Un mic top cu aplicatiile de care avem nevoie si pe care trebuie neaparat sa le avem instalate in telefon.

Cloud Magic

Daca aplicatia preinstalata pentru e-mail nu va multumeste va recomand Cloud Magic. Aceasta aplicatie este un client de email si am mai scris despre ea aici. Punctele forte ale aceste aplicatii sunt urmatoarele.

 • Cont si back-up. Nu e nevoie sa iti configurezi toate conturile de e-mail ori de cate ori resetezi telefonul. Cloud Magic permite conectarea cu un singur cont care, permite preluarea ultimelor setari avute. Deci daca ati configurat 7 conturi de mail si ati resetat telefonul, la urmatoarea instalare a acestui client de email nu trebuie decat sa introduceti userul si parola default si toate cele 7 conturi vor reveni in aplicatie. Din punctul meu de vedere aceasta functie este foarte utila si din pacate nu am gasit-o si la alti clienti de mail.
 • Semnatura proprie si personalizata. Exact cum si-au setat toti clientii de mail, nici Cloud Magic nu s-a lasat mai prejos si si-a setat celebrul mesaj „Trimis de pe Cloud Magic”. Din fericire aceste semnaturi se pot schimba. Ba chiar se poate folosi html pentru a-ti personaliza si mai mult semnaturile din mail. Acest aspect face ca mailurile trimise din telefon sa fie si mai profesionale.
 • Preluarea automata a setarilor. Pentru cei care folosesc adrese de mail de tip imap sau pop3 stiu cum este sa introduca toate datele serverului. Majoritatea clientilor de mail nu pot sa preia automat aceste setari. Ei bine, Cloud Magic poate. Nu trebuie sa introduci decat numele, adresa de email si parola si iti poti utiliza cu usurinta contul de email.
 • Securizarea conturilor de email cu parola. Iti poti seta ca anumite conturi de email sa poata fi deschise doar dupa introducerea unei parole. Acest aspect propulseaza aplicatia intr-un top foarte inalt al clientilor de email
 • Toate conturile de email intr-un singur loc. Cloud Magic suporta toate tipurile de conturi de email. De la imap/pop3 pana la Google si Outloock.
 • Design facut special pentru Android Wear, telefoane si tablete. Aceasta aplicatie nu numai ca este optimizata pentru toate dispozitivele mobile dar si designe-ul este proiectat special pentru telefoane, tablete si SmartWach-uri.

Aceste functii fac din Cloud Magic o aplicatie pentru mailuri ce nu trebuie sa lipseasca de pe niciun telefon mobil.

Inspectorul padurilor

Tara noastra se confrunta in ultimul timp (si nu numai) cu probleme destul de grave atat din punct de vedere economic cat si din punct de vedere al dezvoltarii. Din pacate, o alta problema destul de grava este defrisarea in masa. Romania este o tara frumoasa si asa vrem sa ramana.

Fiecare dintre noi poate ajuta padurea romaneasca. Pentru asta exista aplicatia „Inspectorul Padurilor”. Principiul de functionare al acestei aplicatii este destul de simplu. Esti pe strada si sesizezi un camion plin cu copaci. Deschizi aplicatia si introduci numarul de inmatriculare al camionului. Aplicatia verifica daca pe acel numar au fost eliberate avize de transport in ultimele 24 de ore. Deci aplicatia te ajuta sa afli daca acei copaci sunt taiati ilegal sau nu. In cazul in care numarul de inmatriculare nu este recunoscut, aplicatia iti recomanda sa suni de urgenta la 112 si sa anunti politia de un posibil furt de lemne.

Avand in vedere problemele cu care ne confruntam, consider ca aceasta aplicatie nu trebuie sa lipseasca de pe niciun telefon. Din pacate „Inspectorul padurilor” este disponibila doar pentru sistemul de operare Android.

AirDroid – Android pentru Computer

AirDroid este o aplicatie atat pentru Android cat si pentru computer ce permite controlarea prin remote a telefonului. Varianta pentru PC poate fi instalata sau poate fi accesata din browser. AirDroid este o aplicatie care nu trebuie sa lipseasca de pe telefoane din urmatoarele motive:

