Activare roaming Digi
Avand in vedere solicitarile primite din partea abonatilor Digi (RCS & RDS) si faptul ca urmeaza o vara cu masuri mai relaxate, in acest articol vom raspunde la intrebarea cum se activeaza roamingul Digi?

Atunci cand activam roamingul, trebuie sa mentionam daca dorim doar roamingul de voce sau inclusiv roamingul de date. In ceea ce priveste roamingul de date, trebuie sa verificam in setarile telefonului pentru a ne asigura ca roamingul de date este activ si din setari, nu numai ca serviciu in baza de date Digi.

In reteaua Digi, metodele de activare roaming sunt destul de simple insa este important sa luam in calcul unde suntem la momentul activarii roamingului, in Romania sau in strainatate. Astfel, acestea sunt metodele prin care putem activa roamingul Digi:

 • Apel la relatii cu clientii Digi la numarul +40314007777. Este important de stiut ca apelul trebuie sa fie efectuat de titularul contractului pentru activarea romaingului. Numarul este apelabil atat din tara cat si din afara tarii, astfel incat putem solicita activarea roamingului din strainatate; Din IVR (robotul telefonul), activarea roamingului se va putea face urmand acesti pasi:
  • Pentru informatii despre acest contract – tasta 1
  • Pentru situatii tehnice – tasta 2
  • Pentru telefonie mobila – tasta 1
  • Pentru informatii despre roaming si alte servicii suplimentare – tasta 5
  • Pentru informatii despre serviciul de roaming international – tasta 1
  • Pentru informatii despre roamingul de voce – tasta 1
  • Pentru informatii despre roamingul de date – tasta 2
   Dupa mesajul de informare, tastam numarul de telefon Digi Mobil urmat de tasta #
 • De pe site-ul digi.ro – sectiunea Contul Meu – ne logam (ne configuram un cont, daca nu avem deja unul) – selectam Serviciile MeleMobilRoaming voce sau Roaming dateActivare serviciu. Mai multe detalii despre cum putem sa configuram un cont digi regasiti aici: Creare cont site Digi Romania
 • Din USSD, apeland codul *111# si urmand procedura de activare roaming international in reteaua Digi mobil putem beneficia de roaming in orice tara urmand acesti pasi: selectam 1 Contul meu4 Roaming international1 Roaming International Voce sau 2 Roaming International Date1 Activeaza. Aceasta metoda poate fi urmata doar daca ne aflam in tara si avem semnal pe telefon. Daca ne aflam deja in afara tarii, nu vom putea forma codul *111#.
 • Prin prezenta titularului intr-un sediu Digi unde exista reprezentant comercial / reprezentant relatii cu clientii. Daca in sediul Digi exista doar casierie, e posibil sa nu fim ajutati cu aceasta operatiune.

Activare roaming Digi

Asadar, acestea sunt metodele prin care putem activa roamingul in reteaua Digi, cele mai simple metode sunt online din contul Digi sau prin USSD. Sunand la relatii cu clientii Digi, e posibil sa fim nevoiti sa ramanem in asteptare, in functie de numarul de apeluri de la momentul respectiv.

Daca aveti orice nelamurire despre activarea roamingului, probleme intervenite in acest proces sau informatii despre tarifele in roaming in reteaua Digi, lasati un comentariu mai jos si va vom ajuta.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

64 COMENTARII

  • Apelurile efectuate catre tari UE, inclusiv Germania si Romania, costa 0.0152 euro pe minut, apelurile primite costa 0.0060 euro iar datele mobile costa 0.0008 euro pe MB.
   Preturile includ TVA.

 1. Am o cartela de spania cu doua numere și fiind în România nu merge cel de România doar cel de spania, și asta sa intimplat de doua zile, pentru ca înainte mergea. Multumesc

  • Titularul contractului suna la Relatii Clientii si activeaza roamingul 2 Titularul contractului se prezinta intr-un sediu Digi. 3 Daca aveti cont online pe site-ul Digi . ro sectiunea Contul Meu activati roamingul de acolo. Acestea sunt metodele de activare a roamingului in reteaua Digi.

 2. Titularul de contract este deja în Germania și eu de acasă am încercat să i activez roamingul și nu funcționează. Există vreo șansă să poată suna și să beneficieze și de internet? Dacă nu se activează cu părere de rău ne vom porta în altă rețea și renunțăm la DIGI.

  • Activarea roamingului se poate face si online pe site-ul Digi. ro – sectiunea – Contul Meu daca aveti cont – Seviciile Mele- Mobil – Roaming voce sau date – Activare Serviciu.

  • Activati roamingul online din contul de pe site-ul Digi. ro sectiunea Contul Meu sau sunati la Relatii Clientii de pe alt nr de telefon la nr +4031 400 7777 daca sunteti titularul contractului.

  • In primul rand, incearca sa repornesti telefonul, daca este o problema temporara e posibil sa se rezolve in felul acesta. Nu ai deloc semnal sau ce se intampla mai exact?
   Daca problema nu se rezolva, verifica sa ai in continuare roamingul activ, o poti face online pe site-ul Digi sau sunand de pe alt numar la relatii cu clientii Digi.

 3. Buna! Sunt plecata din tara si am activat romingul din contul digi. Dupa am dat restart la telefon si tot nu se activeaza romingul. Am verificat in cont si apare romingul activat. Nu stiu ce sa mai fac ca sa functioneze. Ma puteti ajuta?

  • Noi nu suntem Digi. Pentru a activa roaming-ul sunati la +031 400 7777, activarea roamingul-ui se poate face si online Digi. ro -Contul Meu- Serviciile Mele – Mobil- Roaming Voce sau Roaming Date- Activare Serviciu , sau prezentati-va intr-un magazin Digi.

 4. Sunt in Danemarca de 2 saptamini si am cartela de digi cu 10 euro pe tel si nu reusesc sa mi activez romingul ,telefonul di aplicatie este activat

  • Buna ziua,
   Activarea roamingului nu costa nimic insa costa utilizarea serviciilor de voce si date in afara tarii. Daca va intereseaza aceste costuri, mentionati pentru ce tara.