Aplicatie Telekom pentru impedicarea furtului de identitate
Telekom anunta o noua functionalitate disponibila pe site-ul oficial telekom.ro, o aplicatie care are scopul de a impedica furtul de identitate online, aceasta fiind o premiera pe piata de telecomunicatii din Romania.

Scopul acestei noi functii este de a stopa fraudele online prin care se opteaza pentru abonamente si dispozitive (smartphone-uri, routere) online folosind datele furate ale unor persoane reale (date precum imagini ale actului de identitate).

Acesta este modul de functionare al aplicatiei Telekom, in functie de dispozitivul de pe care incercam sa facem o comanda online:

  • in cazul unei comenzi online de pe un dispozitiv mobil, utilizatorul trebuie sa faca selfie cu un act de identitate, fara sa permita incarcarea unui document
  • in cazul unei comenzi online de pe PC, abonatul va primi un link prin mesaj text pe telefonul mobil de unde trebuie sa acceseze aplicatia online, urmand sa urmeze procedura de mai sus

Aplicatie Telekom pentru impedicarea furtului de identitate
Daca procedura a fost urmata cu succes, contractul va fi trimis in format electronic iar in cazul in care se livreaza un echipament, va fi trimis printat impreuna cu dispozitivul comandat.

Aceasta metoda este deja utilizata de multe site-uri web, in special de site-urile de tranzactionare, acolo unde printre alte documente, este solicitat un selfie facut in care sa se vada si actul de identitate sau cardul bancar.

Telekom Romania este unul dintre principalii operatori de telecomunicatii care opereaza sub Telekom Romania Communications si Telekom Romania Mobile Communications. Orange a ajuns la un acord pentru preluarea pachetului majoritar al companiei Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom), tranzactie care se estimeaza ca fiind finalizata la mijlocul anului acesta.

Voi ce parere aveti despre noua metoda lansata de Telekom pentru a preveni furtul de identitate in mediul online? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. Probabil nebunia cu țepe a luat amploare. Eu sunt abonat la telekom încă de pe vremea cosmote și de fiecare dată au mers pe încredere. Îmi aduc aminte că i-am sunat și la telefon mi-a fost acordat contractul și un Samsung galaxy s3. Am dat datele de pe CI și la 3 zile am avut pachetul prin curier. Soția mea l-a ridicat fără actul de identitate. În felul ăsta cine are acces la alte CI putea să se aboneze în draci. Veste bună pentru cei corecți și veste rea pentru băieții care trăiau din asta.

    • Cu siguranta exista motive intemeiate pentru care a fost dezvoltata aceasta functie, in ultimii ani s-au inmultit cazurile de tepe online, nu doar la operatori ci si pe site-urile de comert online.