 • Mesagerie si socializare. Ati observat cat este de enervant sa lucrati la pc si sa primiti un mesaj text? Trebuie sa va intrerupeti activitatea pentru a raspunde la acel mesaj. Aici intervine AirDroid. Cu ajutorul acestei aplicatii nu puteti doar vizualiza mesajele ci si puteti raspunde si scrie mesaje. Totul din computer. Tot din computer se poate raspunde si la mesajele de pe Whatsapp, Facebook Messenger, sau orice alta aplicatie de mesagerie.
 • Vizualizarea contactelor. Tot din aceasta aplicatie se pot vizualiza, modifica sau distribui contactele pe care le aveti in telefon. Astfel ii puteti atribui fiecarui contact in fata imagini, tonuri de apel personalizate, grupuri etc. mult mai usor, direct din computer.
 • Gestionarea imaginilor. AirDroid permite gestionarea tuturor imaginilor din telefon. Astfel se pot copia pozele facute in vacanta direct in pc fara a avea nevoie de cablu de date. Copierea, mutarea sau stergerea imaginilor se face destul de usor prin drag and drop si poate fi utilizata atat de utilizatorii experimentati cat si de cei mai putin experimentati. Functia de gestionare a imaginilor se recomanda sa se utilizeze doar prin intermediul conexiunii wi-fi pentru a nu genera costuri suplimentare la datele mobile.
 • Accesarea remote a telefonului. Airdroid permite accesarea remote a telefonului de pe computer. Practic, pe computer va fi proiectat ecranul telefonului și va putea fi operat cu mouse-ul și tastatura. Din pacate pentru a va putea bucura de aceasta funcție aveți nevoie ca telefonul sa fie root-at.
 • Transfer de fișiere. Prin intermediul acești aplicații se pot transfera intre computer și telefon și invers tot felul de fișiere. Este același lucru cu un cablu de date doar ca acum nu mai avem nevoie de el fiindcă toată conexiunea se realizează prin wifi.
 • PrintScreen. Tot din fereastra disponibila pe pc (aplicatie/web) se poate face printscreen indiferent de unde se afla dispozitivul. Printscreenul se salveaza in telefon dar se poate vizualiza si de pc.
 • Localizare telefon. Stiti cum e, nu doresc nimanui sa folosesasca aceasta functie dar e bine sa fie. Localizarea telefonului este extrem de utila atunci cand telefonul este pierdut sau furat. Functia mai poate fi folosita si in alte scopuri, nu tocmai ok.
 • Apeluri. Puteti efectua si raspunde la apeluri direct de pe pc. Daca primiti un apel atunci cand lucrati la pc, puteti raspunde si folosi castile si microfonul. Din nou, o functie utila si practica.

Pe scurt, AirDroid este o aplicatie all in one si merita sa fie instalata pe toate telefoanele.

Telegram

Telegram este o aplicatie de mesagerie online, asemanatoare cu whatsapp-ul dar mult mai sigura si mai complexa. Din pacate nu este folosita de foarte multe persoane dar este in continua dezvoltare si asta nu poate decat sa ne bucure. Telegram are o gramada de functii in plus fata de celelalte aplicatii de acest gen. In plus, aceasta aplicatie este una dintre cele mai sigure aplicatii de mesagerie, lucru pentru care a devenit atat de cunoscuta. Iata cateva functii ale aplicatiei.:

 • Criptarea mesajelor. Mesajele trimise prin intermediul Telegram sunt criptate. Cand expeditorul trimite un mesaj, acesta este criptat si va fi decriptat tot de aplicatie atunci cand mesajul ajunge la destinatie. Cu alte cuvinte, daca conversatia va fi interceptata, aceasta nu va putea fi descifrata.
  Fiindca suntem tot la capitolul securitate, Telegram mai permite deschiderea unei ferestre secrete care, dupa ce s-a terminat conversatia aceasta se sterge automat. In plus, nici fisierele media nu se salveaza automat in telefon decat daca suntem de acord cu acest lucru.
 • Stikere si emoticoane. Asemanator cu Facebook Messenger, si Telegram permite instalarea mai multor tipuri de stilere, atat animate cat si fixe. Aceasta functie ii da un pic de viata casutei de chat si transforma aplicatia in una care e placuta la folosire. Stikerele se gasesc pe pagina oficiala si ne putem alege ceea ce dorim sa instalam, pentru a nu ne incarca casutele de chat cu lucruri care nu ne plac.
 • Editarea mesajelor dupa ce au fost trimise. Cu siguranta aceasta functie este una ce face ca aplicatia Telegram sa devina speciala. Stiti de cate ori am trimis un mesaj din gresala si ne-am fi dorit sa il putem sterge pana sa-l vada destinatarul? Acum acest lucru este posibil in Telegram. Editarea mesajului este posibila chiar daca destinatarul a vazut sau nu mesajul. Aplicatia este geniala din punctul meu de vedere.
 • Raportarea unei capturi de ecran. Stiti discutiile dintre 2 fete? Iti zic un secret dar trebuie sa nu mai spui la nimeni. Te apuci, povestesti iar celalta face printscreen si il trimite celorlalte persoane. Telegram iti spune cand cealalta persoana a facut printscreen la conversatie. Astfel, vei putea cere explicatii.
 • Accesarea din web. La fel ca si whatsapp si telegram poate fi accesat din web. Desi nu este afisat un cod qr (chiar daca ar fi utila) logarea in web se face cu ajutorul numarului de telefon si al unei parole. Scurt, simplu si la obiect. In plus, spre deosebire de wapp, conectarea in web nu necesita ca telefonul sa aiba nevoie de conexiune la internet. Poate sa fie chiar oprit.

Securitatea, fiabilitatea si aceste functii suplimentare fac din Telegram o aplicatie de care sa ai nevoie. Aplicatia este disponibila pe Android, iOs si Windows Phone.

Inca o aplicatie ce nu trebuie sa ne lipseasca din este un antivirus pentru telefon. Acesta nu doar ca va spori securitatea dispozitivului ci si va ajuta la gasirea acestuia in caz de pierdere sau furt cu ajutorul functiilor anti-theft. In plus, navigarea pe internet si pe retelele sociale se face mult mai sigur atunci cand datele trec printr-un filtru de securitate.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII