Apple va cumpara Shazam cu 400 de milioane de euro. Shazam, compania ce detine cea mai folosita aplicatie de recunoastere a pieselor muzicale, isi va vinde produsul pentru suma de 400 de milioane de euro.

Desi mai exista aplicatii ce pot eticheta sunetele si melodiile, shazam are nu mai putin de 36000 000 de instalari numai pe Android. In total, numarul device-urilor ce detin aceasta aplicatie depaseste un miliard.

Apple incearca sa achizitioneze Shazam pentru ca urmareste ca, cel mai probabil, aceasta aplicatie sa faca parte din sistemul de operare de pe noile iPhone-uri. Desi Shazam are deja incorporat un buton care deschide piesa cautata direct in itunes, probabil Apple urmareste implementarea concepului Shazam direct in itunes. Tot in aceasta aplicatie gasim si buton catre Google Music care, cel mai probabil va disparea dupa ce Shazam va ajunge in posesia Apple.

Apple va cumpara Shazam cu 400 de milioane de euro

Apple foloseste deja aceasta tehnologie in Siri, care este capabila sa recunoasca melodiile din sunetele pe care un iPhone le intercepteaza.

In ultimi ani, Shazam a obtinut investitii de cel putin 144 de milioane de euro. Din pacate, compania nu a obtinut un profit care sa acopere aceste investitii. Totusi presedintele companiei a declarat ca Shazam va avea la inceputul anului urmator pierderi foarte mici sau chiar va fi pe profit, asta pentru prima data, timp de 18 ani, de cand a fost infiintata.

Contractul de vanzare cu Apple ar trebui sa fie semnat luni, 11-12-2017, daca intre timp nu vor aparea modificari.

Ca si update-uri, aplicatia a fost in continua crestere in ultimi ani. Atat din punct de vedere al numarului de instalari cat si din punct de vedere al functionalitatii. In ultimele versiuni, Shazam este capabila sa recunoasca chiar si emisiuni TV, filme, seriale, postere sau reclame.

Aplicatia este folosita zilnic de peste 20 de milioane de ori iar acest numar creste continuu.

In cazul in care Shazam sau Apple se vor razgandi iar contractul nu va fi semnat, vom updata articolul cu ultimele informatii.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.