatii despre roamingul de date – tasta 2
   Dupa mesajul de informare, tastam numarul de telefon Digi Mobil urmat de tasta #
 • De pe site-ul digi.ro – sectiunea Contul Meu – ne logam (ne configuram un cont, daca nu avem deja unul) – selectam Serviciile MeleMobilRoaming voce sau Roaming dateActivare serviciu. Mai multe detalii despre cum putem sa configuram un cont digi regasiti aici: Creare cont site Digi Romania
 • Din USSD, apeland codul *111# si urmand procedura de activare roaming international in reteaua Digi mobil putem beneficia de roaming in orice tara urmand acesti pasi: selectam 1 Contul meu4 Roaming international1 Roaming International Voce sau 2 Roaming International Date1 Activeaza. Aceasta metoda poate fi urmata doar daca ne aflam in tara si avem semnal pe telefon. Daca ne aflam deja in afara tarii, nu vom putea forma codul *111#.
 • Prin prezenta titularului intr-un sediu Digi unde exista reprezentant comercial / reprezentant relatii cu clientii. Daca in sediul Digi exista doar casierie, e posibil sa nu fim ajutati cu aceasta operatiune.

Activare roaming Digi

Asadar, acestea sunt metodele prin care putem activa roamingul in reteaua Digi, cele mai simple metode sunt online din contul Digi sau prin USSD. Sunand la relatii cu clientii Digi, e posibil sa fim nevoiti sa ramanem in asteptare, in functie de numarul de apeluri de la momentul respectiv.

Daca aveti orice nelamurire despre activarea roamingului, probleme intervenite in acest proces sau informatii despre tarifele in roaming in reteaua Digi, lasati un comentariu mai jos si va vom ajuta.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

149 COMENTARII

 1. Buna ziua,
  Am marea rugaminte la dvs, va rog ajutati-ma cu un nr cu steluta la care pot apela ori vedea daca imi este activat romingul?
  Din suflet multumesc.

 2. Buna ziua! Eu vreau sa folosesc roamingul pentru câteva zile doar pentru a suna și primi apeluri, trebuie sa activez doar Roaming voce ?
  Multumewc

 3. Salutare de 1 săptămâna sunt în Ungaria și nu am semnal la abonamentul meu digi.. în alte țări am semnal dar le Ungaria nu… menționez că roamingul este activat..

  • Salut George,
   Ai incercat repornirea telefonului? La cautarea manuala a retelelor, ce retele iti apar? In ce zona? Poate partenerul celor de la Digi nu are semnal in zona respectiva.

 4. Suntem in USA si nu putem sa sunam. Telefon gaeseste retua AT&T dar nu sa inregistreaze in reteua. Roaming in cont este activat si am scimbat si IMSI in roaming. Formez si numeril de telefon cu 011 in ainte si apoi nr de tari si abonatul.

  • Atentie! Reteaua AT&T din Statele Unite ale Americii dezafecteaza reteaua 3G. Din acest motiv in unele zone este posibil doar roaming de date si apeluri prin VOLTE, fara posibilitatea de a initia sau primi apeluri pe 3G.

   • Nu cred ca dansa avea telefon doar 3G deoarece si in Romania Digi a dezactivat reteaua 3G in multe zone, nu prea mai e semnal nicaieri pe aceasta retea. Insa, nu ar strica sa se verifice modul retelei LTE Only/Preferred.

 5. Buna seara soțul meu e plecat în Germania a reușit să activeze doar timingul de voce cat a fost în România iar romingul de date nu iar acum nu mai poate.cum as putea sa ii activezi romingul de date?