Astra 1P si Astra 1Q – sateliti noi SES
Compania SES a anuntat printr-un comunicat remis catre media-max.ro lansarea a doi noi sateliti de ultima generatie. Cei 2 sateliti vor fi pozitionati 19,2°E in vederea consolidarii serviciilor pe care le furnizeaza clientilor din Europa.

Cei 2 sateliti, Astra 1P si Astra 1Q, vor functiona in banda KU si vor fi construiti de compania Thales Alenia Space, urmand sa fie lansati in 2024. Satelitul Astra 1P este un satelit clasic cu fascicul larg ce va fi folosit de detinatorii de continut tv si radio privati si publici din tari precum Germania, Spania sau Franta. Acesti furnizori de continut vor continua sa transmita prin satelit posturi tv si radio la cea mai buna calitate a imaginii si o maniera eficienta din punct de vedere al costurilor.

Satelitul Astra 1Q este un satelit de ultima generatie cu fascicul de banda larga dar si cu fascicule spot cu putere mare. Pe cei 2 sateliti Astra 1P si Astra Q1 se pot transmite posturi tv pentru servicii DTH. In plus, Astra Q1 este personalizabil si poate fi mutat cu usurinta pe alte pozitii orbitale, ceea ce permite companiei SES sa se adreseze nevoilor in schimbare a clientilor sai din domeniul video sau date.

Satelitii companiei SES de la pozitia orbitala 19,2°E deservesc 118 milioane de gospodarii din Europa, insemnand 43% din gospodariile din Europa. Satelitii Astra de la pozitia 19,2°E  deservesc gospodariile cu televiziuni din Spania, Franta sau Germania. Numarul gospodariilor catre care este furnizat continut HD de catre satelitii Astra a crescut cu 30% in ultimii 5 ani.

Astra 1P si Astra 1Q – sateliti noi SES

Sateliti de la pozitia 19,2°E distribuie peste 1000 de posturi tv dintre care 440 in format HD si 15 posturi in format UHD. Acestea acopera toate genurile: filme, sport, documentare, cultura sau continut pentru copii in limbile engleza, spaniola, franceza, germana.

Cei 2 noi sateliti Astra 1P si Astra 1Q vor oferi servicii premium pana in 2040. Prin satelitii companiei SES se ofera experiente extraordinare oriunde pe glob prin distributia de continut video de cea mai inalta calitate. Reteaua video SES transmite peste 8.500 de canale si acopera peste 361 de gospodarii.
Compania SES este listata la bursa de la Paris si Luxembourg.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.